Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Familia mea în concurs”

Joi, în Orășelul Copiilor

„Familia mea în concurs”

Activitatea de joi, 27 februarie 2014, desfășurată în Orășelul Copiilor din Oradea, se încadrează în calendarul activităților proiectului educativ interjudețean „Familia în școala vieții” care a fost lansat la G.P.P. Nr. 54 Oradea în luna decembrie 2013.

Scopul proiectului este eficientizarea relației familie – grădiniță - școală, printr-o colaborare responsabilă între acești trei parteneri în vederea implicării cât mai active a familiei în procesul de dezvoltare a personalității copilului. Așadar, părinții și copiii au avut ocazia să participe împreună la o activitate inedită a cărei protagonistă a fost însăși familia.
După cum se sugerează chiar în titlu, activitatea s-a desfășurat sub forma unui concurs de cultură generală, care a vizat cunoștințe prevăzute în curriculumul pentru învățământul preșcolar. Pentru ca totul să se desfășoare ca la un adevărat concurs, a fost realizat un sistem de becuri cu ajutorul căruia să fie identificată familia care are prima răspunsul.
Părinți și copii, cu emoțiile înscrise pe chip și bucuria revărsându-se din prea-plinul sufletelor, au venit în Orășelul Copiilor curioși să afle ce surprize li s-au pregătit.
Au participat la concurs familii ale copiilor de la G.P.P. Nr. 54,  cât și de la unitățile de  învățământ partenere, respectiv Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”- prof. Viorica Brege, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” - prof. Adina Merce, CSEI „Cristal” -  prof. Dana Tomozei și Etelca Durne.
Dna directoare alături de dnele educatoare i-au întâmpinat cu zâmbete și cuvinte de încurajare. În cuvântul de deschidere dna Curtui Eleonora, director al Grădiniței NR. 54 a mulțumit părinților pentru că au acceptat să participe la această activitate și i-a asigurat că vor fi momente frumoase pe care le vor păstra cu drag în suflet.
Dna prof. Ulici Sanda a prezentat regulamentul de concurs. Prin extragere de cartonașe s-au format grupe de câte trei familii concurente. Fiecare grupă a avut de răspuns la un set de 10 întrebări, grupa câștigătoare urmând să se califice pentru etapa următoare.
Dna prof. Știube Dorina a citit pe rând fiecare întrebare și variantele de răspuns. Un juriu atent, format din dna prof. Derban Florentina, dna prof. Lazăr Lenuța, dna prof. Urdea Laura, a urmărit care familie a apăsat prima pe buton pentru a da răspunsul corect. Dna prof. Peleș Camelia a cuantificat răspunsurile corecte, iar dna prof. Anca Moisi a fost responsabilă cu proiectarea răspunsurilor. Dna prof. Fofiu Aurica a imortalizat cu aparatul de fotografiat  momentele importante ale concursului.
Părinții ai devenit copii – s-au implicat în concurs cu extraordinară dăruire, iar copiii au devenit mici adulți asumându-și cu multă responsabilitate rolul de concurenți.
Fiecare familie a primit câte o diplomă de participare, iar copiii un mic premiu material. Familiile clasate pe locurile I,II și III au primit medalii de aur, argint și bronz.
„Dincolo de aceste premii, am câștigat cu toții pentru că am descoperit cât de multe lucruri știu copiii noștri și cât de frumos ne putem bucura împreună și ne putem asuma responsabilități. Chiar dacă am câștigat premiul I, eu cred că meritul este al tuturor celor care au venit azi aici. Vă mulțumim pentru această ocazie și ne dorim și altele”, a mărturisit dl Zancu, membru al familiei care s-a clasat pe primul loc, președintele comitetului de părinți pe grădiniță.
Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de bună dispoziție. Cu toții și-au dat mâna la un pahar de suc și o prăjitură oferite de către organizatoarele concursului.
Prof. Sanda Ulici

Trimite email

sâmbătă, 19 octombrie 2019