Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș

O săptămână fructuoasă

Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș

În săptămâna ce a trecut, 26 - 30 mai 2014, la Școala Gimnazială Nr. 3 Leș a fost forfotă mare.

Încă de miercuri, când elevii clasei a IV-a au început Evaluarea Națională, agitația s-a făcut simțită pe coridoarele școlii.
Joi, 29 mai, cu gândul la colegii lor mai mici care susțineau cea de-a doua probă a evaluării națonale, elevii claselor a VI-a și a VII-a se pregăteau pentru sărbătoarea Înălțării Domnului și ziua dedicată pomenirii eroilor neamului.
Dis-de-dimineață, spre școală se vedeau venind elevii cu buchețele de flori în mână și cu gândul curat de a-i cinsti pe eroii neamului nostru.
Însoțiți de doamna profesoară Jurcuțiu Oana și de domnul profesor Pop Gheorghe, elevii au pornit spre monumentul eroilor din vechiul cimitir al satului. Împreună cu părintele paroh Mircea Vesea, au înălțat spre cer rugăciuni pentru ostașii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. Apoi i-au cinstit pe eroii neamului prin interpretarea unor cântece patriotice și a imnului țării noastre, dar și prin depunerea buchețelelor de flori pregătite de acasă.
Gândul ne-a zburat apoi spre bace Vila, fiu al satului, veteran de război, care în acest an ne-a auzit cântecele de undeva din înaltul cerului și nu a mai fost lângă noi să ne povestească amintirile sale de pe front.
Drept exemplu că nu trebuie să ne uităm eroii nici când ajungem la vârsta maturității a fost domnul primar ec. Mircea Crainic care le-a adus un omagiu eroilor prin depunerea unei coroane și rostirea unei alocuțiuni.
A urmat ziua de vineri, 30 mai. De această dată domnii și doamnele profesoare le-au pregătit o surpriză elevilor cu ocazia zile de  1 Iunie.
Domnul profesor Belicciu Tudor a fost „masterchef-ul” școlii noastre. Ajutat fiind de oameni din comunitate, le-a pregătit elevilor o delicioasă salată de legume, mici și, la desert,  suc și gogoși.
Doamnele profesoare Jurcuțiu Oana, Munteanu Victoria, Silaghi Diana și Turcan Cerasela au fost responsabile cu organizarea și distracția elevilor. Astfel, elevii au avut la dispoziție jocuri în aer liber (fresbee, volei, badminton), jocuri de grup (remi, monopoly) și muzică pentru dans.
Aceste activități, menite a promova munca în echipă, comunicarea, conștientizarea valorilor țării, alimentația sănătoasă și, nu în ultimul rând, buna dispoziție, au fost o reală plăcere pentru elevii școlii noastre. Stau drept dovadă conștiința că și-au făcut datoria față de eroii țării noastre și zâmbetele de pe chipurile lor.
Acum, elevii claselor a VI-a și a VIII-a așteaptă cu emoții evaluarea națională.
Le urăm succes!
Prof. Jurcuțiu Oana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Eroilor și Ziua Copilului la Leș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 12 decembrie 2019