Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Episodul 3: Vizita la Kalasalingam University din India (I)

PRIMA VIZITĂ ÎN ȚARA CONTRASTELOR (3)

Episodul 3: Vizita la Kalasalingam University din India (I)

Prof. Vinod K. Madan de la Kalasalingam University, Krishnankoil, Tamil Nadu, India, a vizitat Universitatea Agora din Oradea, până în prezent, de două ori.

Prima vizită a efectuat-o în 13 iunie 2013, prilej cu care a susținut două lecturi invitate: 1) Nondestructive Evaluation using Barkhausen Noise; 2) Digital Signal Processing and Applications [1].
A doua vizită a profesorului Madan a avut loc în perioada 15 - 20 octombrie 2013, ocazie cu care a participat și la 7th Agora International Law Conference, AILC 2013, „Prospects and Challenges of 21st Century Law” [2], unde a prezentat lucrarea, scrisă în colaborare cu R.K. Sinha, The Dymamics of Rape in Modern Indian Society, care a fost publicată ulterior în revista de drept a Universității Agora, Agora International Journal of Juridical Sciences.
În cea de a doua vizită, profesorul Madan a fost însoțit de cancelarul universității sale (funcția de cancelar este echivalentă la ei cu cea de rector la noi), Thiru K. Sridharan, pe care l-am invitat pentru semnarea unui memorandum de înțelegere, prin care ne-am angajat la colaborări în domeniul cercetării și învățământului, incluzând mobilități reciproce pentru cadre didactice și studenți [3].  
În baza acordului de înțelegere și a unei invitații oficiale, în perioada 17-24 ianuarie 2014, am efectuat o vizită în India.
Vizita la Kalasalingam University [4] a inclus:
1.Întâlnirea cu bordul de management (incluzând cancelarul, vicecancelarul, decanii facultăților și directorii de departamente), prilej cu care am avut onoarea să mi se înmâneze eșarfa de membru de onoare al comunității lor academice, în calitate de membru în International Advisory Committee of Kalasalingam University, titlu care mi-a fost acordat de Consiliul Academic la 10 octombrie 2013. Tot cu acest prilej, la rândul meu, i-am înmânat cancelarului, Dr. Thiru K. Sridharan, certificatul de membru de onoare al Senatului Universității Agora (al optulea titlu onorific acordat de Senatul Universității Agora unor personalități internaționale din Chile, China, Columbia, Grecia, Franța, România, Statele Unite și acum și din India).
2.Întâlnirea cu președintele și fondatorul universității, Thiru T. Kalasalingam, care mi-a dăruit o frumoasă ghirlandă indiană cu decorațiuni și mărgele artizanale;
3.Lectură invitată în fața comunității academice, cadre didactice și studenți, de la Kalasalingam University, cu tema From Hard Computing to Soft Computing;
4.Turul campusului universitar, împreună cu domnul cancelar Thiru K. Sridharan și prof. Vinod Madan (campusul este situat la 60 km de orașul Madurai, într-un decor foarte frumos, la poale de munte, are o întindere foarte mare și găzduiește toate facultățile, departamentele, căminele de băieți și fete – pe care le-am vizitat, 3 cantine studențești - câte una pentru băieții, respectiv fetele care locuiesc în cămine, iar una pentru cadrele didactice și studenții externi – care vin la universitate cu mijloacele de transport proprii sau cu o parte din cele 65 de autobuze - câte are universitatea în dotare proprie, stație de alimentare cu combustibil, terenuri de sport, bazin de înot, centru medical, farmacie, mașină de salvare, helioport, bloc de locuințe pentru cadrele didactice și de cercetare, casă de oaspeți cu cantină proprie, locuri de rugăciune ș.a.);
5.Vizita la facultățile și departamentele de învățământ și cercetare ale Kalasalingam University (de menționat că Universitatea Kalasalingam este foarte mare, are facultăți de profil ingineresc, arte și științe, farmacie, peste 50 de programe de studii de licență, 7 programe de master și școli doctorale în toate domeniile, precum  și 8 departamente, 9 societăți profesionale și un centru de excelență IBM, iar predarea se face în limba engleză);
(continuarea, în numărul următor - 133)
Prof. univ. dr. Ioan Dzițac,
rector al Universității Agora
 
Referințe web:
[1] http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.8916
[2] http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.9374
[3]http://univagora.ro/m/filer_public/2013/10/17/mou_agora_kalasalingam.pdf
[4] http://kalasalingam.ac.in/klu/
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Episodul 3: Vizita la Kalasalingam University din India (I)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021