Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

În perioada 4-7 februarie 2014, se desfășoară, la Brașov,

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

În perioada 4-7 februarie 2014, se desfășoară, la Brașov, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, care reunește peste 200 de reprezentanți ai elevilor din cele 41 de județe ale țării, dar și din municipiul București.

Evenimentul este organizat de către Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor și de către Consiliul Județean al Elevilor Brașov, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Inspectoratului Școlar Județean Brașov și al altor parteneri locali și naționali.
La deschidere, sunt așteptați dl ministru Remus PRICOPIE și dna Ecaterina ANDRONESCU
Deschiderea oficială a Adunării Generale va avea loc în data de 5 februarie 2014, începând cu ora 10, în sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, în prezența domnului prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, ministrul Educației Naționale, precum și a doamnei prof. univ. dr. Ecaterina ANDRONESCU, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României. Alături de reprezentanții elevilor vor fi și alți reprezentanți ai  Guvernului, ai autorităților locale și parteneri naționali.
Planul strategic și alegeri
În cadrul evenimentului se va stabili planul strategic de acțiune al Consiliului Național al Elevilor pentru anul 2014-2015, se va prezenta raportul de activitate al organizației, vor avea loc alegeri pentru funcțiile de Președinte, Secretar al Departamentului de Organizare Internă și Secretar al Departamentului de Comunicare și Educație (Relații Externe).
Sesiuni de formare
De asemenea, pe lângă alegerea noului board al organizației, vor mai avea loc diverse sesiuni de formare în vederea dezvoltării substructurilor, respectiv a sistemului de comunicare interjudețeană/ interregională și stabilirea strategiei de dezvoltare a Consiliului Național al Elevilor pe termen scurt, mediu și lung.
Patru ateliere de lucru
Direcțiile strategice de dezvoltare ale organizației vor fi dezbătute în cadrul celor patru ateliere de lucru, și anume „Politici educaționale, sociale și de tineret”, „Organizare internă și Human Resources (HR)”, „Relații externe și Public Relations (PR)”, respectiv „Statutul Elevului”. Totodată, se va concretiza un plan strategic și eficient în vederea aprobării Statutului Elevului, document ce conține nu doar drepturile elevilor, ci și obligațiile acestora.
În cadrul celei de-a patra zi a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor va avea loc o dezbatere între reprezentanții Ministerului Educației Naționale și cei ai Consiliului Național al Elevilor.
Transmisiune directă prin platformă
Atât deschiderea oficială, cât și sesiunea de alegeri a reprezentanților elevilor la nivel național, vor fi transmise în direct prin intermediul platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, www.wedu.ro
Cristian Gîrneață

Trimite email
Sunday, 3 December 2023

Poza zilei

De 1 Decembrie, la Tulca

-Riana, pe unde ți-ai petrecut de 1 Decembrie?
-Am fost cu părinții la Căminul Cultural.
-Și eu, dar nu te-am văzut!
-Cine ți-a plăcut cel mai mult cum a cântat?
-Ciprian Mocan și Mădălin Dodu.
-Mie mi-au plăcut Elena Buda, vedeta noastră, și Daniela Lele, iar Diana a fost magnifică!