Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet

Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment sărbătorit la nivel european, desfășurându-se anual în luna februarie, sub egida rețelei europene „INSAFE” - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Proiectul Sigur.info este un proiect național de dezvoltare comunitară, voluntariat, educație civică. Proiectul este dezvoltat de un consorțiu format din Salvați Copiii Romania -coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual și Pozitive Media, școli din țară. Proiectul este parte a proiectului internațional ocazionat de INSAFE.
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș a devenit o tradiție organizarea activităților de voluntariat cu ocazia Safer Internet Day (SID). În ultimii patru ani de organizarea evenimentelor s-au ocupat elevii care au absolvit în anul 2013 clasa a XII-a A. Voluntarii de ieri, studenții de azi, au predat ștafeta celor mai mici, și astfel, elevii clasei a X-a B au devenit organizatorii acțiunilor din acest an.
An de an, îndrumați de prof. de informatică Manuel Bercovici, elevii au participat și la concursurile naționale lansate pe site-ul Sigur.info. În acest an, în cadrul concursului „Împreună facem internetul mai bun”, școala noastră a pregătit proiectele: „Avem drepturi și responsabilități online” (Bodin Roxana, Toma Larisa, Cirtea Delia), „Decizia este în mâinile noastre” (Plaștin Evelin, Briscan Ana-Maria, Bențiu Alina), „Siguranța și respectul pe Internet!” (Cristea George Vlad, Jozsa Andrei). La nivel național, în urma jurizării celor 360 proiecte de la categoria 13-18 ani, proiectele noastre au ocupat locurile 9-10, 108-114, 182-184.
Încă de luni, 10 februarie, elevii școlii au fost anunțați prin afișe și pe site-ul școlii că în 11 februarie 2014 este sărbătorită Safer Internet Day (Ziua Siguranței pe Internet) și voluntarii „Info” le-au pregătit multe concursuri cu premii! În anunțuri erau trecute câteva adrese legate de eveniment: http://www.saferinternet.org/, http://www.sigur.info, http://www.ciordas.ro/.
Activitățile desfășurate din acest an au fost diverse:
1. Sesiune de informare – clasa a X-a B (coordonator prof. Manuel Bercovici), 10.02.2014.
2. Concurs on – line (11.02 - 12.02.2014), coordonatori Roxana Bodin, Larisa Toma, Delia Cirtea, prof. Manuel Bercovici și prof. Crina Bercovici.
Regulament: „Propune un catren în care să folosești minim trei dintre cuvintele „împreună, comună, internet, înțelept”. Îl trimiți la adresa ciordas_bpce1@yahoo.com, specifici numele și clasa și aștepți decizia juriului. Succes!
Număr participanți: 20 elevi. Valoarea premiilor 150 lei.
3. Concurs fulger Safer Internet Day (ediția a III-a), (11.02.2014 - în pauze), (Coordonatorii acțiunii: Ana Maria Briscan, Evelin Plaștin, Alina Bențiu, prof. Edit Szatmari, prof. Manuel Bercovici).
Regulament: „Aveți ocazia să intrați în posesia unor premii surpriză, dacă răspundeți corect la întrebările legate de „Ziua Siguranței pe Internet”. Urna cu întrebări este în sala A2.1, la elevii clasei a X-a B”.
Număr participanți: 42 elevi. Valoarea premiilor 200 lei.
4. Afișe, pliante, link-uri utile, material PPT- postate pe pagina școlii. (responsabili colectivul clasei a X-a B, îndrumători prof. Miklo Cecilia, prof. Manuel Bercovici).
Fiecare elev distribuie minim 2 pliante. Vor fi postate în școală 5 afișe. 
5. Distribuirea orarului „Sigur.info” în cadrul unei tombole cu premii. (responsabili: Vlad Cristea, Andrei Jozsa, prof. Manuel Bercovici și prof. diriginte Casian Ille).”
Regulament: „Extragerea numerelor câștigătoare, 11.02.2014, ora 13, în fața Stației de muzică a școlii
Număr participanți: 56 elevi. Valoarea premiilor 200 lei.
6. Anunțarea și premierea câștigătorilor, joi, 13.04.2014, în pauza mare, la stația școlii. Câștigătorii sunt anunțați și pe pagina școlii.
Acțiunile și premiile au fost sponsorizate de organizatori, coordonatori și de inimoși sponsori. Acestea au constat în 15 stick-uri de memorie, surprize și dulciuri în valoare de de 700 lei. 
Renata PLAȘTIN (studentă la UBB Cluj-Napoca)
Luminița INDRE (studentă la Universitatea Oradea)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019