Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Simulările și evaluările … permit creșterea performanței și a calității sistemului de învățământ”

Ministrul Educației, Remus Pricopie declară

„Simulările și evaluările … permit creșterea performanței și a calității sistemului de învățământ”

„În acest semestru, pe lângă activitățile curente, cunoscute deja de către elevi, părinți și profesori, sistemul de educație va avea parte de câteva premiere.

Este vorba despre evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, care va avea loc în luna mai, despre simularea Evaluării Naționale prin care elevii clasei a VIII-a vor trece în luna februarie și despre simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, care va avea loc în martie, în paralel cu simularea, cunoscută deja, în cazul elevilor clasei a XII-a.
Aceste simulări și evaluări pe parcurs, desfășurate pe baza unor proceduri standard la nivel național, sunt extrem de importante și de necesare. Ele reprezintă o radiografie a sistemului de învățământ, oferă rezultate comparabile și permit acțiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale și a îmbunătăți rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educației Naționale va dispune de un tip de feed-back care îi va permite să introducă mai multă coerență în politicile educaționale și să crească performanța și calitatea sistemului de învățământ.
Va exista, așadar, o intensificare a activității cadrelor didactice, a elevilor, dar și a conducerii unităților de învățământ. Sunt convins că dăruirea și responsabilitatea tuturor celor implicați în organizarea și derularea acestor activități vor fi, ca de fiecare dată, la cote maxime și, cu o bună coordonare, rezultatele vor fi foarte bune.
Pentru că încep testele în cadrul simulărilor pentru examenul de Evaluare Națională, cu proba de limbă și literatură română, le urez elevilor mult succes și putere de concentrare. Toți elevii trebuie să știe că subiectele vor fi de nivel mediu și că acest exercițiu îi ajută și îi pregătește în vederea examenului din iunie”.
Biroul de presă

Trimite email

marţi, 7 aprilie 2020