Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O delegație a Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara a fost primită la Prefectura Bihor

Luni,

O delegație a Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara a fost primită la Prefectura Bihor

Luni, 27 ianuarie 2014, o delegație a Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara a fost primită de dl. Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor, împreună cu dl Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor, întâlnire ce a avut loc la Prefectura Bihor.

Delegația a fost condusă de dl. Rolf Maruhn – consul, însoțit de dl Ovidiu Ganț, deputatul minorității germane în Parlamentul României, dna Helene Vodă, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din județul Bihor.
Cu această ocazie, consulul Rolf Maruhn transmite salutările de curtoazie ale ambasadorului Republicii Federale Germania la București, E.S. Werner Hans Lauk, după care domnia sa a subliniat faptul că, județul Bihor este un punct dinamic din punct de vedere economic al României cu oportunități de dezvoltare a unei afaceri.
Pe acest considerent, Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor, și-a exprimat convingerea că există posibilități în privința colaborării dintre cele două țări pe linie economică, și nu numai, subliniind câteva oportunități, precum o posibilă investiție în zona Băița, investiții în turismul din județul Bihor, investiții în transportul aerian și rutier.
Dl Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor, a făcut cunoscut faptul că una din oportunitățile de investiție la nivelul județului Bihor ar fi parcul industrial de la Tileagd.
Atât Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor, cât și Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor au prezentat proiectul de investiție pe tronsonul aferent județului Bihor din autostrada Transilvania, unde investitorii germani ar putea fi interesați să concesioneze.
Un alt subiect al discuției a fost sprijinul acordat liceului cu predare în limba germană „Friedrich Schiller” din Oradea, considerat un succes în ceea ce privește învățământul în limba germană.
Dat fiind faptul că posibilitățile de colaborare sunt numeroase, s-a agreat continuarea colaborării româno-germane pentru detalierea acestora în vederea atragerii investitorilor germani în județul Bihor.
Claudia Timofte,
director Cancelarie
Prefectura Bihor

Trimite email

luni, 30 martie 2020