Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

„Cambridge English Exams – Seminar Day”

În cadrul proiectului „Primăvara, înfloresc examenele Cambridge!”

„Cambridge English Exams – Seminar Day”

Sala mare a Primăriei Oradea a fost joi, 23 ianuarie 2014, gazda seminarului-eveniment „Cambridge English Exams – Seminar Day”.

Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în colaborare cu Cambridge English Language Assessment, EUROLINGVA Examinations Centre și Liceul Teologic Baptist „Emanuel” au fost partenerii unei manifestări unice în Bihor. Profesorii de limba engleză din județ au avut prilejul de a fi partenerii de discuție ai unuia dintre cei mai renumiți consultanți ai Universității din Cambridge, domnul Bob Obee, autor al unora dintre manualele după care învață și elevii noștri. 
Domnul viceprimar Ovidiu Mureșan a subliniat importanța pe care o acordă Primăria Oradea procesului de îmbunătățire a calității educației, iar doamna Anca Mile, inspector școlar de specialitate pentru limbi moderne, și dl pr. prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate pentru proiecte educaționale, au explicat importanța studierii limbii engleze și a certificării cunoștințelor prin intermediul examenelor Cambridge.
Ioana Pantor, managerul departamentului de examinare Cambridge din cadrul EUROLINGVA, a apreciat deschiderea orădenilor spre examenele cu recunoaștere internațională și, mai ales, spre varianta modernă, pe computer, a acestora. Totodată, a mulțumit direcțiunii Liceului Teologic „Emanuel”, reprezentată de domnul director Iosif Curta, pentru tot sprijinul pe care l-a acordat de-a lungul timpului organizării sesiunilor de examen Cambridge în această școală.
Bob Obee, Professional Support Leader pentru Speaking Tests în sud-estul Europei și consultant pentru curriculum în proiecte lingvistice internaționale pentru Cambridge English Language Assessment, a fost plăcut impresionat de profesorii de limba engleză din Bihor, menționând totodată importanța deținerii unui certificat Cambridge de către orice tânăr care dorește să studieze în străinătate sau să își găsească mai ușor un loc de muncă.
Examenele Cambridge English sunt disponibile pentru toate grupele de vârstă și o multitudine de categorii socio-profesionale, fiind susținute în fiecare an de peste 4 milioane de candidați din întreaga lume. Cu o vechime de peste 100 ani și recunoaștere mondială, examenele Cambridge (PET, FCE, CAE, CPE) sunt recunoscute și la Bacalaureat ca și echivalare a probelor lingvistice la limba engleză.
În cadrul proiectului „Primăvara, înfloresc examenele Cambridge!”, elevii orădeni au posibilitatea susținerii acestor examene la prețuri mai mici, prin intermediul EUROLINGVA. Detalii suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.eurolingva.ro
Ioana Pantor
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cambridge English Exams – Seminar Day”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 3 decembrie 2020