Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru și dans și Expoziție cu vânzare de felicitări și mărțișoare din cadrul proiectului regional „Suflet lângă suflet, inima lângă inimă” (propus CAER 2014)

În săptămâna 17-21 februarie 2014, au avut loc la La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș activitățile ediției a III-a a proiectului regional „Suflet lângă suflet, inima lângă inimă”. Joi, 20 februarie, în Sala Mare a Primăriei câțiva artiști ai școlii inițiatoare și reprezentanți ai partenerilor au prezentat un frumos program artistic răsplătit cu aplauze de publicul - spectator: elevii școlii, părinții lor, profesorii școlii, comunitatea locală, toți aceia care au dorit să participe la un spectacol  caritabil.  
Printre partenerii acestui proiect amintim: Asociația de Părinți a Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, Consiliul Local al Municipiului Beiuș, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad, județul Arad, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație, Arieșeni, județul Alba, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Satu Mare, județul Satu Mare, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, județul Sălaj, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, județul Sibiu, Liceul Tehnologic Nr.1 Popești, județul Bihor, Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, județul Bihor.
Unitatea noastră de învățământ a sprijinit mereu acțiunile de caritate și le-a promovat prin exemplul propriu; așa s-a materializat deja cunoscutul proiect regional ,,Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă”, care a reușit să producă un impact palpabil la nivelul zonei Beiușului și chiar mai departe. În contextul anului școlar 2013-2014, urmărim promovarea unei cetățenii active, deci și de sprijin, manifestate prin schimburile de experiență și de bune practici, determinarea unei atitudini optime în rândul membrilor comunității locale, cu privire la adevăratele cazuri sociale, având, în esență, dezideratul creării unui climat favorabil voluntariatului și chiar sporirea numărului  de activități a căror realizare depinde de proprii inițiative. Generozitatea și bunătatea se învață în familie și școală, devenind apoi o trăsătură permanentă a omului.
Seria momentelor artistice a fost deschisă de cei mici, elevii clasei a V-a, îndrumați cu dăruire de profesoarele Monica Fășie și Ramona Bota. Sceneta lor a oglindit câteva dintre năzdrăvăniile domnului Goe.
A urcat apoi pe scenă Dan Angelescu, din clasa a XI-a E, spre a plăsmui prin sunet ,,Valurile Dunării”, atât de grațios elogiate de către compozitorul Iosif Ivanovici.
Publicul s-a bucurat de muzicalitatea aparte a limbii franceze, de-a lungul unui moment interpretat de elevii clasei a VI-a, pregătit cu multă minuțiozitate de către profesoarele Rada Ioana și Laza Mihaela.
A urmat un moment original al elevilor Raul Cap, Loredana Ungor și Eric Barkasz din clasele a IX-a A și a IX-a D, care a demonstrat că ,,Liceenii au talent”. Elevii au fost îndrumați de diriginții lor, profesorii Simona și Gheorghe Cap.
Clasele a IX-a C, respectiv a XI-a C au binedispus publicul prezentând sceneta ,,Restaurantul”, regizată de profesoarele Ana Matica și Mihaela Haneș.
Perechea compusă din Patricia Cosma, din clasa a XI-a A și George Briahna, din clasa a X-a A, ne-a împărtășit plăcerea dansului de societate. Ei au pregătit  un tango, alături de un disco fox.
Delia Anca, din clasa a XI-a A, a interpretat melodia ,,My heart will go on”, un cântec de mare succes din repertoriul internațional. Din partea oaspeților, elevii de la Colegiului Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, a evoluat pe scenă  un ansamblu folcloric.
Periplul pe tărâm folcloric a fost continuat alături de Cosmin Mare, din clasa a XII-a B și de Cornel Cornea, din XI E, ei interpretând muzică din repertoriul local.
Ansamblul ,,Izvorașul” al școlii noastre, coordonat de către profesorii Gabriela Briscan și Emil Apostol, ne-a cântat,  a jucat și ne-a încântat ca de fiecare dată. 
În semn de prețuire pentru implicarea publicului la reușita proiectului organizatorii au pregătit și o surpriză, „Tombola Primăverii”. Au fost extrase șapte numere norocoase și s-au acordat ca premii creații ale elevilor școlii, care cu migală, talent și dăruire le-au pregătit pentru acest eveniment.
Echipa de proiect formată din Monenciu Rodica - director, profesorii coordonatori: Grigoraș Eleonora, Mada Maria, Bercovici Crina, membri: prof. Briscan Gabriela, prof. Szatmari Edit, prof. Popa Floare, prof. Cap Simona și prof. Ispas Dan consideră că la reușita proiectului au contribuit elevii, părinții, profesorii, personalul școlii, dar și partenerii. Printre organizatorii principali amintim elevii din Consiliul Școlar al Elevilor și colectivul clasei a XI-a A. În urma activităților de voluntariat: spectacol, confecționare de felicitări și mărțișoare, donații s-a strâns suma de 3.300 lei, care va contribui la asigurarea a minimum 5 burse (cazare și masă) pentru elevii noștri, în anul școlar 2014-2015.
Evenimentele au fost filmate de Televiziunea Național TV Beiuș, iar fotografiile au fost realizate de Adrian Tudor din clasa a XI-a A.
Reporteri:
prof. Eleonora Grigoraș
Mihnea Orjan, clasa a XI-a A
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019