Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea proiectului național ,,Viața”

Miercuri, la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna” a avut loc

Lansarea proiectului național ,,Viața”

Este vorba despre un proiect strategic al Ministerului Sănătății, care are ca obiectiv principal realizarea a 42 de planuri județene și un Plan Național de Acțiune pe Nutriție și Activitate fizică la copii și adolescenți, printr-o abordare ecologică, populațională, inter-instituțională, inter-sectorială, bazată pe dovezi.

Scopul acestui proiect este un nou model de abordare inter-instituțională, interdisciplinară și integrată pe mai multe nivele *conștientizarea populației și schimbarea efectivă de comportamente *responsabilizarea individului, familiei, profesorului pentru a duce un stil de viață sănătos;
Spoturile campaniei ,,Viața” sunt:
*Bea apă când ți-e sete!
*Mănâncă zilnic micul dejun!
*Mănâncă trei legume și două fructe pe zi!
 *Ia-ți porția de 60 de minute de mișcare pe zi!
Strategia
Fiecare zi reprezintă un nou început, o nouă mică viață…, care ne dă ocazia să învățăm, să demonstrăm, să apreciem și să încurajăm pe cei de lângă noi.
Echipa de proiect este alcătuită din: prof. Foltuț Rodica, Sabău Doina, Pavel Elena, Pavel Laura, Oros Daniela, Ienei-David Laura, Morlocan Luciana, Tămășan Ilinca, Pop Pamela, Codorean Gabriela, Borz Diana, Anton Cristina, Curpaș Ana, Vonea Laura, Fechete Rodica, Petca Luminița și Ciuciu Alexandra.
Pentru desfășurarea activităților s-au ales următoarele comportamente:
*Servirea micului dejun;
*Consumul de legume și fructe;
*Consumul de apă;
Deviza noastră este ,,Un zâmbet, un fruct și un pahar cu apă!”
Coordonator de proiect,
prof. Romelia Ciarnău

Trimite email

miercuri, 21 august 2019