Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Și mărul aurit de la „Nicolae Popoviciu”

„Cununița”… În gând cu Eminescu

Și mărul aurit de la „Nicolae Popoviciu”

În cadrul activităților extrașcolare din luna ianuarie 2014, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș au acționat sub deviza „Suflet curat și corp sănătos”.

Cu sufletul curat, ne-am apropiat de Poetul nostru nepereche în 15 ianuarie, în ziua ivirii Luceafărului. Tot „În gând cu Eminescu”, am realizat un spectacol-concurs cultural-artistic, la care au participat 43 de recitatori din clasele gimnaziale, coordonați de profesoarele de Limba și literatura română, Horge Maria, Nemeș Mihaela și Cloanda Florina. Sufletul ne-a fost apoi mângâiat de vocile calde ale elevelor din Ansamblul „Cununița” al școlii noastre, coordonat de prof. Daniela Rada, care au pus pe portativ  poezii din creația eminesciană. Cele 43 de poezii au fost jurizate de profesoarele de română, cărora li s-au alăturat doamna director, prof. Adina Cioloș și dna director adjunct, prof. Manuela Monea. Cu acest prilej, cinci elevi au fost desemnați să ne reprezinte școala în cadrul proiectului interjudețean „Dincolo de literatură”, inițiat de colegii noștri de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, împreună cu membrii Ansamblului „Cununița”.
„Un măr pe zi ține doctorul departe de casă!”
Dorim să ne menținem corpul sănătos prin consumul zilnic de mere, încurajat și de Concursul județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, derulat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, competiție la care s-a înscris și școala noastră. Eforturile echipajului, coordonat de profesorul de biologie Benchiș Andrei, nu au rămas fără rezultat, deoarece afișul și macheta realizate de elevele Tomșe Gabriela și Ardelean Debora au obținut premiul al III-lea la etapa zonală a concursului, desfășurată la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, dar și la cea județeană, găzduită  vineri, 31 ianuarie 2014, la sala festivă a  Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, unde a avut loc festivitatea de premiere.
Prof. Florina Cloanda
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Și mărul aurit de la „Nicolae Popoviciu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019