Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O generație de excepție și-a luat zborul împreună cu 30 de porumbei albi

Joi, la Școala Gimnazială Nr. 16

O generație de excepție și-a luat zborul împreună cu 30 de porumbei albi

„Scriem astăzi 12 iunie 2014, o nouă filă de istorie în istoria școlii, o zi importantă, în care o nouă generație de elevi devin absolvenți, o nouă generație de elevi au terminat cele 8 clase la Școala Gimnazială Nr. 16 și în curând își vor lua zborul spre alte școli.

Îi felicit mai întâi pentru rezultatele obținute în acest an, consemnate la Consiliul profesorilor de ieri (miercuri - n.n.). Menționez că rezultatele la învățătură obținute de elevii claselor a VIII-a sunt foarte bune, iar la purtare, de-a dreptul excepționale, în sensul că niciun elev nu a avut nota scăzută la purtare”, a apreciat directorul școlii, dl prof. Mircea Gârba, în cuvântul de deschidere.
După podul de flori al claselor a VII-a, a urmat Gaudeamus-ul, sub bagheta dnei profesor de muzică (și chitară) Lukacs Annamaria.
„Înving doar acei care pun pasiune în ceea de fac și luptă pentru idealurile lor”
Directorul adjunct, dna prof. Smaranda Burcă a depănat povestea vieții lor de școlari, la mijloc de cireșar, cu întreaga comoară adunată în suflete, cu amintiri dragi, zâmbete și regretul în clipa despărțirii. „Cortina va cădea, decorurile se vor schimba, dar voi, protagoniști ai marelui rol pe care îl jucați în viața voastră, veți merge mai departe zâmbind, plini de speranțe și încrezători în voi. Nu uitați însă că înving doar acei care pun pasiune în ceea de fac și luptă pentru idealurile lor”, a conchis directorul adjunct, dna prof. Smaranda Burcă.
Elevi din a VIII-a și a VII-a au dialogat, la microfon, depănând amintiri, „trăind momentul unei stări de grație”, catalogând și făcând aprecieri, dar și promisiuni acelor „creaturi neobișnuite infestate cu sindromul extemporal”, iar grupul vocal, acompaniat de grupul de chitariști, le-a cântat o serenadă, acum la despărțire. Directorul adjunct Debrenti Attila s-a adresat absolvenților și părinților în limba maghiară, felicitându-l și încurajându-i pentru ceea ce îi așteaptă, iar părinții au mulțumit dascălilor pentru efortul depus, pentru profesionalism și dragostea părintească manifestată de diriginți.
„Fără voi, nu ar fi fost nimic!
Voi sunteți subiectul tuturor întâmplărilor frumoase sau mai puțin frumoase, plăcute și mai puțin plăcute în cei patru ani”, a conchis directorul (cu două inimi) Mircea Gârba, în cadrul celei de-a doua intervenții.
La momentul adevărului, la frumosul bilanț al absolvenților (celor patru clase), aveam să aflăm rezultatele unei generații de excepție, cum a catalogat-o dl director, cu trei șefi de promoție: Andrei Þigan, Kis Vanesa și Alexandru Vandici și cu cinci medaliați cu aur (cu media generală 10):  Andrada Crișan, Giulia Fărcaș, Andrei Luca, Andreea Lupu și Oana Ardelean (din clasa a VIII-a A, prof. Monica Sotoc). Zborul, de-acum, al absolvenților a fost deschis de 30 de porumbei albi care și-au luat zborul din fața absolvenților clasei a VIII-a B, o clasă de artiști, asemeni dirigintei lor, Anca Bulc.
Ora de dirigenție și dira cu surprize
Alături de Anca Bulc și a VIII-a B, profa cea mai iubită, și artiștii săi, aveam să petrecem câteva momente, la ultima oră de dirigenție cu părinții de față. Din „scorpia” ce a fost la început, Anca s-a „umanizat” și a evoluat treptat devenind cea mai iubită dintre pământeni. Mămică ajungând, Anca nu și-a abandonat primii copii, împărțindu-se, numai după două luni, între cei mulți și dragi de la școală și odorul de-acasă. Părinții și copiii au văzut și i-au apreciat dragostea și sacrificiul. Anca le-a mulțumit pentru surpriza cu porumbeii și cuvântul de apreciere și mulțumire exprimat în careul magic, iar la ora de dirigenție și ea a pregătit o surpriză fiecăruia, o scrisoare deschisă (către ștrumfi) care i-a așteptat pe bancă, o „fișă psihopedagogică”, dar nu numai, un „oracol” scris cu multă dragoste și realism.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (89 de poze) , accesați Galeria foto: O generație de excepție și-a luat zborul împreună cu 30 de porumbei albi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019