Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”

Ieri, reprezentanți ai Comisiei Europene și Centrului Europe Direct Oradea, la Sîntandrei

Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”

Consilieri ai Reprezentanței în România a Comisiei Europene și ai Centrului Europe Direct Oradea au lansat ieri (joi, 15 mai 2014) la Școala Gimnazială Nr. 1 din Sîntandrei, cea de-a IV-a ediție a campaniei „Europa, casa noastră”.

Evenimentul s-a desfășurat în Cabinetul de documentare și informare și a reunit elevi din trei clase (a VII-a A și B, precum și a VI-a A), însoțiți de diriginții claselor, dna prof. Nicoleta Hodiș, Natalia Roman și Maria Milica Ile, consilierul educativ Gelu Pinter, dar și alți profesori. În deschiderea întâlnirii, doamna director, prof. Elena Duma, a prezentat distinșii invitați: consilierii Nicoleta Nuță și Costel Dumitrașcu, din partea Reprezentanței în România a Comisiei Europene, dna conf. univ. dr. Alina Manolescu, președinte al Centrului Europe Direct din Oradea, împreună cu dl conf. univ. dr. Vasile Creț și doi voluntari ai centrului, Simona Avram și Denisa Marian, studente Agora, în anul I, la Poliția locală.
„Suntem aici pentru a le vorbi elevilor și a-i informa despre campaniile pe care Reprezentanța Comisiei Europene le desfășoară pentru ei. Prin această campanie ne referim la o serie de concursuri pe care le avem pentru ciclul primar, dar și pentru cel gimnazial. Ne propunem să le dăm mai multe informații despre ce fac instituțiile europene pentru ei, care sunt avantajele intrării noastre în Uniunea Europeană, ce fel de concursuri desfășurăm; încercăm ca prin termeni simpli să le explicăm cum se desfășoară lucrurile la nivel macro, la nivel european și cu ce le putem fi noi practic de ajutor, cum putem veni în întâmpinarea nevoilor lor. Avem un proiect prin care încercăm să-i implicăm în activități care vizează ajutorarea comunității locale. Vrem să aflăm de la ei dacă identifică probleme pe care noi de la București nu le putem observa și luând pulsul direct de la ei, de mici încercăm să-i formăm în a fi viitori lideri europeni. Avem împreună cu noi reprezentanți ai Europe Direct din Oradea, care ne vor vorbi despre implicarea Europe Direct în proiectele europene și în tot ce ține de promovarea și formarea cetățenilor pe partea aceasta de instituții europene”, ne-a spus dna consilier Nicoleta Nuță.
Tot ieri, consilierii CE au stat de vorbă cu elevi din clasa a XI-a de la Liceul de Arte din Oradea pe aceleași teme, Liceul de Arte fiind cea de-a doua școală bihoreană cuprinsă în această campanie națională.
În cadrul prezentărilor și al discuțiilor care au urmat, Nicoleta și mai apoi Alina și dl Vasile Creț i-au testat și antrenat pe elevi în a-și spune opiniile despre Uniunea Europeană. În cadrul unui joc de rol, Raul Rogojan a fost ales (înalt) comisar al UE, iar colegii săi au vorbit despre respectarea legilor și cu deosebire despre drepturile copilului. Pentru participarea la activitate, elevii au fost răsplătiți cu pliante, materiale de informare pe teme UE, fiind îndemnați să se înscrie la concursurile campaniei „Europa, casa noastră”.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (57 de poze), accesați Galeria foto: Școala din Sîntandrei a intrat ieri în campania „Europa, casa noastră”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:16:40 Ora de vară a Europei de Est