Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

TNL Oradea a lansat proiectul 10 pentru Europa

Ieri, la Primăria Oradea

TNL Oradea a lansat proiectul 10 pentru Europa

Miercuri, 22 ianuarie 2014, în sala mare a Primăriei a avut loc Adunarea Generală a Tinerilor Liberali din Oradea.

La întâlnire au participat peste 80 de tineri liberali, ședința a fost condusă de George Tătar, președinte al TNL Oradea, avându-i ca și invitați pe Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea și președinte al PNL Oradea și pe Mircea Mălan, viceprimar și vicepreședinte al PNL Oradea.
În cadrul ședinței s-a prezentat raportul de activitate al TNL Oradea pe anul 2013 și s-au punctat cele mai importante activități realizate, printre care: premiul special ,,Prin noi înșine”, obținut de Filiala Oradea la București în februarie 2013, Ziua Mărțișorului, Seara culturală la teatru, Dezbaterea TNL-TSD pe teme politice, Teambuilding, Cupa TNL la tenis, Școala de toamnă regională TNL la Arieșeni cu seminarii pe tema istoriei PNL, campaniilor electorale și comunicare, proiectul Echipa lui Crin, dar și acțiunile caritabile din luna decembrie cum ar fi strângerea de fonduri pentru un caz umanitar și donarea de scutece, fructe, dulciuri, jucării și alimente copiilor de la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”. S-au prezentat și propunerile calendarului de evenimente al TNL Oradea pentru 2014, în care s-a pus accent pe pregătirea și participarea tinerilor liberali în campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale.
Tot în cadrul Adunării Generale a fost lansat proiectul național ,,10 pentru Europa”, scopul proiectului fiind acela de a identifica 10 tineri liberali din țară candidați pe listele PNL la alegerile europarlamentare. Filialele TNL din țară s-au aliniat proiectului național ,,10 pentru Europa”, iar până în prezent din partea TNL Oradea la acest concurs s-au înscris tinerii Sas Anca Georgeta, vicepreședinte al TNL Oradea și Bogdan Pater, membru în Biroul Politic Municipal al TNL Oradea. http://10pentrueuropa.ro/ (G.S.)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021