Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premii Gala CSR și fonduri Bursa Talentelor

Fundația Comunitară Oradea

Premii Gala CSR și fonduri Bursa Talentelor

Fundația Comunitară Oradea a organizat vineri, 13 decembrie 2013, prima Gală CSR din Bihor, un eveniment unic de premiere a companiilor din județ care desfășoară activități de responsabilitate socială în comunitate.

În urma propunerilor venite din partea comunității bihorene, Fundația Comunitară Oradea a selectat și nominalizat companiile implicate în activități de responsabilitate socială.  Juriul care a analizat programele și a desemnat câștigătorii la fiecare categorie a avut următoarea componență: Ada Gabor – reprezentant United Way, Timișoara (1 vot), Adrian Ciorna – reprezentant Asociația Bunul Samaritean / Habitat for Humanity, Beiuș (1 vot), Anca Nuță – director Identity & Communication Unicredit Tiriac Bank, București (1 vot), Ioana Szatmari – trainer CSR Asociația pentru Relații Comunitare, Cluj-Napoca (1 vot), Consiliul Director al Fundației Comunitare Oradea (1 vot).
Câștigătorii primei Gale CSR din Bihor
Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul responsabilității sociale – Celestica România;
Premiul pentru cel mai bun program de responsabilitate socială – Benvenuti;
Premiul pentru implicarea angajaților în acțiuni de responsabilitate socială – Celestica România;
Premiul pentru cel mai promițător new-entry în aplicarea de politici de responsabilitate socială – VPK Packaging;
Premiul pentru cel mai nominalizat proiect de către comunitate – Plexus Services Ro;
Premiul pentru cel mai longeviv proiect de responsabilitate socială – Holcim România;
Premiul pentru cel mai implicat manager în activități de responsabilitate socială – Codruța Bala, HR Director, Celestica România.
În cadrul Galei CSR au fost strânse fonduri pentru cele 6 proiecte selectate și finanțate de către Fundația Comunitară Oradea prin programul Bursa talentelor:
1.Vreau și eu să cânt la pian – Adelina Doina Suvergel (actualizarea metodicii predării pianului sub formă de metodă de studiu, patru volume cu CD audio);
2.Routinie – Robert Indrieș și colectiv (platformă on-line de dezvoltare personală și profesională);
3.Oradea QR – Ana Miruna Turc și Mona Stănescu (promovarea patrimoniului cultural orădean prin codare QR pentru smartphone-uri, în limbile română, maghiară, engleză și germană);
4.Tipărirea volumului „Penitenciarul Oradea în regimul comunist (1945 - 1977). Iadul roșu s-a coborât și în orașul de pe Criș”, autor: Cristina Pușcaș (publicarea tezei de doctorat având ca temă de cercetare opresiunea comunistă);
5.Sistem inteligent pentru sesizări comunitare – Alin Luncan (metodă de sesizare on-line a problemelor comunitare la nivel de stradă / bloc / cartier și monitorizarea on-line a rezolvării lor);
6.Atelier de creație – Monica Mureșan (organizarea de ateliere pentru persoanele fără loc de muncă pentru a învăța să confecționeze decorațiuni și accesorii din materiale reciclabile).
7.De asemenea, au fost strânse donații și pentru proiectul Micul Mozart, prezentat de către Estera Forogău, în vârstă de 10 ani, care cântă la opt instrumente și are ureche muzicală absolută.
Suma strânsă pentru fiecare proiect a depășit 6.000 lei, astfel încât a fost depășită substanțial suma de 1.000 de euro alocată fiecărei burse de către Fundația Comunitară Oradea. Valoarea totală a donațiilor în bani la Gala CSR a fost de peste 10.000 euro, bani care vor finanța cele 7 proiecte selectate în cadrul Bursei Talentelor. Această sumă a fost adunată din donațiile făcute de următoarele companii: Celestica România, Plexus Services Ro, Comau România, Selina, Intel Educ, Holcim România - Alesd, PGS Sofa&Co, Viva Farm, Trameco, Romarketing, DB Shenker, VPK Packaging, Unicredit Þiriac Bank, Panarium, Asociația „Bunul Samaritean”, Rotaract Club Oradea, Stoby Dental, Asociația „Max- Valentin Ruge”, Asociația „Pro Cariere”, Decitex Ro, Constantin Ioan – Cabinet de avocatură, Fundația Alternative România, Exotic, Ipanpop, Double Tree by Hilton.
Sponsorul evenimentului a fost Active Job Consulting, iar partenerul logistic Hotel Ramada Oradea.
Scopul Fundației Comunitare Oradea a fost și rămâne îmbunătățirea cadrului comunitar bihorean și creșterea gradului global de responsabilitate civică prin implicarea activă a cetățenilor în societate. Pentru aceasta, întreaga noastră echipă stă la dispoziția comunității bihorene atât cu programele proprii, cât și cu disponibilitatea de a colabora și susține pe oricine dorește binele nostru comun.
Luminița Popa,
vicepreședinte al Fundației Comunitare Oradea
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premii Gala CSR și fonduri Bursa Talentelor.
 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:56:01 Ora de vară a Europei de Est