Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

La mulți ani de nemurire …

La Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta

La mulți ani de nemurire …

Numai poetul,
Ca păsări ce zboară
Deasupra valurilor,
Trece peste nemărginirea timpului.
(Mihai Eminescu)

În fiecare an, în luna ianuarie, încercăm să furăm timpului o clipă de meditație și să ne întoarcem cu gândul la poetul MIHAI EMINESCU.
Într-o astfel de zi de sărbătoare, catedra de limba și literatura română (prof. Diana Szatmari, responsabil de catedră, prof. Florica Mocoi, Camelia Fechete, Flavia Ciocotișan și Valentin Roman) și cu sprijinul doamnei profesoare de limba franceză Doina Spătar de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta au organizat o activitate dedicată memoriei marelui nostru poet național.
În deschidere, doamna profesoară Diana Szatmari ne-a sugerat să ne deschidem cu toții porțile sufletului pentru a lăsa versurile eminesciene să ne pătrundă și să ne înnobileze. Domnul prof. drd. Valentin Roman a prezentat câteva reflecții personale referitoare la receptarea actuală a operei lui Eminescu, subliniind primatul textului, în locul unei obsesive apetențe pentru senzațional privind condițiile de viață și moartea poetului.
În continuare s-au prezentat câteva aspecte despre viața și opera poetului (eleva Mateaș Otilia – cls. a X-a A) și un recital de poezii, în limbile română, engleză, franceză acompaniate muzical de câteva romanțe cântate de către elevii: Mateaș Otilia – cls. a X-a A, Oprean Mihaela - cls. a X-a A, Blaj Damaris  - cls. a X-a A, Morgovan Călin – cls. a X-a B, Pop Denisa cls. a X-a D, Avram Răzvan – cls. a X-a E, Codrean Florian – cls. a X-a E, Boldor Teodora – cls. a XI-a A, Fildan Denisa - cls. a XI-a A, Ciupe Denisa - cls. a XI-a A, Matiu Ioan - cls. a XI-a A, Hidiș Mădălina -  cls. a XI-a A.
Elevul Codrean Florian (din cls. a X-a E) a realizat un desen tematic despre prietenia sinceră și adevărată dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă. La final, s-a vizionat filmul Un bulgăre de humă (1989), în regia lui Nicolae Mărgineanu.
Și-am încheiat …. bucuroși și convinși că Eminescu și-a câștigat dreptul la timp.
Prof. Diana Szatmari
Prof. drd. Valentin Roman
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La mulți ani de nemurire …

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021