Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mesajul ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie

Astăzi, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Mesajul ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie

„Astăzi, 15 ianuarie, sărbătorim 164 de ani de la nașterea poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Este un moment important pentru întreaga societate, cu semnificații majore pentru educația noastră, pentru cultura poporului român, dar și pentru identitatea noastră națională. Mihai Eminescu se situează în centrul canonului literar românesc și este un reper pentru dezvoltarea limbii și culturii românești.
Tot astăzi, în strânsă corelație cu celebrarea nașterii lui Mihai Eminescu, sărbătorim și Ziua Culturii Naționale.
La nivelul școlii românești, momentele vor fi marcate prin activități specifice, la care vor participa elevi, profesori, părinți, oameni de cultură și reprezentanți ai comunităților locale.
Cu acest prilej, vreau să mulțumesc tuturor elevilor, studenților și profesorilor din țară și din străinătate care, prin performanțele lor și prin munca de zi cu zi, promovează limba, spiritul și valorile culturii românești.
Într-o societate globală, a diversității și multiculturalității, performanțele pe care România le are în domenii precum educația, cercetarea, cultura și arta reprezintă cel mai puternic instrument de afirmare și consolidare a identității noastre naționale. Rolul Guvernului României în general și al Ministerului Educației în special este acela de a susține, a încuraja și a dezvolta acest instrument esențial pentru societatea secolului al XXI-lea”. (B.P.)

Trimite email

joi, 5 decembrie 2019