Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cursul „Educație pentru sănătate. Instruire în acordarea primului ajutor”, la CIDAS Sântion

Sâmbătă și duminică,

Cursul „Educație pentru sănătate. Instruire în acordarea primului ajutor”, la CIDAS Sântion

Sâmbătă și duminică (15-16 februarie 2014), la sediul Centrului de Instruire pentru Dezvoltarea Abilităților Salvatorilor din Sântion, județul Bihor, la inițiativa dlui conf. univ. dr. Valentin Cosmin Blândul, Asociația pentru Educație și Formare „Top Formalis”, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, a organizat cursul cu tema „Educație pentru sănătate. Instruire în acordarea primului ajutor”.

Evenimentul s-a adresat atât studenților, cât și personalului didactic dornic să-și dezvolte abilități de acordare a primului ajutor în caz de urgențe medicale. Cursul a fost susținut de dl doctor Mircea Șandor, medic chirurg, asistat de paramedicul SMURD Szabo Tiberiu; au fost abordate teme ca: imobilizarea victimelor, resuscitarea cardio-respiratorie la adulți, copii și nou-născuți, hemoragiile și hemostaza, fracturi și șocuri… Toate temele au fost însoțite de practica intervenției salvatorilor. La activitatea de la Sântion au participat numeroase cadre didactice și studenți din Oradea, Aleșd, Borș, Oșorhei, Þețchea, Tilecuș, Beiuș și Ștei. Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei (director, dl. ing. Burta Voicu) a fost reprezentat de către dna prof. Coste Monica Diana care apreciază evenimentul ca fiind o activitate de un real succes, argumentat elocvent și de prezența unui număr foarte mare de cursanți din județ, dar și prin calitatea informațiilor și abilităților dobândite, cu mențiunea că toate cunoștințele însușite sunt utile în diferite împrejurări ce pot solicita ajutor medical de urgență.
La încheierea cursului, într-un cadru festiv, au fost înmânate diplomele de participare, prilej cu care dl. conf. univ. dr. Valentin Blândul a făcut cunoscute câteva dintre evenimentelor pe care urmează să le  organizeze Asociația pentru Educație și Formare „Top Formalis” din Oradea.
Prof. Coste Diana Monica
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cursul „Educație pentru sănătate. Instruire în acordarea primului ajutor”, la CIDAS Sântion.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.