Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014

În perioada 6-10 mai, la Universitatea Agora și Hotelul President din Băile Felix

5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014

În perioada 6-10 mai 2014, la Universitatea Agora din Oradea și Hotelul President din Băile Felix, se va desfășura evenimentul 5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014.

La ICCCC 2014, eveniment organizat de Universitatea Agora, sub egida Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române,  se vor prezenta 53 de lucrări, scrise de 121 cercetători din 18 țări (Australia, Chile, China, Columbia, Franța, Germania, India, Italia, Korea, Pakistan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Spania, Regatul Unit, Statele Unite, Ungaria), din care 48 de lucrări vor fi prezentate în 4 sesiuni speciale paralele, iar 5 lecturi invitate vor fi prezentate în plen de către cinci invitați speciali (Yong Shi - China, Fuad Aleskerov - Rusia, Pascale Zarate – Franța, Antonio Di Nola – Italia, Ioan Dumitrache - România).
Pe durata conferinței se vor desfășura și câteva activități complementare, astfel:
1.Miercuri, 7 mai, 09.50-11.30, în Aula Albastră a Universității Agora, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora profesorului chinez YONG SHI, o personalitate științifică de talie mondială (peste 130 de lucrări ISI publicate, cu peste 2000 de citări);
2.Miercuri, 7 mai, 18.30-19.30, la Hotel President, sala de conferințe S1, va avea loc ședința echipei editoriale a revistei ISI International Journal of  Computers Communications & Control, la care vor participa 8 dintre membrii prezenți la ICCCC 2014 (Florin Gheorghe Filip (Editor in Chief), Romanian Academy, RO; Ioan Dzițac (Associate Editor in Chief), Agora University, RO; Mișu Jan Manolescu (Managing Editor), Agora University, RO; Horea Oros (Deputy Managing Editor), University of Oradea, RO; Ioan Buciu (Member in EB), University of Oradea, RO; Gang Kou (Member in EB), SWUFE, China; Antonio Di Nola (Member in EB), University of Salerno, Italy; Yong Shi (Member in EB), UCAS, China).
3.Joi, 8 mai, 16.00-18.00, la Hotel President, sala de conferințe S1, va avea loc adunarea de constituire a grupului Academic Agora of Romanian – Indian Friendship”, la care vor participa 15 români și 9 indieni, dintre cei prezenți la ICCCC 2014:
Participanți din  România:
Florin Gheorghe Filip, membru al Academiei Române, președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române.
Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică (dacă confirmă).
Petru Filip, membru în Parlamentul României, vicepreședinte al Senatului.
Ana Birchall, membru în Parlamentul României, Camera Deputaților, președintele Grupului de Prietenie România – India din Parlament.
Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație al Universității Agora.
Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității Agora.
Alina Manolescu, directorul Compartimentului de Relații Internaționale al Universității Agora.
Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora.
Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.
Claudiu Kifor, prorector al Universității  Lucian Blaga din Sibiu.
Gabriela Bologa, decanul Facultății de Drept și Științe Economice, Universitatea Agora.
Marius Balas, Universitatea Aurel Vlaicu University din  Arad.
Valentina Balas, Universitatea Aurel Vlaicu University din  Arad.
Viorina Judeu, Universitatea Agora.
 
Participanți din India:
Sridharan Kalasalingam, Chancellor of Kalasalingam University.
Vinod Madan, Professor at Kalasalingam University.
Sunil Karamchandani, D.J. Sanghvi College of Engineering.
Raman Singh, Panjab University.
M.J. Abinash, Kalasalingam University.
V. Vasudevan, Kalasalingam University.
S. Visweshwaran, Kalasalingam University.
Adish Jain, Costa Rica
C. Sivapragasam, Kalasalingam University.
 
Programul în limba engleză se poate vedea aici:
http://univagora.ro/ro/icccc2014/program/
 
Invitația la eveniment, adresată de dl rector, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, o lansăm tuturor celor interesați de un asemenea eveniment internațional, care nu se întâmplă prea des în urbea noastră!
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021