Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

În perioada 4-7 februarie 2014, se desfășoară, la Brașov,

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

În perioada 4-7 februarie 2014, se desfășoară, la Brașov, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, care reunește peste 200 de reprezentanți ai elevilor din cele 41 de județe ale țării, dar și din municipiul București.

Evenimentul este organizat de către Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor și de către Consiliul Județean al Elevilor Brașov, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Inspectoratului Școlar Județean Brașov și al altor parteneri locali și naționali.
La deschidere, sunt așteptați dl ministru Remus PRICOPIE și dna Ecaterina ANDRONESCU
Deschiderea oficială a Adunării Generale va avea loc în data de 5 februarie 2014, începând cu ora 10, în sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, în prezența domnului prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, ministrul Educației Naționale, precum și a doamnei prof. univ. dr. Ecaterina ANDRONESCU, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României. Alături de reprezentanții elevilor vor fi și alți reprezentanți ai  Guvernului, ai autorităților locale și parteneri naționali.
Planul strategic și alegeri
În cadrul evenimentului se va stabili planul strategic de acțiune al Consiliului Național al Elevilor pentru anul 2014-2015, se va prezenta raportul de activitate al organizației, vor avea loc alegeri pentru funcțiile de Președinte, Secretar al Departamentului de Organizare Internă și Secretar al Departamentului de Comunicare și Educație (Relații Externe).
Sesiuni de formare
De asemenea, pe lângă alegerea noului board al organizației, vor mai avea loc diverse sesiuni de formare în vederea dezvoltării substructurilor, respectiv a sistemului de comunicare interjudețeană/ interregională și stabilirea strategiei de dezvoltare a Consiliului Național al Elevilor pe termen scurt, mediu și lung.
Patru ateliere de lucru
Direcțiile strategice de dezvoltare ale organizației vor fi dezbătute în cadrul celor patru ateliere de lucru, și anume „Politici educaționale, sociale și de tineret”, „Organizare internă și Human Resources (HR)”, „Relații externe și Public Relations (PR)”, respectiv „Statutul Elevului”. Totodată, se va concretiza un plan strategic și eficient în vederea aprobării Statutului Elevului, document ce conține nu doar drepturile elevilor, ci și obligațiile acestora.
În cadrul celei de-a patra zi a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor va avea loc o dezbatere între reprezentanții Ministerului Educației Naționale și cei ai Consiliului Național al Elevilor.
Transmisiune directă prin platformă
Atât deschiderea oficială, cât și sesiunea de alegeri a reprezentanților elevilor la nivel național, vor fi transmise în direct prin intermediul platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, www.wedu.ro
Cristian Gîrneață

Trimite email
sâmbătă, 20 iulie 2024, 02:30:46 Ora de vară a Europei de Est