Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Avram Iancu e mereu printre beiușeni

Sâmbătă și duminică, acțiuni comemorative Crăișorului Munților

Avram Iancu e mereu printre beiușeni

În prima săptămână a lunii februarie, Asociația „Avram Iancu” Beiuș comemorează trecerea lui Avram Iancu prin Beiuș.

Sâmbătă, 1 februarie 2014, ora 12, în prezența unui numeros grup de simpatizanți și iubitori ai lui Avram Iancu și ai spiritului său, s-a depus o jerbă de flori la casa unde poposea în trecerea sa prin Beiuș, pe strada Burgundia Mare, numărul 20.
Duminică, 2 februarie, ora 12, slujba de parastas a avut loc la Biserica Ortodoxă din Centrul Orașului, în prezența unui și mai mare număr de membri și simpatizanți ai Asociației, urmată fiind de depunerea de coroane și flori la bustul lui Avram Iancu din capătul Aleii Moților, spre care privește cu mândrie Crăișorul Munților. Ceremonia s-a încheiat cu un frumos spectacol artistic la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, unde orchestra Crăișorii Iancului condusă (tehnic) de prof. Gheorghe David și dirijată de prof. Remus Laza, i-a acompaniat pe Lucia Busuioc, Daniela Rada, Vlad David și Grupul vocal „Bujorii Uileacului”, în interpretarea unor frumoase și vechi cântece patriotice. În încheiere, grupul de dansatori de la Uileac ne-au încântat cu o suită de dansuri populare din Þara Beiușului.
Sufletul acestui eveniment a fost dl. Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu.
Mulțumind artiștilor și participanților, organizatorii promit, la anul, la 10 ani de la înființarea organizației „Avram Iancu”, Beiuș, o sărbătoare cel puțin la fel de mare...
Prof. Ioan Curpaș
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Avram Iancu e mereu printre beiușeni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020