Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târg de ofertă școlară pe platoul din fața Centrului Comercial „Crișul

Joi, un târg inedit în Oradea

Târg de ofertă școlară pe platoul din fața Centrului Comercial „Crișul

„Ne-am hotărât împreună cu câteva licee tehnologice să organizăm această acțiune de promovare a ofertelor școlare 2014-2015.

Am invitat, alături de Inspectoratul Școlar, toate liceele din oraș, tehnologice, școli postliceale, de formare profesională, teoretice, să fie prezente pe platoul din fața magazinului cu un stand reprezentativ, ca să-și poată promova oferta școlară", ne-a spus doamna Mariana Cibu, administratorul Centrului Comercial „Crișul".
Târgul a fost organizat joi, 29 mai 2014, între orele 12.00 și 17.00. Doamna Mariana Cibu, inițiatorul evenimentului, ar fi dorit ca manifestarea să dureze chiar două zile, dar nu s-a vrut. „Ni s-a spus că e prea mult. Eu am crezut că impactul este mult mai mare și interesul este mult mai mare din partea școlilor. Am invitat și clasele a VIII-a, tocmai în ideea de a susține învățământul orădean pentru că și noi suntem o instituție care în Oradea suntem de 35 de ani. În 29 aprilie 2014, am avut un eveniment, la împlinirea a 35 de ani de când am deschis magazinul „Crișul". Și atunci am zis pentru că noi suntem foarte implicați sau sentimental legați de această comunitate, ne interesează foarte mult să fim alături de tot ce se întâmplă în oraș. Spuneam că am invitat și școlile generale să participe la acest târg. Am organizat o tombolă, din oră în oră, cu premii în produse cosmetice. Din oră în oră, am extras 10 taloane...", a precizat administratorul Centrului Comercial „Crișul", doamna Mariana Cibu.
Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă" Oradea
Noi am aflat despre eveniment de la doamna prof. Zoița Dănuța Bonca, directorul rețelei naționale de școli postliceale „Henri Coandă".
Domnia sa ne-a sunat comunicându-ne că dorește să promoveze oferta școlară.
Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă" Oradea este o instituție publică de drept privat, înființată în anul 2000, cu zece filiale, în Bistrița și Beclean (jud. Bistrița-Năsăud), Cluj-Napoca, Dej și Turda (jud. Cluj), Constanța (jud. Constanța), Baia Mare (jud. Maramureș), Satu Mare (jud. Satu Mare), Timișoara (jud. Timiș) și Tulcea (jud. Tulcea), acreditată în domeniile medical și social.
Furnizorii săi de formare profesională sunt Fundația Cultural-Umanitară „Henri Coandă" Oradea și S.C. Vertia Prod. S.R.L., autorizate de ministerele Muncii și Educației.
La târgul de joi, Liceul Particular „Henri Coandă", Liceul Teoretic „Henri Coandă" și Școala Postliceală „Henri Coandă" au oferit o paletă largă de specializări, cele trei unități de învățământ fiind bine reprezentate pe platou de cadrele didactice (director, prof. Ilea Silviu Constantin, prof. Suciu Bogdan, Cioară Leontina, Chira Delia, precum  și maiștrii instructori Morar Felicia și Marczin Silvia), care au măsurat tensiunea arterială și au făcut demonstrații de coafură, manichiură, machiaj și masaj...
Oferta educațională
La Liceul Particular „Henri Coandă" și la Liceul Teoretic „Henri Coandă" vă înscrieți pe bază de dosar, la profilurile: economic, pedagogic, teoretic.
Școala Postliceală „Henri Coandă" Oradea vă așteaptă cu o paletă largă de specializări în diferite domenii, care sunt cerute pe piața actuală, atât la noi, cât și în străinătate, bine plătite. Diplomele sunt recunoscute pe plan național și internațional.
Pentru ce specializări puteți opta?
1.În domeniul sănătate și asistență pedagogică:
asistent medical generalist, de farmacie, balneofiziokinetoterapie și recuperare, de radiologie, de nutriție și dietetică, de laborator; ergoterapeut și pedagog de recuperare.
2.În domeniul estetica și igiena corpului omenesc:
stilist, cosmetician și tehnician maseur
3.În domeniul servicii:
bibliotecar studii medii; tehnician în activități de secretariat
4.În domeniul turism și alimentație:
asistent manager în unități hoteliere; agent de turism - ghid; tehnician nutriționist; asistent de gestiune în unități de cazare și alimentație
5.În domeniul economic:
agent fiscal
6. În domeniul mecanic:
maistru mecanic
Școala oferă prețuri fără concurență!
CT „Mihai Viteazul": 6 clase la forma de zi, filieră tehnologică: tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în administrație, tehnician în activități economice, tehnician în turism, coafor-stilist și tehnician analize produse alimentare (câte o clasă de 28 de locuri la fiecare calificare); 4 clase la școala profesională (pentru absolvenții de clasa a VIII-a): bucătar (lb. română); bucătar (lb. maghiară); ospătar (chelner) - vânzător în unități de alimentație publică; mecanic auto (câte 28 de locuri); 4 clase la școala profesională (doar pentru absolvenții clasei a IX-a liceu): bucătar; coafor-frizer-manichiurist-pedichiurist; ospătar (chelner) - vânzător în unități de alimentație publică; mecanic auto.
CT „Traian Vuia": 4 clase la liceu curs de zi (tehnician de telecomunicații, tehnician în instalații electrice, tehnician în turism, tehnician mecatronist); 2 clase (28 locuri) la școala profesională (cls. IX): electrician exploatare joasă tensiune; operator la mașini cu comandă numerică; precum și 2 jumătăți de clasă (câte 14 locuri): electronist aparate și echipamente; electronist rețele de telecomunicații; 4 jumătăți de clasă (14 loc.) la școala profesională (cls. X): electronist aparate și echipamente; electrician exploatare joasă tensiune; operator la mașini cu comandă numerică; mecanic auto; liceu seral (cls.IX), 2 clase: tehnician în activități economice; tehnician în administrație; liceu seral (cls. XII) - semestrul II: 4 clase: tehnician electrotehnist; tehnician eletronist; tehnician transporturi; tehnician în hotelărie; liceu cu frecvență redusă cls. IX: 2 clase mate-info; 3 clase de școală postliceală: tehnician infrastructură rețele de telecomunicații; organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții; tehnician operator mașini cu comandă numerică. Doamna director adjunct Adriana Petrica a ținut să ne reamintească două dintre rezultatele de excepție a doi elevi ai colegiului: Ivan Augustin Ionuț, din a XI-a - mențiune la etapa națională a olimpiadei de Mecanică, în 2014, și Creț Răzvan, din a XI-a, medalie de aur la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici", în 2013 la Iași.
CT „Andrei Șaguna" - deținător al titlului de „Școală Europeană": 2 clase (de câte 28 de locuri) la liceu curs de zi, filiera tehnologică, profil servicii: turism și alimentație publică (lb. română); estetica și igiena corpului omenesc (lb. maghiară); 4 clase de școală profesională cls. IX (28 de locuri fiecare): prelucrarea lemnului; sculer matrițer (lb. română); mecanic auto; electrician exploatare joasă tensiune (lb. maghiară); 2 clase (de câte 28 de locuri fiecare) cls. a X-a cu calificare de nivel II: bucătar-ospătar; sculer-matrițer; 5 clase (28 locuri fiecare) la liceu curs seral, 2 la cls. a IX-a: turism și alimentație publică (lb. română); estetica și igiena corpului omenesc (lb. maghiară); 3 la cls. a XII-a: tehnician mecanic pentru întreținere și reparații; tehnician în industria textilă; organizator banqueting.
Liceul „Don Orione" - grădiniță, ciclu: primar, gimnazial și liceal.
Profil real - 25 de locuri, biologie-chimie (opțional intensiv engleză); profil tehnic - 25 de locuri, tehnician mecatronist.
Au mai fost prezenți la târgul de joi: Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", Colegiul Național „Iosif Vulcan",  Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu" , Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", Colegiul Tehnic „Transilvania" și Liceul Teoretic German „Fr. Schiller", precum și un stand cu carte școlară din cadrul Centrului Comercial „Crișul".
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târg de ofertă școlară pe platoul din fața Centrului Comercial „Crișul". 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 16 decembrie 2019