Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Evenimente în Bucureºti ºi în þarã

Vineri, sâmbãtã ºi duminicã,

Evenimente în Bucureºti ºi în þarã

Dacã de Valentine's Day organizatorii s-au bãtut în a-ºi lua faþa unul altuia cu evenimente dedicate îndrãgostiþilor, mai toþi au uitat de tradiþionalul Mãrþiºor.

Weekendul acesta, doamnele ºi domniºoare nu vor avea parte de prea multe evenimente dedicate, însã dacã îºi doresc doar sã iasã în oraº cu prietenii, au o mulþime de opþiuni. Bestmusic.ro ºi Libertatea vã prezintã ghidul celor mai importante concerte din intervalul 28 februarie - 2 martie.
Vineri, 28 februarie
În Bucureºti: dacã vreþi sã sãrbãtoriþi plecarea oficialã a iernii din viaþa noastrã, o puteþi face în stil gangsta la Old City, unde un party tematic, în stil mafiot sau puteþi alege dintre cele câteva concerte importante: Vama deschide cel mai mare club live din Bucureºti, ªtefan Stan va susþine un recital intim la restaurantul La Mia Musica, iar britanicii Dan le Sac ºi Scroobius Pip revin la Control pentru un show nebun de muzicã electronicã ºi rap. Tot pentru amatorii de muzica electronicã, Colectiv gãzduieºte primul party din seria organizatã de Oxygen cu RAC, unul dintre cei mai importanþi remixeri ai ultimilor ani.
Vinerea e, se pare, searã preferatã de patronii de cluburi pentru concerte de coveruri ºi aveþi de unde alege: Compania 7 în Black Jack Pub, Emisia 2 în Ciao - amici & bar, The Colours în Princess, Emanuel Mirea Band în True Club ºi FreeStay în Bierhalle.
Amatorii de muzicã rock pot alege între un concert de metal extrem cu Necroville în Private Hell sau o lansare de album punk la Fabrica, cu Recycle Bin.
În þarã: spre invidia bucureºtenilor, primavara se vesteºte anul acesta la Sibiu, unde trupa Vunk va susþine super-concertul #numai la 2 în Oldies Pub (dar ajung sãptãmâna viitoare ºi în Capitalã, la Hard Rock Cafe). La Teatrul Fix din Iaºi, trupa Kumm îºi lanseazã noul album, „Mysterious Place Called Somewhere”, iar la Timiºoara, legendarii „Celelalte cuvinte” pornesc în turneu naþional acustic cu spectacolul „Trup ºi Suflet”. ªi Alb Negru încep vineri o excursie prin þarã, cu plecare din Fãlticeni, în timp ce gaºca deMoga cu WTF Tour la Filiaºi.
Sâmbãtã, 1 martie
În Bucureºti: Cel mai aºteptat concert de Mãrþiºor este primul show Smiley la Sala Palatului, pentru care biletele s-au vândut deja de câteva luni, în totalitate. În aceeaºi zi, un alt mare eveniment are loc la Arenele Romane, unde Daddy G de la Massive Attack, Waldeck ºi Moonlight Breakfast vor face publicul sã danseze pânã dimineaþã, iar altul la Sala Polivalentã, unde The Mission îi aduce pe Sasha, 2ManyDJs, Art Department ºi Ali Nasser. Sala Radio gãzduieºte un eveniment special în care muzica tradiþionalã ºi jazzul se îmbinã într-o armonie perfectã: Roots Revival Romania, în timp ce Opera Românã îi rãsfaþã pe finii cunoscãtori de muzicã printr-un spectacol special cu duete de Mãrþiºor.
La nivel de club, avem lansarea noului album Chimie – „Strada Strâmbã” în Atelierul de Producþie, concert Daniel Lazar dedicat doamnelor la fostul Why Not?, Mihai Margineanu la Berãria Bragadiru, Alexandra Ungureanu & Crush în Ciao - amici & bar, ROA în Molotov ºi un eveniment acustic cu mai mulþi muzicieni ai scenei alternative, printre care Adi Despot de la Viþa de Vie, Cãtãlin Chelemen de la Coma ºi Doru Trascãu, ex. AB4.
În þarã: Cel mai important eveniment al zilei are loc la Braºov, acolo unde, la Teatrul Dramatic are loc finala naþionalã Eurovision 2014. Chiar dacã nu sunteþi în zonã, spectacolul va putea fi urmãrit în direct la TVR. Oare vor lipsi scandalurile anul asta? La Timiºoara, Virgil Ianþu îºi va lansa primul album din carierã, printr-un concert extraordinar la Filarmonicã, iar la Baia Mare, primãria îi aduce drept cadou de Mãrþiºor pe Holograf ºi Vunk, pentru un concert în Centrul Vechi al oraºului. Trupa Partizan ajunge la clubul Scena din Galaþi, iar Alb Negru cântã la Bârlad.
Duminicã, 2 martie
În Bucureºti: Dupã ce a fost amânat toamna trecutã, celebrul artist Kitaro ajunge, în sfârºit, la Sala Palatului. Maria ºi Mihai Balabas, dar ºi saxofonistul Cãtãlin Mile cântã la Jazzbook, iar în Question Mark muzica tradiþionalã, folkul ºi jazz-ul se vor împleti într-un recital al trupei Madame Pogany.
Ioana Turcu
Sursa: Bestmusic.ro
P.S. Pentru mai multe poze, accesaþi Galeria foto: Evenimente în Bucureºti ºi în þarã.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 23:29:41 Ora standard a Europei de Est