Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lateral ArtSpace la Târgul de artă Supermarket 2014

ICR Stockholm prezintă

Lateral ArtSpace la Târgul de artă Supermarket 2014

Lateral ArtSpace va participa în perioada 14-16 februarie 2014, la cea de-a opta ediție a târgului alternativ de artă Supermarket, organizat anual în cadrul Casei de Cultură a orașului Stockholm (Kulturhuset).

În spațiul expozițional dedicat, Lateral ArtSpace va prezenta o expoziție de grup coordonată de Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei, în care opt tineri artiști români problematizează relația omului contemporan cu obiectele și lucrurile care-l înconjoară. Vor fi expuse lucrări ale artiștilor: Dragoș Bădiță, Flaviu Cacoveanu, Cristina Curcan, Ioan Grosu, Ana-Maria Huluban, Lucian Indrei, MuLu (Cristina Curcan și Lucian Indrei), Ștefan Pop și George Roșu.
Lateral ArtSpace este un spațiu non-profit fondat în 2012 și coordonat de Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei. Asociația își desfășoară activitatea în cadrul Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca și este destinată realizării de proiecte și expoziții de către artiști emergenți locali, naționali sau internaționali. Proiectul a fost inițiat ca un răspuns la lipsa posibilităților de expunere pentru tineri artiști.
Târgul alternativ de artă Supermarket, inițiat în 2006, este un spațiu dinamic care pune accent pe promovarea inițiativelor artistice independente și pe promovarea artiștilor tineri. În calitate de partener al târgului încă din 2007, ICR Stockholm susține participarea Lateral ArtSpace în acest context internațional, unde asociatia își va prezenta activitatea alături de alte 72 de galerii și proiecte artistice din întreaga lume.
Anterior, Institutul Cultural Român de la Stockholm a facilitat prezența la Supermarket a spațiilor de artă Centrul pentru Introspecție Vizuală din București (2009), Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca (2010) și Club Electro Putere din Craiova (2011).
Simona Buzatu,
coordonator de proiect

Trimite email

duminică, 20 octombrie 2019