Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ziua porților deschise”

Sâmbătă, la Școala „Arany Janos” din Salonta

„Ziua porților deschise”

Sâmbătă, 5 aprilie 2008, la Școala cu clasele I-VIII „Arany Janos” din Salonta, s-a desfășurat „Ziua porților deschise”.
În această zi (metodică) deosebită au fost organizate activități adresate în principal părinților, cărora li s-au prezentat școala și doamnele învățătoare, participând la trei activități demonstrative.

Mai întâi a avut loc o prezentare a sistemului „step by step” (activitate susținută de educatoarea Erdõs Nόra, cu copiii de la Grădinița „Albă ca zăpada”). La activitate, au asistat învățătoarele și elevii claselor a IV-a, alături de părinții copiilor de la grădinițele arondate școlii, copii care urmează să intre în clasa I.
La nivelul claselor V-VIII, au avut loc două activități la care au participat părinții.
La clasa a VI-a D (diriginte Maghiar Eva), domnul profesor Podar Adrian a ținut o lecție de limba engleză, foarte antrenantă, la care a utilizat și videoproiectorul.
A doua activitate a constat într-un curs pentru părinți pe tema „Părinții și implicarea lor în învățarea școlară a copiilor. Relația părinți – școală”. Activitatea a fost inițiată și condusă de consilierul școlar Monica Lerinț, în colaborare cu dl profesor Zsirka Alexandru. Întâlnirea a avut o parte teoretică, susținută cu ajutorul videoproiectorului, urmată de discuții. Activitatea s-a vrut o invitație adresată tuturor părinților de a se implica mai mult în viața școlară a  copiilor lor, și o mai bună colaborare cu dirigintele clasei.
La finalul activității, părinții au completat un chestionar, prilej cu care unii părinți și-au exprimat dorința ca la următoarea întâlnire să participe și profesori ai clasei.
Manifestările de sâmbătă au urmărit  prezentarea școlii și a sistemului „step by step”, dar și îmbunătățirea relațiilor de parteneriat, școală-diriginți-consilier școlar-părinți. (Ov. D.)

Trimite email

luni, 19 august 2019