Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reuniuni de lucru ale reprezentanților M.E.C.T. cu inspectorii școlari generali

Marți și miercuri, la Oradea

Reuniuni de lucru ale reprezentanților M.E.C.T. cu inspectorii școlari generali

Astăzi (marți, 1 aprilie 2008), a debutat, la hotel „Continental” din Oradea, reuniunea de lucru a reprezentanților Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului cu inspectorii școlari generali. În deschiderea manifestării, au fost prezentate mesajele ministrului Cristian Mihai Adomniței și Gabriellei Pasztor, secretar de stat pentru învățământul în limbile minorităților și relații internaționale, Laura Marinaș (director O.I. POS DRU) a prezentat noutățile privind accesarea fondurilor structurale, iar Tiberiu Velter (director UMPIP), informare privind proiectele aflate în derulare UMPIP.

După pauză, Corina Marin (director general DGMRU) s-a referit la  concursurile pentru ocuparea funcțiilor  de inspector școlar general, general adjunct și director C.C.D., inspectori școlari și directori de școli. Mihai Matekovits (director general DGÎLMRP) a subliniat aspectele specifice ale învățământului în limbile minorităților naționale. Șerban Iosifescu (președintele ARACIP) a abordat problema ”Implementării sistemului de management și asigurare a calității în învățământul preuniversitar.”
După-amiază, inspectorii școlari generali au participat la lansarea disciplinei opționale „Educație ecologică și de protecție a mediului”, eveniment găzduit de sala Filarmonicii de Stat din Oradea.
Miercuri – trei prezentări
Pentru miercuri (2 aprilie), sunt planificate trei prezentări: „Probleme specifice ale admiterii în liceu și ale examenului național de bacalaureat” (director, C.N.C.E). „Organizarea tezelor cu subiect unic și a examenelor de bacalaureat 2008. Informare asupra rezultatelor testării PISA” și „Precizări privind revizuirea programelor școlare de gimnaziu și noutăți privind editarea și achiziționarea manualelor alternative pentru anul școlar 2008 – 2009”. (Cristian Mirescu – director general CNE). După-amiază, sunt programate dezbateri, urmate de concluzii. (Ov. Dan) 
P.S. Pentru mai multe poze , accesați Galeria foto: Reuniuni de lucru ale reprezentanților M.E.C.T. cu inspectorii școlari generali.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019