Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru și dans și Expoziție cu vânzare de felicitări și mărțișoare din cadrul proiectului regional „Suflet lângă suflet, inima lângă inimă” (propus CAER 2014)

În săptămâna 17-21 februarie 2014, au avut loc la La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș activitățile ediției a III-a a proiectului regional „Suflet lângă suflet, inima lângă inimă”. Joi, 20 februarie, în Sala Mare a Primăriei câțiva artiști ai școlii inițiatoare și reprezentanți ai partenerilor au prezentat un frumos program artistic răsplătit cu aplauze de publicul - spectator: elevii școlii, părinții lor, profesorii școlii, comunitatea locală, toți aceia care au dorit să participe la un spectacol  caritabil.  
Printre partenerii acestui proiect amintim: Asociația de Părinți a Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, Consiliul Local al Municipiului Beiuș, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad, județul Arad, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație, Arieșeni, județul Alba, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Satu Mare, județul Satu Mare, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, județul Sălaj, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, județul Sibiu, Liceul Tehnologic Nr.1 Popești, județul Bihor, Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, județul Bihor.
Unitatea noastră de învățământ a sprijinit mereu acțiunile de caritate și le-a promovat prin exemplul propriu; așa s-a materializat deja cunoscutul proiect regional ,,Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă”, care a reușit să producă un impact palpabil la nivelul zonei Beiușului și chiar mai departe. În contextul anului școlar 2013-2014, urmărim promovarea unei cetățenii active, deci și de sprijin, manifestate prin schimburile de experiență și de bune practici, determinarea unei atitudini optime în rândul membrilor comunității locale, cu privire la adevăratele cazuri sociale, având, în esență, dezideratul creării unui climat favorabil voluntariatului și chiar sporirea numărului  de activități a căror realizare depinde de proprii inițiative. Generozitatea și bunătatea se învață în familie și școală, devenind apoi o trăsătură permanentă a omului.
Seria momentelor artistice a fost deschisă de cei mici, elevii clasei a V-a, îndrumați cu dăruire de profesoarele Monica Fășie și Ramona Bota. Sceneta lor a oglindit câteva dintre năzdrăvăniile domnului Goe.
A urcat apoi pe scenă Dan Angelescu, din clasa a XI-a E, spre a plăsmui prin sunet ,,Valurile Dunării”, atât de grațios elogiate de către compozitorul Iosif Ivanovici.
Publicul s-a bucurat de muzicalitatea aparte a limbii franceze, de-a lungul unui moment interpretat de elevii clasei a VI-a, pregătit cu multă minuțiozitate de către profesoarele Rada Ioana și Laza Mihaela.
A urmat un moment original al elevilor Raul Cap, Loredana Ungor și Eric Barkasz din clasele a IX-a A și a IX-a D, care a demonstrat că ,,Liceenii au talent”. Elevii au fost îndrumați de diriginții lor, profesorii Simona și Gheorghe Cap.
Clasele a IX-a C, respectiv a XI-a C au binedispus publicul prezentând sceneta ,,Restaurantul”, regizată de profesoarele Ana Matica și Mihaela Haneș.
Perechea compusă din Patricia Cosma, din clasa a XI-a A și George Briahna, din clasa a X-a A, ne-a împărtășit plăcerea dansului de societate. Ei au pregătit  un tango, alături de un disco fox.
Delia Anca, din clasa a XI-a A, a interpretat melodia ,,My heart will go on”, un cântec de mare succes din repertoriul internațional. Din partea oaspeților, elevii de la Colegiului Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, a evoluat pe scenă  un ansamblu folcloric.
Periplul pe tărâm folcloric a fost continuat alături de Cosmin Mare, din clasa a XII-a B și de Cornel Cornea, din XI E, ei interpretând muzică din repertoriul local.
Ansamblul ,,Izvorașul” al școlii noastre, coordonat de către profesorii Gabriela Briscan și Emil Apostol, ne-a cântat,  a jucat și ne-a încântat ca de fiecare dată. 
În semn de prețuire pentru implicarea publicului la reușita proiectului organizatorii au pregătit și o surpriză, „Tombola Primăverii”. Au fost extrase șapte numere norocoase și s-au acordat ca premii creații ale elevilor școlii, care cu migală, talent și dăruire le-au pregătit pentru acest eveniment.
Echipa de proiect formată din Monenciu Rodica - director, profesorii coordonatori: Grigoraș Eleonora, Mada Maria, Bercovici Crina, membri: prof. Briscan Gabriela, prof. Szatmari Edit, prof. Popa Floare, prof. Cap Simona și prof. Ispas Dan consideră că la reușita proiectului au contribuit elevii, părinții, profesorii, personalul școlii, dar și partenerii. Printre organizatorii principali amintim elevii din Consiliul Școlar al Elevilor și colectivul clasei a XI-a A. În urma activităților de voluntariat: spectacol, confecționare de felicitări și mărțișoare, donații s-a strâns suma de 3.300 lei, care va contribui la asigurarea a minimum 5 burse (cazare și masă) pentru elevii noștri, în anul școlar 2014-2015.
Evenimentele au fost filmate de Televiziunea Național TV Beiuș, iar fotografiile au fost realizate de Adrian Tudor din clasa a XI-a A.
Reporteri:
prof. Eleonora Grigoraș
Mihnea Orjan, clasa a XI-a A
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol caritabil de muzică, poezie, teatru, dans și expoziție…

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 20:33:48 Ora de vară a Europei de Est