Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Bogdan Pater a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice

Și Cercetășia este o cultură a păcii

Bogdan Pater a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice

Un cercetaș orădean a fost ales de către Renault România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) drept ambasador al Valorilor Olimpice.

După ce în 2012, Bogdan Pater, responsabil de Comunicare Online în cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României” a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice, anul acesta a fost invitat alături de Alin Moldoveanu – campion olimpic la tir și Andreea Esca - speaker și promotor al Valorilor Olimpice, la evenimentul de prelungire a parteneriatului dintre Renault și COSR.
Bogdan Pater, cercetaș de peste 12 ani, este dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii trei ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.
„Asemenea Olimpiadei, și Cercetășia este o cultură a păcii. Cu peste 40 de milioane de membri, în 219 țări și teritorii, Cercetășia este o mișcare deschisă oricui, indiferent de etnie, religie sau naționalitate. Atât Cercetășia, cât și Olimpiada sunt forțe sociale. Ele transmit metode pozitive precum lucrul în echipă, implicarea în comunitate sau acceptarea și înțelegerea celor din jur. Ambele oferă instrumente de formare ca lideri și cadrul în care copiii și tinerii să se formeze ca lideri”, a declarat Bogdan Pater la eveniment.
Renault România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au semnat în data de 25 noiembrie 2013 un parteneriat pentru patru ani. El reprezintă continuarea bunei colaborări din 2012, când Renault a susținut și promovat valorile olimpice și a recompensat performanțele sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra.
În cadrul noului parteneriat, Renault se angajează să susțină inițiativele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în perioada 2013-2016. Un prim pas a fost făcut deja prin punerea la dispoziție a unei flote de autoturisme. În plus, Renault își manifestă intenția de a recompensa sportivii români ce vor fi medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.
Adrian Șuhanea,
Președinte al Organizației Naționale Cercetașii României - Centrul Local Oradea

Trimite email

joi, 23 septembrie 2021