Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Huedin, tot mai aproape de Oradea

Parteneriatul educațional „Prieteni de pe Criș”

Huedin, tot mai aproape de Oradea

În cadrul parteneriatului educațional „Prieteni de pe Criș”, ieri (marți, 15 aprilie 2008), la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, a avut loc o nouă întâlnire a partenerilor de proiect de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea și Grupul Școlar Huedin.

Proiectul de parteneriat educațional dintre cele două școli din Huedin și Oradea se derulează din anul școlar 2006 -2007, coordonatori de proiect fiind înv. Elena Gligan, de la Grupul Școlar Huedin (județul Cluj) și inst. Florica Hava, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea (județul Bihor), colaboratori: Marinela Cozea, director adjunct al Grupului Școlar Huedin, înv. Maria Marincaș și înv. Dorel Breșan, precum și prof. Florian Hava, directorul Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea.
„Proiectul nostru de parteneriat educațional urmărește o cunoaștere reciprocă între elevii claselor și școlilor noastre, un dialog sincer, o comunicare directă pentru a lega noi prietenii, o mai bună informare legată de cele două orașe și comunități, tradiții și obiceiuri, vizitarea unor locuri ce păstrează vestigii ale trecutului din cele două zone ale Crișului Repede, cultivarea respectului elevilor pentru istoricul, tradițiile și obiceiurile zonelor noastre”, ne-a declarat coordonatorul parteneriatului, înv. Elena Gligan.
Școala „Dacia”, școală reprezentativă a județului Bihor  
În deschiderea reuniunii de proiect, găzduite de sala de sport a școlii, directorul instituției, prof. Florian Hava, a prezentat oaspeților palmaresul impresionant al elevilor școlii (sute de premii municipale, județene, naționale și internaționale), proiecte școlare naționale și intenaționale, care au drept înfăptuitor și suport un colectiv deosebit de cadre didactice și o dotare de excepție, ce concură la imaginea unei școli reprezentative a județului Bihor.
Micii artiști pe marea scenă   
Elevii institutoarei Florica Hava și-au prezentat cartea de vizită, mai întâi în sala de sport, unde au evoluat recitatorii (Alexandru Popa, Andrei Franțiu) și artiștii (Alexa Prada, Alexandra Popovici, Cynthia Tomulețiu, Ioana Copil și Harabula Tiffany - dansatoare și majorete), și mai apoi în sala de clasă, prin diplomele, premianții și lucrările lor. În replică, oaspeții au prezentat un moment literar.
Vizitarea școlii și bibliotecii, masa festivă și ieșire în oraș
Partenerii de proiect au făcut schimb de atenții și adrese, s-au pozat cu artiștii, iar oaspeții au vizitat școala (săli de clasă, laboratoare și biblioteca), au luat masa (având parte și de un tort-surpriză cu artificii), după care au dat fuga în Orășelul copiilor. După-amiază, partenerii de proiect au vizitat Muzeul militar și Grădina zoologică din Oradea.
Următoarea întâlnire de proiect este programată în luna mai, la Grupul Școlar Huedin.
„Așteptăm cu interes, vizita partenerilor și prietenilor noștri orădeni la Huedin, prilej cu care le vom prezenta școala și orașul, precum și realizările elevilor noștri. Dorim să știe că ne-am simțit excelent la Oradea. Le mulțumin pentru primirea călduroasă și îi felicităm pentru școala frumoasă în care învață și rezultatele deosebite obținute”, a ținut să ne spună directorul adjunct al Grupului Școlar Huedin, dra Marinela Cozea.
Am reținut, de asemenea, faptul că distanța de 100 de kilometri dintre Huedin și Oradea se micșorează cu fiecare întâlnire de proiect, astfel încât, orașul Huedin e tot mai aproape de Oradea, Crișul (cel) Repede fiind unul dintre lianții lor naturali care le „mediază” apropierea. (Ovidiu DAN)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Huedin, tot mai aproape de Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:57:19 Ora de vară a Europei de Est