Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Cărticica primăverii”, de Mariana Trofin și Emilia Huza

Marți, la CCD Bihor a fost lansată

„Cărticica primăverii”, de Mariana Trofin și Emilia Huza

După „Cărticica toamnei”, lansată în 18 decembrie 2012 și „Cărticica iernii”, apărută în 14 februarie 2013, marți, 4 martie 2014, la CCD Bihor, a fost lansat cel de-al treilea „anotimp” din ciclul celor patru, intitulat „Cărticica primăverii”;

ciclul este coordonat de dna prof. bibliotecar Mariana Trofin, de la CCD Bihor și dna înv. Emilia Huza, de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”.
„Dacă suntem astăzi la cea de-a treia publicație, după „Cărticica toamnei” și „Cărticica iernii”, se întrevede efortul autoarelor de a-și perfecționa tehnica, de a selecta judicios materialele, de a le ordona în structuri normate, respectând categoriile de gen și specie, de a sprijini demersul instructiv-educativ pentru că aș vrea să subliniez intenția unui auxiliar didactic vine din dorința de a prelungi, de a continua actul învățării”, a apreciat directorul CCD Bihor, dna prof. drd. Carmen Bodiu, în deschiderea evenimentului. Din prezentarea făcută de dna înv. Emilia Huza aveam să aflăm că lucrarea se adresează, în egală măsură, copiilor, dascălilor, dar și părinților, care sunt interesați să folosească povești și poezii în educarea propriilor copii. Cărticica este structurată în trei părți: prima parte – obiceiuri de primăvară, cuprinde folclorul obiceiurilor de primăvară, alături de legende despre Baba Dochia și Mărțișor; a doua parte cuprinde texte literare în versuri și proză referitoare la anotimpul primăvara, care completează programa și manualele școlare la multe discipline; deosebit de valoroase sunt ghicitorile, scenetele, textele și legendele despre păsările care se întorc primăvara la noi în țară. A treia parte este rodul muncii unor copii deosebiți, din ale căror texte au fost citite câteva spre exemplificare. „Această carte este, așadar, un suport didactic util cadrelor didactice, dar și atractiv pentru copii și o recomand tuturor celor care vor să-și îmbogățească colecția de cărți educative. Cartea este inedită și pentru imaginile de colorat, alese cu grijă și pricepere de dna Trofin Mariana și așezate aproape la fiecare pagină pentru a întregi conținutul textelor. „Cărticica primăverii” este însoțită și de un DVD, care vine să completeze prin muzică și triluri de păsări toată veselia și optimismul pe care ni le aduce primăvara. Să ne păstrăm sufletul mereu tânăr și să ne bucurăm de un nou început, de o nouă primăvară!” a conchis doamna învățătoare Emilia Huza.
Referindu-se la DVD-ul cărții, doamna prof. bibliotecar Mariana Trofin a precizat: „Ce este nou la acest DVD este faptul că imaginile sunt originale. La trei dintre filmulețe, pozele au fost realizate de dl Radu Robert Huza, de la Muzeul Þării Crișurilor, care a avut amabilitatea să ni le pună la dispoziție, iar la filmulețul cu „Primăvara”, de Antonio Vivaldi, avem poze făcute de mine, de-acasă spre serviciu și la Grădina Botanică din Jibou”.
La aprecierile elogioase făcute de doamna director Carmen Bodiu, s-au adăugat și altele în cadrul luărilor de cuvânt. „Este foarte adevărat că și eu am așteptat cu nerăbdare această cărticică a primăverii și am fost surprinsă foarte plăcut, universul mirific al primăverii fiind proiectat într-o explozie de legendă, culoare, lumină și completat de acest DVD; un material extrem de valoros și util pentru toate cadrele didactice”, a apreciat dna inspector școlar Felicia Ianța. La acest eveniment s-a făcut propunerea ca și participările (prezența) la lansarea de carte să fie punctate de către inspectoratul școlar, fie și cu 0,01 puncte, iar dl Dinicu Braghină, participând în premieră la o lansare de carte la CCD, s-a arătat încântat de eveniment. „E păcat că nu există o diseminare a momentului în masă, pentru că sunt convins că dacă mai multă lume ar fi știut de eveniment, veneau. Haideți să nu-i criticăm așa gratis, să ne bazăm pe niște dovezi. Poate că trebuie încă spus ca de la ureche la ureche”, consideră redactorul de la Radio România Actualități, Dinicu Braghină.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cărticica primăverii”, de Mariana Trofin și Emilia Huza.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021