Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Postere cu mesaje de „Ziua Pământului”

Marți, la Școala „Alexandru Roman” din Oradea

Postere cu mesaje de „Ziua Pământului”

Ieri (marți, 22 aprilie 2008), de „Ziua Pământului”, echipaje de elevi din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a A, îndrumați de prof. Felicia Holhoș, consilier educativ, au realizat postere cu mesaje de „Ziua Pământului”. Cele realizate de a VII-a B și a VIII-a C (îndrumați de prof. de desen Emilia Negru) au fost expuse la cele două intrări în școală (intrarea profesorilor și cea a elevilor).

La orele amiezii, echipajele s-au întâlnit în cabinetul AEL pentru o activitate interactivă sugestivă. În deschidere, prof. de biologie Cristina Paina a reușit să-i sensibilizeze cu o prezentare în power point despre frumusețea planetei Pământ, evidențiind aspecte impresionante. Cele nouă echipaje prezente în sală au avut apoi sarcini diferite de înfăptuit: să creeze versuri pornind de la o literă inițială dată, să răspundă la întrebări... Mesajele cuprinse pe postere au fost redactate în trei limbi, română, engleză sau franceză, ca să înțeleagă tot omul, vorba aceea. Să lecturăm câteva titluri: „Planeta e în mâinile noastre”, „Reduceți consumul și reciclați”, „Ziua Pământului e în fiecare zi”, „Păstrați cartierul curat”, „Ocrotiți animalele”, „Nu poluați aerul”...
Activitatea a evidențiat bucuria copiilor de a se apleca asupra unor probleme grave ale planetei, de a se implica și crea cu multă responsabilitate, de a lua atitudine și a acționa pentru o cauză dreaptă care privește întreaga comunitate. (Ov. D.)        

Trimite email
vineri, 24 ianuarie 2025, 05:59:48 Ora standard a Europei de Est