Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Tenis de masă – etapa județeană de la Salonta

Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Tenis de masă – etapa județeană de la Salonta

Sâmbătă, 25 ianuarie 2014, Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta a avut onoarea de a organiza etapa județeană la tenis de masă din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Dacă anul trecut a organizat doar întrecerea rezervată elevilor din ciclul liceal, în acest an, s-au alăturat și elevii din ciclul gimnazial.
Au participat elevii din  toate sectoarele județului. În urma unor întreceri viu disputate, concretizate în peste 150 de jocuri, s-au obținut următoarele rezultate:
La gimnaziu fete:
1.Fazekas Dora, L.T. Arany Janos Salonta
2.Todea Sofia, L.T. Petofi Sandor Sacuieni
3.Leghezeu Alexa, L.T. V. Voiculescu Oradea
4.Todea Andreea, L.T. Petofi Sandor Sacuieni
La gimnaziu băieți:
1.Kiraly Pongrac, L.T. Arany Janos Salonta
2.Toșa Cristian, C.N. Teodor Neș Salonta
3.Trană Andrei, C.N. Samuil Vulcan Beiuș
4.Tulcan George, Șc. Gim. Miron Pompiliu Ștei
La liceu fete:
1.Toth Maria, L.T. Arany Janos Salonta
2.Coltău Ana, C.N. Teodor Neș Salonta
3.Schuster Jozsefinne, L.T. Constantin Șerban Aleșd
4.Nasie Daiana, L.T. Aurel Lazăr Oradea
La liceu băieți:
1.Birtalan Robert, L.T. Ady Endre Oradea
2.Kiss Nandor, L.T. Arany Janos Salonta
3.Fetco Mark, L.T. Petofi Sandor Sacuieni
4.Veselka Gheorghe, Liceul Budoi
Primul clasat la fiecare categorie, respectiv 3 elevi din Salonta și unul din Oradea vor reprezenta județul Bihor la finalele pe țară ce vor avea loc în județul Cluj la ciclul gimnazial și în județul Giurgiu la ciclul liceal.
Organizator competiție,
Prof. Pantea Vasile – Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tenis de masă – etapa județeană de la Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021