Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Evenimente în Bucureºti ºi în þarã

Vineri, sâmbãtã ºi duminicã,

Evenimente în Bucureºti ºi în þarã

Dacã de Valentine's Day organizatorii s-au bãtut în a-ºi lua faþa unul altuia cu evenimente dedicate îndrãgostiþilor, mai toþi au uitat de tradiþionalul Mãrþiºor.

Weekendul acesta, doamnele ºi domniºoare nu vor avea parte de prea multe evenimente dedicate, însã dacã îºi doresc doar sã iasã în oraº cu prietenii, au o mulþime de opþiuni. Bestmusic.ro ºi Libertatea vã prezintã ghidul celor mai importante concerte din intervalul 28 februarie - 2 martie.
Vineri, 28 februarie
În Bucureºti: dacã vreþi sã sãrbãtoriþi plecarea oficialã a iernii din viaþa noastrã, o puteþi face în stil gangsta la Old City, unde un party tematic, în stil mafiot sau puteþi alege dintre cele câteva concerte importante: Vama deschide cel mai mare club live din Bucureºti, ªtefan Stan va susþine un recital intim la restaurantul La Mia Musica, iar britanicii Dan le Sac ºi Scroobius Pip revin la Control pentru un show nebun de muzicã electronicã ºi rap. Tot pentru amatorii de muzica electronicã, Colectiv gãzduieºte primul party din seria organizatã de Oxygen cu RAC, unul dintre cei mai importanþi remixeri ai ultimilor ani.
Vinerea e, se pare, searã preferatã de patronii de cluburi pentru concerte de coveruri ºi aveþi de unde alege: Compania 7 în Black Jack Pub, Emisia 2 în Ciao - amici & bar, The Colours în Princess, Emanuel Mirea Band în True Club ºi FreeStay în Bierhalle.
Amatorii de muzicã rock pot alege între un concert de metal extrem cu Necroville în Private Hell sau o lansare de album punk la Fabrica, cu Recycle Bin.
În þarã: spre invidia bucureºtenilor, primavara se vesteºte anul acesta la Sibiu, unde trupa Vunk va susþine super-concertul #numai la 2 în Oldies Pub (dar ajung sãptãmâna viitoare ºi în Capitalã, la Hard Rock Cafe). La Teatrul Fix din Iaºi, trupa Kumm îºi lanseazã noul album, „Mysterious Place Called Somewhere”, iar la Timiºoara, legendarii „Celelalte cuvinte” pornesc în turneu naþional acustic cu spectacolul „Trup ºi Suflet”. ªi Alb Negru încep vineri o excursie prin þarã, cu plecare din Fãlticeni, în timp ce gaºca deMoga cu WTF Tour la Filiaºi.
Sâmbãtã, 1 martie
În Bucureºti: Cel mai aºteptat concert de Mãrþiºor este primul show Smiley la Sala Palatului, pentru care biletele s-au vândut deja de câteva luni, în totalitate. În aceeaºi zi, un alt mare eveniment are loc la Arenele Romane, unde Daddy G de la Massive Attack, Waldeck ºi Moonlight Breakfast vor face publicul sã danseze pânã dimineaþã, iar altul la Sala Polivalentã, unde The Mission îi aduce pe Sasha, 2ManyDJs, Art Department ºi Ali Nasser. Sala Radio gãzduieºte un eveniment special în care muzica tradiþionalã ºi jazzul se îmbinã într-o armonie perfectã: Roots Revival Romania, în timp ce Opera Românã îi rãsfaþã pe finii cunoscãtori de muzicã printr-un spectacol special cu duete de Mãrþiºor.
La nivel de club, avem lansarea noului album Chimie – „Strada Strâmbã” în Atelierul de Producþie, concert Daniel Lazar dedicat doamnelor la fostul Why Not?, Mihai Margineanu la Berãria Bragadiru, Alexandra Ungureanu & Crush în Ciao - amici & bar, ROA în Molotov ºi un eveniment acustic cu mai mulþi muzicieni ai scenei alternative, printre care Adi Despot de la Viþa de Vie, Cãtãlin Chelemen de la Coma ºi Doru Trascãu, ex. AB4.
În þarã: Cel mai important eveniment al zilei are loc la Braºov, acolo unde, la Teatrul Dramatic are loc finala naþionalã Eurovision 2014. Chiar dacã nu sunteþi în zonã, spectacolul va putea fi urmãrit în direct la TVR. Oare vor lipsi scandalurile anul asta? La Timiºoara, Virgil Ianþu îºi va lansa primul album din carierã, printr-un concert extraordinar la Filarmonicã, iar la Baia Mare, primãria îi aduce drept cadou de Mãrþiºor pe Holograf ºi Vunk, pentru un concert în Centrul Vechi al oraºului. Trupa Partizan ajunge la clubul Scena din Galaþi, iar Alb Negru cântã la Bârlad.
Duminicã, 2 martie
În Bucureºti: Dupã ce a fost amânat toamna trecutã, celebrul artist Kitaro ajunge, în sfârºit, la Sala Palatului. Maria ºi Mihai Balabas, dar ºi saxofonistul Cãtãlin Mile cântã la Jazzbook, iar în Question Mark muzica tradiþionalã, folkul ºi jazz-ul se vor împleti într-un recital al trupei Madame Pogany.
Ioana Turcu
Sursa: Bestmusic.ro
P.S. Pentru mai multe poze, accesaþi Galeria foto: Evenimente în Bucureºti ºi în þarã.

Trimite email

joi, 28 mai 2020