Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cui nu i-e frică de 13?

De la C.N. „Samuil Vulcan” Beiuș

Cui nu i-e frică de 13?

Cunoscut e faptul că, oricât ar fi iarna de grea sau de ușoară, cu toții ne dorim sosirea primăverii, un nou început.

Primăvara, primele zile ale lui martie, sunt întâmpinate cu bucurie de elevii și dascălii din Vulcania. Elevii gimnaziști muncesc jucându-se și se joacă muncind cu seriozitate pentru a oferi clipe de încântare părinților, profesorilor, colegilor, prietenilor, în spectacolul MĂRÞISHOW, devenit, și acesta, în cei treisprezece ani de existență, o tradiție a școlii.
Așadar, după săptămâni de școală, de pregătire a simulărilor Examenelor Naționale, a venit vremea jocului, soarelui, vremea ghioceilor, brebeneilor și toporașilor care au zugrăvit fericirea pe chipul invitaților prin poezie, cântece și dansuri, dar mai ales prin voie bună și râsete.
S-a întâmplat de 8 Martie, dar anticipat, în 7 martie.
De data aceasta, copiii au făcut o pregătire individuală, diriginții lor fiind angrenați în activitățile de simulare a Examenelor Naționale. Și parcă și mai mult au privit momentele de relaxare și veselie cu seriozitate, pentru a urca la rampă cu adevărate momente de show.
Corul Colegiului, pregătit cu măiestrie, dar mai ales cu drag de doamna profesor Gabriela VESCAN, a încântat sufletele celor prezenți cu armonii închinate mamelor, care rămân asociate, în mintea oricărui copil, cu anotimpul cântat – primăvara.
Au urmat dansurile Mărțișorului cochet, pregătite repede și foarte bine de ghioceii claselor V – VIII.
Elevii clasei a VII-a, organizatorii spectacolului, și-au introdus colegii în scenă acompaniindu-i cu versuri delicate.
Un sensibil moment a fost pregătit de Antoniu Nicolae ILLE, din clasa a VII-a, care a declamat o „Simplă scrisoare în vers alb”, creație personală.
Și, ca de obicei, cu toții, asemenea fiecărei generații trecute câte patru ani prin showul vulcanist al Primăverii, au așteptat proba surpriză. Echipajele reprezentative pentru fiecare clasă au primit câte o cutie. S-a dovedit cutia din poveste, nu cea mare și frumos împodobită, ci modestă, dar plină de lucruri magice, din care copiii trebuiau să producă, desigur cu îndemânare și imaginație, câte ceva. Încă o dată copiii au demonstrat că știu să învețe, dar și să se distreze împreună, căci din lucruri incompatibile au făcut adevărate opere de artă, pe care le-au adaptat momentului. Apoi le-au prezentat cu foarte mult umor, haz și autoironie, acestea fiind apanaje ale celor înțelepți.
Și elevii vulcaniști au demonstrat înțelepciune, talent, voioșie, bucuria de a se distra împreună, de a-și petrece clipele cu colegii și dascălii lor, omagiind sosirea primăverii și dăruind fericire mamelor, bunicilor, profesoarelor, colegelor, prietenelor, tuturor celor care au dorit să fie împreună cu ei. Și ochii tuturor au strălucit de bucurie și de lacrima emoției.
Scena s-a transformat, în finalul spectacolului, într-un peisaj cu flori, albinuțe, ghiocei, fluturi, raze de soare, cu copii frumoși și bucuroși, toți gimnaziștii îmbiindu-se la joacă.
De treisprezece ani „vina” de a crea atmosferă de sărbătoare, de primăvară în școala vulcanistă îi revine inițiatorului și organizatorului spectacolului – doamna profesor Florentina HORA. De-a lungul timpului, a fost secondată de diriginții claselor de gimnaziu –Viorel CODREANU, Silvia ȘORA, Natalia HEREDEA, Cristina DĂNGULEA, Marta IENCIU, Elena OJICĂ. 
Cronicar de serviciu, E. O.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cui nu i-e frică de 13?
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020