Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La împlinirea a 30 de ani de existență

Joi și vineri - „Zilele școlii” la „Octavian Goga” din Oradea

La împlinirea a 30 de ani de existență

Joi și vineri (15 și 16 mai 2014), Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Oradea a îmbrăcat haine de sărbătoare, la aniversarea celor 30 de ani de existență a școlii și 17 ani de când poartă numele poetului „pătimirii noastre”.

Nu întâmplător, programul celor două zile a cuprins peste 30 de activități diverse: concursuri pe diferite teme, spectacole de dans și muzică, jocuri, ateliere de creație, expoziții, concursuri și întreceri sportive, după cum avea să sublinieze în cuvântul său directorul școlii, dl prof. Ioan Mocan.
„Vor fi înmânate peste 200 de premii pentru elevii și preșcolarii participanți.În careul festiv, în cadrul expunerii „Școala Octavian Goga - 30 de ani de existență, întoarcere în timp, prezent și perspectivă”, au fost felicitați toți elevii, precum și cadrele didactice, „pentru modul în care s-au implicat în activitățile organizate, pentru felul în care își exprimă astfel respectul, mândria că aparțin acestei școli”, a mai spus dl director.
În arcul peste timp la care a făcut referire, domnia sa a vorbit despre formarea a peste 4 mii de absolvenți, dintre care unii au ajuns: medici, economiști, informaticieni, juriști, cadre didactice, muncitori cu înaltă calificare.
La formarea lor au pus umărul aproape 400 de învățători și profesori.
La rândul său, dl inspector școlar Silviu Torjoc avea să remarce o coincidență fericită în prezența domniei sale la evenimentele de peste ani marcate acum: „Întâmplarea face că acum 30 de ani, când s-a inaugurat această școală, eu, personal, am fost aici. Întâmplarea face că acum 17 ani, când i s-a dat această denumire, de „Octavian Goga”, am fost aici. Astăzi, când se împlinesc 30 de ani de la inaugurarea acestei școli, sunt aici și îmi pare foarte bine”. Cunoscând activitatea și rezultatele obținute de elevii și dascălii școlii, dl inspector i-a felicitat, la ceas aniversar, atât pe elevi, cât și pe profesori și părinți. Felicitări și mulțumiri au primit elevii, conducerea școlii și dascălii și din partea părinților, prin vocea autorizată a președintelui Comitetului reprezentativ al părinților, dl Dacian Susa.
După programul artistic prezentat în careul festiv, organizat în curtea școlii, aveam să participăm la inaugurarea „Bucătăriei fermecate”, un atelier pentru activități culinare destinat elevilor, unic în felul său în mediul școlilor orădene, înființat și dotat prin contribuția unor generoși sponsori.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (54 de poze), accesați Galeria foto: La împlinirea a 30 de ani de existență.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:00:07 Ora de vară a Europei de Est