Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un fond de 18.000 lei pentru proiectele liceenilor

YouthBank lansează

Un fond de 18.000 lei pentru proiectele liceenilor

Echipa YouthBank Oradea a organizat miercuri, 12 februarie 2012, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” evenimentul de lansare a concursului de proiecte Youthbank adresat liceenilor din Oradea și Salonta, cu participarea partenerilor.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a fost reprezentat de dna inspector școlar Mioara Þigan.  
YouthBank, unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală pentru liceeni din țară, se află la a doua ediție în Oradea.
Echipa, formată din 14 liceeni orădeni, a derulat în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014 o campanie de strângere de fonduri din comunitate, reușind să constituie un fond de 18.000 lei. Această sumă va contribui - după cum aveam să aflăm de la dra Daciana Deac, coordonator YouthBank - la susținerea proiectelor cu impact în comunitate, inițiate și implementate de liceenii din Oradea și Salonta. Fondul va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2.000 lei.
În perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, liceenii din echipa YouthBank Oradea au desfășurat mai multe activități de mobilizare de resurse din comunitatea orădeană și cea din Salonta: „Tudi Popa și Zmenta Show” – stand-up comedy cu cele două vedete ale Youtube-ului, „Youth Christmas” - un târg de Crăciun, organizat în decembrie, concursul de fotbal între companii „Frozen Football Cup” și „Licitația de experiențe”. Din banii mobilizați astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanțare. Fondul, în valoare de 18.000 lei, va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 2.000 lei.
Astfel, YouthBank provoacă liceenii să identifice o nevoie în jurul lor, să-și folosească creativitatea și să vină cu o soluție pentru acea nevoie identificată. Iar dacă reușesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea să devină realitate. Pentru a înscrie o idee de proiect în concurs, liceenii care învață în liceele din Oradea sau Salonta trebuie să formeze o echipă de minim 3 persoane. Formularul si ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul programului – www.oradea.youthbank.ro, iar formularul completat trebuie trimis pe adresa oradea@youthbank.ro până cel târziu la data de 7 martie 2014. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc. Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului.
Programul este implementat în orașul nostru de către Fundația Comunitară Oradea, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale”, a mai spus dra Daciana Deac, coordonator program.
Celor interesați de concursul de proiecte, le facem cunoscut
Calendarul evenimentului
Primirea aplicațiilor........... 12 febr. - 7 martie
Preselecția lor ……......................8 - 9 martie
Consultanță proiecte…................11 - 16 martie
Interviuri………………................18 - 20 martie
Selecția aplicațiilor……....................21 - 23 martie
Anunțarea proiectelor selectate..............  24 martie
Sesiune de feedback………….................25 martie 
Contractare………………..............25 - 28 martie
Training pentru echipele proiectelor selectate…28 – 29 martie
Implementarea proiectelor……..31 martie – 2 iunie 2014.
Ovidiu Dan

Trimite email

sâmbătă, 19 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!