Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”

Ieri, reprezentanți ai Comisiei Europene și Centrului Europe Direct Oradea, la Sîntandrei

Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”

Consilieri ai Reprezentanței în România a Comisiei Europene și ai Centrului Europe Direct Oradea au lansat ieri (joi, 15 mai 2014) la Școala Gimnazială Nr. 1 din Sîntandrei, cea de-a IV-a ediție a campaniei „Europa, casa noastră”.

Evenimentul s-a desfășurat în Cabinetul de documentare și informare și a reunit elevi din trei clase (a VII-a A și B, precum și a VI-a A), însoțiți de diriginții claselor, dna prof. Nicoleta Hodiș, Natalia Roman și Maria Milica Ile, consilierul educativ Gelu Pinter, dar și alți profesori. În deschiderea întâlnirii, doamna director, prof. Elena Duma, a prezentat distinșii invitați: consilierii Nicoleta Nuță și Costel Dumitrașcu, din partea Reprezentanței în România a Comisiei Europene, dna conf. univ. dr. Alina Manolescu, președinte al Centrului Europe Direct din Oradea, împreună cu dl conf. univ. dr. Vasile Creț și doi voluntari ai centrului, Simona Avram și Denisa Marian, studente Agora, în anul I, la Poliția locală.
„Suntem aici pentru a le vorbi elevilor și a-i informa despre campaniile pe care Reprezentanța Comisiei Europene le desfășoară pentru ei. Prin această campanie ne referim la o serie de concursuri pe care le avem pentru ciclul primar, dar și pentru cel gimnazial. Ne propunem să le dăm mai multe informații despre ce fac instituțiile europene pentru ei, care sunt avantajele intrării noastre în Uniunea Europeană, ce fel de concursuri desfășurăm; încercăm ca prin termeni simpli să le explicăm cum se desfășoară lucrurile la nivel macro, la nivel european și cu ce le putem fi noi practic de ajutor, cum putem veni în întâmpinarea nevoilor lor. Avem un proiect prin care încercăm să-i implicăm în activități care vizează ajutorarea comunității locale. Vrem să aflăm de la ei dacă identifică probleme pe care noi de la București nu le putem observa și luând pulsul direct de la ei, de mici încercăm să-i formăm în a fi viitori lideri europeni. Avem împreună cu noi reprezentanți ai Europe Direct din Oradea, care ne vor vorbi despre implicarea Europe Direct în proiectele europene și în tot ce ține de promovarea și formarea cetățenilor pe partea aceasta de instituții europene”, ne-a spus dna consilier Nicoleta Nuță.
Tot ieri, consilierii CE au stat de vorbă cu elevi din clasa a XI-a de la Liceul de Arte din Oradea pe aceleași teme, Liceul de Arte fiind cea de-a doua școală bihoreană cuprinsă în această campanie națională.
În cadrul prezentărilor și al discuțiilor care au urmat, Nicoleta și mai apoi Alina și dl Vasile Creț i-au testat și antrenat pe elevi în a-și spune opiniile despre Uniunea Europeană. În cadrul unui joc de rol, Raul Rogojan a fost ales (înalt) comisar al UE, iar colegii săi au vorbit despre respectarea legilor și cu deosebire despre drepturile copilului. Pentru participarea la activitate, elevii au fost răsplătiți cu pliante, materiale de informare pe teme UE, fiind îndemnați să se înscrie la concursurile campaniei „Europa, casa noastră”.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (57 de poze), accesați Galeria foto: Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019