Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Huedin, tot mai aproape de Oradea

Parteneriatul educațional „Prieteni de pe Criș”

Huedin, tot mai aproape de Oradea

În cadrul parteneriatului educațional „Prieteni de pe Criș”, ieri (marți, 15 aprilie 2008), la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, a avut loc o nouă întâlnire a partenerilor de proiect de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea și Grupul Școlar Huedin.

Proiectul de parteneriat educațional dintre cele două școli din Huedin și Oradea se derulează din anul școlar 2006 -2007, coordonatori de proiect fiind înv. Elena Gligan, de la Grupul Școlar Huedin (județul Cluj) și inst. Florica Hava, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea (județul Bihor), colaboratori: Marinela Cozea, director adjunct al Grupului Școlar Huedin, înv. Maria Marincaș și înv. Dorel Breșan, precum și prof. Florian Hava, directorul Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea.
„Proiectul nostru de parteneriat educațional urmărește o cunoaștere reciprocă între elevii claselor și școlilor noastre, un dialog sincer, o comunicare directă pentru a lega noi prietenii, o mai bună informare legată de cele două orașe și comunități, tradiții și obiceiuri, vizitarea unor locuri ce păstrează vestigii ale trecutului din cele două zone ale Crișului Repede, cultivarea respectului elevilor pentru istoricul, tradițiile și obiceiurile zonelor noastre”, ne-a declarat coordonatorul parteneriatului, înv. Elena Gligan.
Școala „Dacia”, școală reprezentativă a județului Bihor  
În deschiderea reuniunii de proiect, găzduite de sala de sport a școlii, directorul instituției, prof. Florian Hava, a prezentat oaspeților palmaresul impresionant al elevilor școlii (sute de premii municipale, județene, naționale și internaționale), proiecte școlare naționale și intenaționale, care au drept înfăptuitor și suport un colectiv deosebit de cadre didactice și o dotare de excepție, ce concură la imaginea unei școli reprezentative a județului Bihor.
Micii artiști pe marea scenă   
Elevii institutoarei Florica Hava și-au prezentat cartea de vizită, mai întâi în sala de sport, unde au evoluat recitatorii (Alexandru Popa, Andrei Franțiu) și artiștii (Alexa Prada, Alexandra Popovici, Cynthia Tomulețiu, Ioana Copil și Harabula Tiffany - dansatoare și majorete), și mai apoi în sala de clasă, prin diplomele, premianții și lucrările lor. În replică, oaspeții au prezentat un moment literar.
Vizitarea școlii și bibliotecii, masa festivă și ieșire în oraș
Partenerii de proiect au făcut schimb de atenții și adrese, s-au pozat cu artiștii, iar oaspeții au vizitat școala (săli de clasă, laboratoare și biblioteca), au luat masa (având parte și de un tort-surpriză cu artificii), după care au dat fuga în Orășelul copiilor. După-amiază, partenerii de proiect au vizitat Muzeul militar și Grădina zoologică din Oradea.
Următoarea întâlnire de proiect este programată în luna mai, la Grupul Școlar Huedin.
„Așteptăm cu interes, vizita partenerilor și prietenilor noștri orădeni la Huedin, prilej cu care le vom prezenta școala și orașul, precum și realizările elevilor noștri. Dorim să știe că ne-am simțit excelent la Oradea. Le mulțumin pentru primirea călduroasă și îi felicităm pentru școala frumoasă în care învață și rezultatele deosebite obținute”, a ținut să ne spună directorul adjunct al Grupului Școlar Huedin, dra Marinela Cozea.
Am reținut, de asemenea, faptul că distanța de 100 de kilometri dintre Huedin și Oradea se micșorează cu fiecare întâlnire de proiect, astfel încât, orașul Huedin e tot mai aproape de Oradea, Crișul (cel) Repede fiind unul dintre lianții lor naturali care le „mediază” apropierea. (Ovidiu DAN)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Huedin, tot mai aproape de Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019