Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercetașii orionini în tabăra de iarnă la Arieșeni

„Întotdeauna fii gata!”

Cercetașii orionini în tabăra de iarnă la Arieșeni

Cercetașii din Comunitatea Don Orione după ce au celebrat împreună sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou (Sfintele Liturghii, colindatul prin familii, revelionul alternativ…) au plecat în tradiționala tabără de iarnă.

Pe 2 ianuarie copiii și tinerii cercetași (Reparto, Noviciat, Clan-Foc, Co.Ca) din „Comunitatea Scoutiștilor Orionini” au pornit de la Centrul Don Orione în căutarea zăpezii motiv pentru care tabara s-a desfășurat la  Arieșeni, la cabana Liceului Ady Endre.
Am petrecut 4 zile memorabile în mijlocul naturii, dar mai ales în comuniune cu frații și surorile scout ale diferitelor grupuri. Tema dominantă a taberei de altfel a fost cea a unității în diversitate. Copiii și tinerii au fost călăuziți de coordonatori să descopere, pe urmele lui Baden Powell și ale lui Don Orione, cum să fie o mare familie, depășind limitele vârstei, diferențelor sociale sau ale legăturii de sânge și că fericirea proprie o găsești atunci când o dăruiești semenilor. Pentru a înțelege și mai mult acest lucru ne-a ajutat și Pr. Mihai Fechetă prin celebrarea Sf. Liturghii și explicarea învățăturii creștine.  
Am avut parte de zăpadă, ce-i drept, nu multă cum am fi dorit noi, dar nici puțină. Exact cât să se marcheze această tabără pentru a o face mai frumoasă. Jocurile în zăpadă, drumețiile – mai ales cea la Groapa Ruginoasă - datul cu nailonul pe derdeluș și bătăile cu bulgări au fost nelipsite. Serile au fost înfrumusețate prin scenete, jocuri, cântece, momente spirituale și discuții pe diverse teme.
Credem că a fost o tabără foarte reușită, în ciuda faptului că am fost destul de îngrămădiți, iar noi am fost mai respectuoși și mai atenți comparativ cu alte tabere. Credem că totul merge înspre bine. Momentul cel mai greu a fost cel al reîntoarcerii la Oradea și al  despărțirii de locurile și experiențele făcute în aceste zile. Mulțumim bunului Dumnezeu și Comunității Don Orione din Oradea că ne-a dat posibilitatea să trăim încă o dată o asemenea aventură.  
„Întotdeauna fii gata!” C.S.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cercetașii orionini în tabăra de iarnă la Arieșeni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019