Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014

În perioada 6-10 mai, la Universitatea Agora și Hotelul President din Băile Felix

5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014

În perioada 6-10 mai 2014, la Universitatea Agora din Oradea și Hotelul President din Băile Felix, se va desfășura evenimentul 5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014.

La ICCCC 2014, eveniment organizat de Universitatea Agora, sub egida Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române,  se vor prezenta 53 de lucrări, scrise de 121 cercetători din 18 țări (Australia, Chile, China, Columbia, Franța, Germania, India, Italia, Korea, Pakistan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Spania, Regatul Unit, Statele Unite, Ungaria), din care 48 de lucrări vor fi prezentate în 4 sesiuni speciale paralele, iar 5 lecturi invitate vor fi prezentate în plen de către cinci invitați speciali (Yong Shi - China, Fuad Aleskerov - Rusia, Pascale Zarate – Franța, Antonio Di Nola – Italia, Ioan Dumitrache - România).
Pe durata conferinței se vor desfășura și câteva activități complementare, astfel:
1.Miercuri, 7 mai, 09.50-11.30, în Aula Albastră a Universității Agora, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora profesorului chinez YONG SHI, o personalitate științifică de talie mondială (peste 130 de lucrări ISI publicate, cu peste 2000 de citări);
2.Miercuri, 7 mai, 18.30-19.30, la Hotel President, sala de conferințe S1, va avea loc ședința echipei editoriale a revistei ISI International Journal of  Computers Communications & Control, la care vor participa 8 dintre membrii prezenți la ICCCC 2014 (Florin Gheorghe Filip (Editor in Chief), Romanian Academy, RO; Ioan Dzițac (Associate Editor in Chief), Agora University, RO; Mișu Jan Manolescu (Managing Editor), Agora University, RO; Horea Oros (Deputy Managing Editor), University of Oradea, RO; Ioan Buciu (Member in EB), University of Oradea, RO; Gang Kou (Member in EB), SWUFE, China; Antonio Di Nola (Member in EB), University of Salerno, Italy; Yong Shi (Member in EB), UCAS, China).
3.Joi, 8 mai, 16.00-18.00, la Hotel President, sala de conferințe S1, va avea loc adunarea de constituire a grupului Academic Agora of Romanian – Indian Friendship”, la care vor participa 15 români și 9 indieni, dintre cei prezenți la ICCCC 2014:
Participanți din  România:
Florin Gheorghe Filip, membru al Academiei Române, președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române.
Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică (dacă confirmă).
Petru Filip, membru în Parlamentul României, vicepreședinte al Senatului.
Ana Birchall, membru în Parlamentul României, Camera Deputaților, președintele Grupului de Prietenie România – India din Parlament.
Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație al Universității Agora.
Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității Agora.
Alina Manolescu, directorul Compartimentului de Relații Internaționale al Universității Agora.
Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora.
Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.
Claudiu Kifor, prorector al Universității  Lucian Blaga din Sibiu.
Gabriela Bologa, decanul Facultății de Drept și Științe Economice, Universitatea Agora.
Marius Balas, Universitatea Aurel Vlaicu University din  Arad.
Valentina Balas, Universitatea Aurel Vlaicu University din  Arad.
Viorina Judeu, Universitatea Agora.
 
Participanți din India:
Sridharan Kalasalingam, Chancellor of Kalasalingam University.
Vinod Madan, Professor at Kalasalingam University.
Sunil Karamchandani, D.J. Sanghvi College of Engineering.
Raman Singh, Panjab University.
M.J. Abinash, Kalasalingam University.
V. Vasudevan, Kalasalingam University.
S. Visweshwaran, Kalasalingam University.
Adish Jain, Costa Rica
C. Sivapragasam, Kalasalingam University.
 
Programul în limba engleză se poate vedea aici:
http://univagora.ro/ro/icccc2014/program/
 
Invitația la eveniment, adresată de dl rector, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, o lansăm tuturor celor interesați de un asemenea eveniment internațional, care nu se întâmplă prea des în urbea noastră!
Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:40:10 Ora de vară a Europei de Est