Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Am sărbătorit 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Buntești

Vineri,

Am sărbătorit 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Buntești

24 ianuarie 1859 marchează o pagină importantă a istoriei poporului român și reprezintă ziua în care Moldova și Þara Românească au ales să fie împreună o singură țară unindu-se sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar peste 59 de ani și celelalte provincii românești aveau să se alăture, întregind un vis de unitate pentru o națiune întreagă.

Noi, cadrele didactice, avem datoria de a le transmite elevilor cunoștințe despre însemnătatea și modul cum s-au desfășurat aceste evenimente memorabile și cât de greu s-a trecut peste atât de mulți ani de dezbinare și învrăjbire. Prin această activitate, ne-am propus să cultivăm la copii dragostea de neam și țară și credința în valorile naționale, atașamentul profund față de locurile natale, în care au trăit și au luptat strămoșii, în care își clădesc viitorul cele mai plăpânde vlăstare ale țării.
Un patriot adevărat trebuie să poarte patria în suflet în orice clipă și  oriunde ar fi, să-i cunoască istoria,  trecutul de luptă, înfrângerile și biruințele și să învețe din pilda strămoșilor.
La Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești, elevii claselor primare sub îndrumarea cadrelor didactice, prof. Blaga Adriana, Vesa Titiana, Ciuciu Olimpia, Herman Georgeta și Mortan Aurelia, s-au pregătit și au sărbătorit cu mult entuziasm Ziua Unirii, în cadrul proiectului educațional „Hai să dăm mână cu mână!”
Școlarii au cântat și audiat cântece patriotice, au recitat versuri despre Unire și au citit povestirile istorice de D. Almaș: „Toți românii cântă Hora Unirii”, „Cuza Vodă și sultanul”, „Băiatul care a vorbit cu Vodă” și povestirea „Moș Ion Roată și Unirea”, de I.Creangă. De asemenea, elevii au realizat diverse lucrări, desene și picturi inspirate de această sărbătoare.
Prof. Vesa Titiana
Prof. Mortan Aurelia
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am sărbătorit 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Buntești.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019