Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Revedere”… cu poetul Mihai Eminescu

„Codrule, codruțule,/ Ce mai faci, drăguțule?”

„Revedere”… cu poetul Mihai Eminescu

„Somnoroasele păsărele” ale claselor step by step de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au strâns, miercuri, 15 ianuarie, 2014, în cuibul clasei a III-a B pentru a celebra ziua nașterii poetului Mihai Eminescu.

Au fost prezenți elevi din clasa pregătitoare, îndrumată de învățătoarele Ramona Erdeli și Marioara Berindan, din clasa a II-a C, îndrumată de învățătoarele Alina Fiț și Adriana Pintea, din clasa a III-a B, cu învățătoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc și din clasa a IV-a B, condusă de învățătoarele Ileana Balotă și Angelica Suciu.
„Somnoroasele păsărele” s-au ascuns printre  versurile lui Eminescu: recitate, citite și cântate cu drag.
Mesajul zilei a debutat cu salutul: „Bună dimineața, prieteni ai poetului Mihai Eminescu”, acest fapt împlinindu-se pe tot parcursul zilei; și a cuprins date biografice și referiri la universul poetic eminescian, fiind amintite teme care se regăsesc în poeziile sale, ușor identificate de copii.
Codrul, a devenit astfel un apropiat al copiilor. Desprins din versurile poetului a fost transpus în picturi realizate la centrul de arte, la clasa III-a, după ce copiii au studiat și memorat poeziile „Ce te legeni” și „Revedere”.
Elevii clasei a IV-a au prezentat o dramatizare după „Scrisoarea III”, au recitat și cântat „O, rămâi”, elevii clasei a III-a au recitat din „Luceafărul”, „La mijloc de codru des”, elevii clasei a II-a au recitat „Ce te legeni”, iar cei mici din clasa pregătitoare au dat tonul întâlnirii, recitând ca o chemare spre copilărie, o întoarcere spre cuibul cald și bun al primilor ani din viață, când orice copil recită „Somnoroase păsărele”.
Comemorarea nașterii poetului s-a încheiat cu îndemnul la „Rugăciune”, iar dorul de Eminescu a fost exprimat prin versurile poetului Grigore Vieru, cu imnul cântat de soții Doina și Ion Aldea Teodorovici.
În această zi frumoasă și înălțătoare, elevi și dascăli ai Liceului Ortodox „ne-am ales cu Domnul Eminescu...”
Înv. Laura Baidoc
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Revedere”… cu poetul Mihai Eminescu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 12 decembrie 2019