Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacolul „Piano del mar" la Tinca

Sâmbătă,

Spectacolul „Piano del mar" la Tinca

Sâmbătă seara (7 iunie 2014), la Centrul Cultural Tinca a avut loc spectacolul „Piano del mar", în coordonarea profesorilor Olimpia Oniga, de la Grădinița Nr. 1 Tinca, Nick Negruțiu și Anghelina Negruțiu, de la Liceul de Arte Oradea și Iuliu Orban, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga" din Tinca.

„Copilăria a fost și va rămâne întotdeauna cel mai frumos album cu poze al omului matur. Răsfoindu-l în taină sau laolaltă cu cei dragi, ochii capătă lumini nostalgice, în timp ce-n colțul gurii apare vechiul zâmbet ștrengăresc.
Nouă, dascălilor, nu ne rămâne de făcut decât să fim capabili să imortalizăm cât mai multe cadre legate de această minunată perioadă a vieții copiilor noștri, să oferim premisele pentru cultivarea potențialului creativ și să avem în vedere dinamismul, impetuozitatea și expresivitatea vârstei lor", a prezentat în discursul său  doamna profesor Olimpia Oniga.
Programul a debutat cu  grădinarii de la G.P.N. Tinca și G.P.P. Nr. 1 Tinca, pregătiți de doamnele profesoare Olimpia Oniga, Florentina Dume, Monica Drimbe, Florica Budurean, Ancuța Popa, Floare Luncan și Anamaria Berce, care, pe lângă cântecele și poeziile dedicate copilăriei au prezentat și un dans modern, intitulat „Samba florilor".
Activitatea a continuat cu cântecele „Dacă părinții ar fi copii" și „Dacă ești copil",  prezentate de elevii clasei pregătitoare step by step de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga" din Tinca, sub îndrumarea profesorilor Minodora Popa și Iuliu Orban.
A doua parte a spectacolului a fost dedicată melodiilor interpretate la pian; copiii au fost pregătiți de profesorii de muzică Anghelina și Nick Negruțiu. Pianul așezat în partea stângă a scenei s-a integrat perfect în proiecția de pe fundalul scenei,  care a prezentat o plajă cu nisip, ducând spectatorul cu gândul la mare, în vacanță ... motiv pentru care spectacolul a primit acest nume - „Piano del mar".
În cadrul spectacolului Anghelina Negruțiu a interpretat la pian melodia de pe coloana sonoră a filmului de animație „Frozen", iar Nick Negruțiu a interpretat la pian câteva din melodiile sale  de pe al cincilea album al său, intitulat „Momente speciale". Printre cele 12 piese de pe acest album se regăsesc compoziții proprii ale interpretului, melodii de dragoste, dar și  coloane sonore din filme celebre, precum: Zorba grecul, Pirații din Caraibe sau Legenda din 1900.
Ne bucurăm nespus că în localitatea noastră, arta în toate formele ei - cântec, dans, teatru, pictură și film - este la loc de cinste, începând cu cei mai mici, continuând cu cei mai mari ale căror degete dansează așa de frumos pe clapele pianului, cărora li se alătură și oameni maturi care își dăruiesc talentul și energia realizând adevărate opere de artă. În holul Centrului Cultural Tinca puteți admira o expoziție de picturi, realizate de doamna Florica Crăciun.
Iuliu Orban

Trimite email

luni, 24 februarie 2020