Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cum poți obține mai ușor un job și strategii de succes la un interviu?

Joi, în Aula Magna

Cum poți obține mai ușor un job și strategii de succes la un interviu?

Cum am putea motiva, explica sau interpreta participarea mai mult decât modestă a studenților la evenimentul de joi din Aulă, drept lipsă de interes din partea studenților sau lipsă de informare (mediatizare a evenimentului)?

Joi, 3 aprilie 2014, în Aula Magna a Universității din Oradea, s-a desfășurat un eveniment interesant și util cel puțin pentru o bună parte dintre studenți. De fapt, lor li s-a adresat, în exclusivitate, fiind organizat, cu cele mai bune intenții, de Revista studențească „Principii” a Universității din Oradea, în parteneriat cu Cercul de Management - Marketing „Excelsior”.
Așa după cum aveam să aflăm de la organizatori, evenimentul a fost pus în undă tocmai în ideea „de a ajuta studenții interesați de modul în care pot obține mai ușor un job și strategii de succes la un interviu” - Mihai Cionca.
Invitații speciali ai evenimentului au fost: dna Adriana Borza – psiholog și coordonator al Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera, dl conf. univ. dr. Dorin Coita – de la Facultatea de Științe Economice și Sebastian Șipoș – din partea mediului de business.
Vorbind despre Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera, dna Adriana Borza a prezentat obiectivul și misiunea centrului, precum și evenimentul nr. 1  care va avea loc în 14 mai în campusul orădean – Târgul locurilor de muncă (prezentări de firme cu posibilitatea de internship și ateliere de învățare); domnia sa a abordat apoi teme dragi, ancorate în specialitate, precum autocunoașterea - una dintre cele mai complexe și mai dificile forme ale cunoașterii umane, teste de raționament matematic, consiliere psihologică, trăsături de personalitate (oprindu-se la cele șase tipuri propuse de Holland: realist, investigativ, artistic, social, întreprinzător și convențional) și frica de a vorbi în public…
Dl Sebastian Șipoș a tratat subiectul Importanța și modul de prezentare la un interviu. „Modul în care vă prezentați la interviu trebuie văzut ca modul în care prezentați un produs sau orice altceva atunci când îl vinzi. În primul rând, și asta cred că este cel mai important, trebuie să fii sincer. Dacă ați făcut ceva, treceți aceasta în CV, lăudați-vă, dacă nu ați făcut și nu știți s-o faceți nu vă lăudați că știți să o faceți. Al doilea lucru foarte important pe care în caută firmele, angajatorii la un candidat este flexibilitatea. Un lucru pe care îl veți auzi foarte des este  și cel de voluntariat”. În continuare, Sebastian a explicat de ce este importantă experiența de voluntariat a angajatului pentru angajator.
Dl conf. univ. dr. Dorin Coita, un cunoscut și îndrăgit partener al studenților (din cadrul întâlnirilor AIESEC), a captat atenția în stil personal prezentându-ne agenda și cuprinsul temei; patru au fost elementele (cuvintele cheie) de marketing personal la care a făcut trimitere și la care s-a referit domnia sa: „primul element este cel de marketing (personal, din mai multe motive); cel de-al doilea se referă la personal, la persoană, altfel spus fiecare să se gândească la sine; în al treilea rând o să vorbim despre orientări strategice mari, cam cum să procedăm, să ne gândim pentru a realiza marketingul personal, cum să ne orientăm, modul general de abordare; cel de-al patrulea lucru: instrumente. Acesta este elementul esențial, mai precis destinația prezentării mele de astăzi”, a precizat dl Dorin Coita.
Iată, deci, în rezumat, ce s-a prezentat joi în Aula Magna, pentru informarea studenților interesați de soarta și reușita lor.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:40:51 Ora de vară a Europei de Est