Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș

O săptămână fructuoasă

Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș

În săptămâna ce a trecut, 26 - 30 mai 2014, la Școala Gimnazială Nr. 3 Leș a fost forfotă mare.

Încă de miercuri, când elevii clasei a IV-a au început Evaluarea Națională, agitația s-a făcut simțită pe coridoarele școlii.
Joi, 29 mai, cu gândul la colegii lor mai mici care susțineau cea de-a doua probă a evaluării națonale, elevii claselor a VI-a și a VII-a se pregăteau pentru sărbătoarea Înălțării Domnului și ziua dedicată pomenirii eroilor neamului.
Dis-de-dimineață, spre școală se vedeau venind elevii cu buchețele de flori în mână și cu gândul curat de a-i cinsti pe eroii neamului nostru.
Însoțiți de doamna profesoară Jurcuțiu Oana și de domnul profesor Pop Gheorghe, elevii au pornit spre monumentul eroilor din vechiul cimitir al satului. Împreună cu părintele paroh Mircea Vesea, au înălțat spre cer rugăciuni pentru ostașii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. Apoi i-au cinstit pe eroii neamului prin interpretarea unor cântece patriotice și a imnului țării noastre, dar și prin depunerea buchețelelor de flori pregătite de acasă.
Gândul ne-a zburat apoi spre bace Vila, fiu al satului, veteran de război, care în acest an ne-a auzit cântecele de undeva din înaltul cerului și nu a mai fost lângă noi să ne povestească amintirile sale de pe front.
Drept exemplu că nu trebuie să ne uităm eroii nici când ajungem la vârsta maturității a fost domnul primar ec. Mircea Crainic care le-a adus un omagiu eroilor prin depunerea unei coroane și rostirea unei alocuțiuni.
A urmat ziua de vineri, 30 mai. De această dată domnii și doamnele profesoare le-au pregătit o surpriză elevilor cu ocazia zile de  1 Iunie.
Domnul profesor Belicciu Tudor a fost „masterchef-ul” școlii noastre. Ajutat fiind de oameni din comunitate, le-a pregătit elevilor o delicioasă salată de legume, mici și, la desert,  suc și gogoși.
Doamnele profesoare Jurcuțiu Oana, Munteanu Victoria, Silaghi Diana și Turcan Cerasela au fost responsabile cu organizarea și distracția elevilor. Astfel, elevii au avut la dispoziție jocuri în aer liber (fresbee, volei, badminton), jocuri de grup (remi, monopoly) și muzică pentru dans.
Aceste activități, menite a promova munca în echipă, comunicarea, conștientizarea valorilor țării, alimentația sănătoasă și, nu în ultimul rând, buna dispoziție, au fost o reală plăcere pentru elevii școlii noastre. Stau drept dovadă conștiința că și-au făcut datoria față de eroii țării noastre și zâmbetele de pe chipurile lor.
Acum, elevii claselor a VI-a și a VIII-a așteaptă cu emoții evaluarea națională.
Le urăm succes!
Prof. Jurcuțiu Oana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:26:22 Ora de vară a Europei de Est