Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Principalele ținte pentru primele 6 luni din 2014

Universitatea Agora din Oradea

Principalele ținte pentru primele 6 luni din 2014

Conducerea Universității Agora din Oradea și-a fixat principalele ținte pentru primele 6 luni din 2014, pe care le aflăm de la distinsul său rector, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac.

ÎNVĂȚĂMÂNT - CALITATE – DEVOLTARE INSTITUÞIONALĂ
1. Autorizare ARACIS: Management – ID (licență, domeniu Management, 3 ani, 100 locuri).
2. Acreditare ARACIS: Audit Financiar Contabil – IF (master, domeniu Contabilitate, 2 ani, 50 locuri).
3. Acreditare ARACIS: Poliție locală –IF (licență, domeniu Științe administrative, 3 ani, 100 locuri).
4. Organizarea concursului pe posturi didactice de conferențiar universitar -1, lector universitar - 5 și asistent universitar (1), pentru semestrul II, anul universitar 2013-2014.
5. Prima vizită a experților internaționali EUA-IEP: 18- 20 februarie 2014, în cadrul proiectului „Pregătiți pentru a inova, pregătiți pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate și diversitate în universitățile din România”.
CERCETARE - DEZVOLTARE- DISEMINARE – INTERNAÞIONALE
1.5th International Conference on Computers, Communications and Control, ICCCC2014, Hotel President, Băile Felix, 7-9 mai 2014 (organizată de Universitatea Agora, sub egida Academiei Române, secția Știința și Tehnologia Informației).
Președinte de Onoare: Prof. Yong SHI – Universitatea Academiei Chineze de Științe; Președinte General: prof. Ioan DZITAC - Universitatea Agora;
Președinte al Comitetului de Program: Acad. Florin Gheorghe FILIP - Academia Română,
Președinte al Comitetului de Organizare: Prof. Mișu-Jan MANOLESCU - Universitatea Agora;
Invitați-cheie:
Prof. Yong SHI – Universitatea Academiei Chineze de Științe, China
Prof. Fuad ALESKEROV – NRHUSE Moscova, Rusia,
Prof. Pascale ZARATE – IRIT Toulouse, Franța,
Acad. Ioan Dumitrache – Academia Română; România
Organizatori de secțiuni speciale:
Prof. Angel ORTIZ – Universitatea Politehnica Valencia, Spania,
Prof. Yezid Donoso – Universitatea Los Andes, Bogota, Columbia,
Prof. Gang KOU – SWUFE, Chengdu, China,
Prof. Yi PENG – UESTC, Chengdu, China.
2.Information Technology and Quantitative Management, ITQM2014,  June 3-5, 2013, Moscow,  Russia (Special Session 07 co-organizer and co-chair Prof. Ioan DZITAC – Agora University).
3.Vizita rectorului, prof.univ.dr. Ioan Dzițac, în India, 17-24 ianuarie 2014, la Kalasalingam University.
4.Acordarea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof.univ.dr. Yong SHi de la Universitatea Academiei Chineze de Științe, 7 mai 2014.
5.Vizita rectorului, prof.univ.dr. Ioan Dzițac, în Rusia, 3-5 iunie 2014, la National Research University Higher School of Economics, Moscova.
6. Căutarea de parteneri Erasmus și încheierea de acorduri pentru perioada 2014-2020.
7.Lansarea unei reviste internaționale noi: Agora International Journal of Admnistration Sciences.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021