Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Inspectorii școlari generali avertizați

Ministrul se ia de generali

Inspectorii școlari generali avertizați

Ministrul educației și cercetării, Mihail Hărdău, i-a avertizat astăzi, 18 septembrie 2006, pe inspectorii școlari generali, într-o întâlnire desfășurată la sediul MEdC, că își vor pierde posturile dacă nu vor reprezenta interesele învățământului și nu vor aplica principiile educaționale.

Inspectorii școlari generali avertizați

„Trebuie să vă hotărâți dacă aparțineți acestui sistem. Cine nu știe ce are de făcut și ce trebuie să facă, pleacă și îi va lăsa pe alții sa facă treabă", a spus Mihail Hărdău. Ministrul le-a mai cerut inspectorilor școlari generali să manifeste o atenție deosebită și consecvență în elaborarea rapoartelor trimise Ministerului Educației și Cercetării, în special a celor statistice, deoarece datele sunt de fiecare dată diferite. „Nu există seriozitate în colectarea datelor și în respectarea termenelor fixate de minister. Prin urmare, cine solicită fonduri pentru finanțare și furnizează date false va suporta consecințele. Banii urmează elevul și nu veți primi niciun leu dacă greșiți", a mai afirmat ministrul educației.
În cadrul aceleiași întâlniri, ministrul le-a cerut șefilor de inspectorate județene să-și fundamenteze realist solicitările de repartizare a microbuzelor pentru transportul școlar și să reziste posibilelor influențe în ierarhizarea acestora.
De asemnea, ministrul le-a reamintit celor prezenți să soluționeze în interiorul legii problema încadrării pensionarilor în sistemul de învățământ („faceți loc tinerilor și concurenței adevărate în școli", a spus ministrul Mihail Hărdău), a situației din învățământul preșcolar, a transferurilor elevilor și a recorectării tezelor de la examenul național de Bacalaureat.

Director,
Mircea MUREȘANTrimite email

sâmbătă, 28 martie 2020