Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Bibliotecarului a fost sărbătorită la „Oltea Doamna”

„Cititul dăunează grav prostiei”

Ziua Bibliotecarului a fost sărbătorită la „Oltea Doamna”

În 23 aprilie 2014, de Ziua Bibliotecarului și de Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, s-a desfășurat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Bihor și a Casei Corpului Didactic, o activitate pe cât de complexă, pe atât de variată și de plină de originalitate.

La această activitate au participat ca invitați speciali directorul CCD Bihor, doamna prof. drd. Carmen Bodiu, domnul director Mircea Mitran și doamna director adjunct, prof. dr. Liliana Bocoi.
Doamna bibliotecară Dana Teședan, doamnele profesoare de limba română Mirela Tanc, Ioana Revnic, Scumpa Crăciun și Florentina Socolan au prezentat activitatea bibliotecii, a clubului de lectură al școlii și creații originale ale unor copii extrem de talentați: Ștefana Goția (cls. a VII-a A) care a obținut locul II la Concursul Național de Creație Literară „Noi și Eminescu”, atât la secțiunea „Poezie”, cât și la secțiunea „Proză scurtă” (profesor îndrumător doamna Crăciun Scumpa) și Ruxandra Tripa (clasa a IV-a D), care a obținut locul III la secțiunea „Creație Literară” (profesor îndrumător doamna Florentina Socolan).
Asistența formată din doamnele bibliotecare din județul Bihor a fost stimulată să-și aducă aminte de lecturile copilăriei prin intermediul unor prezentării de carte realizate de elevii clasei a V-a A, dar și „testul” propus de profesoara lor, Ioana Revnic de a asocia câte un miros cărților citite de-a lungul timpului.
„Puntea între generații” a fost consolidată de cele două prezentări de carte: Ruxandra Tripa, elevă în clasa a IV-a și prof. dr. Ioana Revnic care și-au prezentat propriile lucrări.
Elevii care și-au demonstrat plăcerea de cititor au fost premiați și felicitați de doamna prof. Mirela Tanc, coordonatoarea cercului de lectură „Cititul dăunează grav prostiei”, și de întreaga asistență.
Au încântat, în continuare, prin talentul muzical deosebit elevii Oana Muscă și Octavian Blaga din clasa a II-a.
Elevii claselor II-IV au realizat o inedită expoziție de desene cu titlul „Eroul preferat al cărților citite”. În urma jurizării lucrărilor de către doamnele bibliotecare, elevii  cu cele mai reușite desene, au fost premiați în cadru festiv.
Activitatea s-a încheiat cu o prezentare PowerPoint „Biblioteca Școlară – centrul comunității școlare”, realizată de doamna bibliotecară Dana Teședan și cu aprecierile pozitive ale tuturor participanților la această manifestare culturală de excepție.
Prof. Scumpa Crăciun
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Bibliotecarului a fost sărbătorită la „Oltea Doamna”. 

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:39:21 Ora de vară a Europei de Est