Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”

Joi, la CCD Bihor, diseminarea proiectului educativ regional

„Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”

Joi, 12 iunie 2014, la sediul Casei Corpului Didactic a Județului Bihor, a avut loc Diseminarea proiectului educativ regional „Cartea si biblioteca, prietenii copiilor", aflat la cea de-a II-a ediție.

Cu acest prilej, au fost lansate cele 3 volume, care reprezintă produsele finale ale acestui proiect.
În deschiderea evenimentului, doamna prof. metodist Szabo Florina, în calitate de coordonator asistent,  a  motivat existența proiectului.
„Toate activitățile din cadrul proiectului  au avut drept punct de plecare un obiectiv comun, acela de a-i determina pe copii, și nu numai pe ei, să realizeze importanța lecturii în formarea personalității și dezvoltarea creativității fiecăruia dintre noi. Numărul mare de lucrări pe care le-am primit și calitatea lor ne demonstrează că, cartea și biblioteca sunt într-adevăr prietenii noștri, ai tuturor", a subliniat coordonatorul asistent.
Coordonatorul de proiect, doamna profesor Mariana Trofin, bibliotecar al CCD, a prezentat proiectul prin prisma audienței de care s-au bucurat cele 7 activități ale sale, precum și rezultatele obținute.
Proiectul, demarat în luna octombrie 2013, se va finaliza în luna septembrie 2014 și a fost structurat pe trei secțiuni: creații literare ale elevilor, creații plastice ale elevilor, respectiv creații literare ale cadrelor didactice.
În proiectul regional au fost implicați 36 de parteneri din 7 județe: Bihor - 23, Bistrița-Năsăud, Călărași, Dâmbovița și Ialomița - câte 2, Iași - 4, iar Vâlcea - 1.
Cele 7 activități ale proiectului
Activitatea 1: De ce cartea și biblioteca? A constat în lansarea proiectului.
Activitatea 2: Lumea imaginară a cărților - concurs de creație plastică. Elevii au realizat lucrări plastice pe tema dată, folosind diferite tehnici de lucru.
Activitatea 3: Cartea și biblioteca, prietenii mei! - concurs de creație literară. Elevii au avut posibilitatea să-și exprime creativitatea prin poezii, eseuri, compuneri etc.
Activitatea 4: Cei mai talentați artiști plastici - jurizarea celor 89 de lucrări plastice; iată și premiile acordate la această secțiune: 3 premii speciale, 10 premii I, 11 premii II, 7 premii III și 12 mențiuni.  
Activitatea 5: Maeștrii condeiului - jurizarea celor 41 de creații literare primite de la școlile partenere, precum și premiile acordate: 10 premii I,  11 premii II, 7 premiul III  și 12 mențiuni.
Activitatea 6: Cartea și biblioteca, prietenii copiilor - diseminarea proiectului
Activitatea 7: Imagini din lumea cărților; expoziție cu cele mai reușite desene
Premii educație plastică, cuprinse în volumul I - „Lumea imaginară a cărților"
Clasa I - Florescu Bianca, Lic. T. „L. Blaga", pr. II
Clasa a II-a
Less Rareș, Lic. T. „L. Blaga" - I
Pap Antonia, Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" - III
Demian Daniela, Lic. „L. Blaga" - M
Mihali Daniel, Lic. T. „L. Blaga" - pr. participare (P)    
Ivan Daria, Lic. Ortodox „Ep. R. Ciorogariu" - p
Clasa a III-a
Indrieș Bianca, Șc. Gimn. „A. Iancu" Oradea - I
Moț Alexia, Șc. Gimn. "A. Iancu" Oradea, - II
Bungău Denisa Ștefania și Duluș Delia, Lic. T. „L. Blaga" - III
Cocean Ioana, C. N. „A. Mureșanu" Bistrița, Bistrița-Năsăud - M
Hordoan Andrei și Lupșan Tudor, C N. „A. Mureșanu" Bistrița, B-N - P
Bortiș Maria Mădălina și Lemnian C., Lic.T. „L. Blaga" Oradea - P     
Iuhas Anamaria, Laza Vlad și Mureșan Ionuț, Șc. Gimn. „A. Iancu" - P
Liber Alexandra- V., Șc. Gimn. „Nicolae Popoviciu" Beiuș - P
Clasa a IV-a
Ganea Alyssa, Șc. Gimn. „A. Iancu" Oradea - I, Grupa fetelor  - II, Cârciumaru Alexandru - II, Holhoș Antonia și Toader Diana - M
Suciu Daiana Ionela, Lic. T. „L. Blaga" Oradea - P
Moț Antonia, Bolog Andreea - P; Grupa băieților, Sebeșan Andra, Covaciu Bianca, Dunca Bianca și Arzenton Linda, toți de la Șc. Gimn. „A. Iancu" Oradea, - P.
Clasa a V-a
Găvriluț Adriana, C. T.  Nr. 1 Vadu-Crișului - I
Irimie Flavia, Șc. Gimn. „N. Popoviciu" Beiuș - II
Lăzărescu Petruța, Lic. T. Brezoi, Vâlcea - III
Ilincău Alexia Nicola, Lic. T. „L. Blaga" - M
Tomele Nina, Șc. Gimn. „N. Popoviciu" Beiuș, -P
Mate Noemi, Lic. Ort.„Ep. R. Ciorogariu" - P
Mihenț Hana, Enache Dominique, Vereș Anett, Gavrila Ana-Kinga, Gavrila Ana-Kinga și Borza Delia, toți de la Lic.T. German „Fr. Schiller" Oradea - P
Clasa a VI-a
Bara Maria, Șc. Gimn. „N. Popoviciu" Beiuș - I
Crăcană Renata, C.T  Nr. 1 Vadu-Crișului, Bihor - II
Pop Alessandra, Șc. Gimn. Nr. 11 Oradea - III
Tabora Tania,Lic. Or. „Ep. R. Ciorogariu" Oradea - M
Popa Ana Maria Camelia, Lic. T.  „L. Blaga" Oradea - P.
Piscoi Melania, Lic. T. „L. Blaga" Oradea - P.
Ridiche Ramona și Nica Mădălina, Șc. Gimn. Nr.3 Slobozia, Ialomița    - P.
Șpan Daria, Șc. Gimn. „Av. Iancu" Oradea, - P.
Galea Giorgiana și Lăzuran Larisa, Șc. Gimn. „M. Pompiliu" Ștei - P.
Jurj Natalia, Lic. Ort. „Ep. R. Ciorogariu" Oradea - P.
Clasa a VII-a
Duma Bianca, Școala Gimnazială nr. 11 Oradea - I
Simoc Rahela, Școala Gimnazială „M. Pompiliu" Ștei - II
Sim Roxana, Școala Gimnazială Nr.1 Sânnicolau Român  - M
Bâte Crina, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" Oradea - M
Bugle Giorgiana, Școala Gimnazială „M. Pompiliu" Ștei - P.
Sasca Cheregi Eusebiu, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" Oradea - P.
Gomboș Ioana-Teodora, Școala Gimnazială Nr.1 Vîrciorog - P.
Clasa a VIII-a
Miheș Sonia, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - I
Caba Bianca, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - II
Burlo Miruna, Șc. Gimnazială "Avram Iancu" Oradea - III
Kozma Maria, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - M
Bizum Mihăiță, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - P.
Voloșeniuc Lorena, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - P.
Nicolae Natalia, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - P.
Bucșa Alin, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - P.
Clasa a IX-a
Kliment Sonia, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - I
Seghedi Ingrid, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - II
Clasa a X-a
Păcală Carmen, Colegiul Național „T. Neș" Salonta - I
Dudău Gabriela Anda, C. Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - II
Ștefan Daniel, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu" Iași - III
Stan Ana Maria, C. Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - M
Popa Ioana Valentina, Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca - P.
Petrache Roxana Georgiana, CN „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - P.
Clasa a XI-a
Iova Alexandra, Lic. Arte Oradea - I Special
Bodea Lavinia, Lic. Arte Oradea - I Special
Maier Amanda, Lic. Arte Oradea - I Special
Marcu Ana-Maria Liliana, CN„Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - I
Lungu Luana, Lic.Tehnologic Ec. „Virgil Madgearu" Iași            - II
Goldan Beatrice Praschiva, Lic.Tehnologic Ec. „Virgil Madgearu" Iași - III
Mihăiescu Vlad, Lic.Tehnologic Ec. „Virgil Madgearu" Iași - M
Bîrzu Andreea, Lic.Tehnologic Ec. „Virgil Madgearu" Iași - P.
Sobețchi Irina, Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna" Oradea - P.
Stan Alexandra Mihaela, CN „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - P.
Varga Elisei Andrei, Colegiul Tehnic „T. Vuia" Oradea - P.
Clasa a XII-a
Bere Maria, Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca - M
Mateaș Nicolae-Ionuț, Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca - P.
Premii creație literară, cuprinse în volumul II - „Cartea și biblioteca, prietenii mei!"
Clasa pregătitoare
Isdrailă Alexia Rafaela  Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea - P
Clasa a II-a
Pap Antonia, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea -  I
Clasa a III-a
Cioc Mihai Patrick Balthazar, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea - I
 Liber Alexandra-Valentina, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu", Beiuș - P
Clasa a V-a
Groza Anamaria, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș - I
Marina Sonia Cristiana, LTG „Friedrich Schiller" Oradea - II
Mermeze Nuria, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului - III
Gaceu Edwin, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea- III
Negruț Natalia, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș - M
Ungur Amalia, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș - M
Clasa a VI-a
Gavra Mara, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - II
Szabo Anita, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - P
Pantiș Miruna Maria, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea - P
Clasa a VII-a
Bondici  Oana Georgiana, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - I
Duma Bianca, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - I
Boroș Johanna, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" Beiuș - II
Podilă Teodora, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" Beiuș - II
Gabor Anamaria, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" Beiuș - III
Manci Denisa Adela, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - III
Moț Amalia, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea  - M
Tănase Alexandra, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - M
Ștreng Anastasia,  LTG „Friedrich Schiller" Oradea - II
Szabo Doria, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea - III
Clasa a VIII-a
Nicolae Natalia, Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea - II
Danșa Alexandra Vanessa, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu" Oradea - P
Clasa a IX-a
Nicolae Adriana Florentina, Colegiul Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - I
Varvara Maria, LTG „Friedrich Schiller" Oradea - I
Chirilov Nicole, LTG „Friedrich Schiller" Oradea - II
Clasa a X-a
Drinc Vasile Lucian, Colegiul Național „T. Neș" Salonta - II
Gliga George Clasa, Colegiul Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - II
Greiere Ioana Adriana, Colegiul Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - I
Matei Sînziana Theodora, Colegiul Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - II
Þapluk Cătălina, Colegiul Național „Grigore Moisil" Urziceni, Ialomița - I
Tîrnăvan Alessandra, LTG „Friedrich Schiller" Oradea - I
Reștea Gabriela, Liceul Teoretic „Lucian Blaga" Oradea - II
Scurt Daiana, Liceul Teoretic „Lucian Blaga" Oradea - I
Clasa a XI-a
Ivan Laura, Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna" Oradea - I.
Creațiile literare ale cadrelor didactice au fost incluse în volumul III - „Maeștrii condeiului"
Povestea Irinucăi, prof. înv. primar Laura Baidoc      
Prietenii lui Luca, prof. înv. primar Berindan Marioara
Misterul literelor, prof. Bistran Mihaela
Rebreanu versus Facebook, prof. Budurean Corina
În căutarea unui refugiu: Vila Amalia, prof. Coțovanu Alexandrina
Amintiri..., profesor Crăciun Eugenia Maria
Mai este lectura de actualitate? prof. Creț Claudia
Cartea, prof. Curta Timea
Prietena mea, prof. Dale Livia
Cărțile copilăriei, prof. Dume Gabriela
„Cunoaște-te pe tine însuți", („Gnothi seauton"- Socrate), prof. Duminică Sofia
Cartea nu va muri, prof. Enciu Lorela-Catinca
Început de an, prof. înv. primar  Erdeli Ramona
200 de zile de școală, prof. înv. primar Alina Fiț
Interpretarea textelor literare la prima vedere și conexiunea lor cu alte arte la nivelul gimnazial, prof. Furtos Mariana-Daniela
Spicuiri din jurnalul unui consilier al lecturii (profesorul de lectură), Hălmăjan Sanda
Prietena mea, cartea, Iluța Mihaela Ioana
Emil Botta - Documente asupra melancoliei", prof. Mateiciuc Maria - Oana
Importanța lecturii, prof. înv. primar Muscaș Ana
Stimularea interesului pentru lectură prin  proiectul  național „Să citim pentru mileniul III", prof. Negrău Lucia
Voluntari... vulcanici, cu mască, fără mască, prof. Neșiu Sânziana
Dragoste de carte, Oros Cristina
Mickey în prima zi de școală, prof. înv. primar Pintea Adriana
Împistritul ouălor în „Þara Beiușului", prof. Rada Daniela, prof. Rada Roxana
Preșcolarul și lectura, prof. Ruja Lenuța
Cultivarea dragostei pentru limbaj cu ajutorul poeziei, profesor Tănase Maria
Cine sunt..., prof. Teaha Liana Alexandra
Arta poetică, prof. Venter Ioana
Cartea care se simte, prof. Voicilǎ Elena
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 13:00:48 Ora de vară a Europei de Est