Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cinci premii de excelență și 872 de premianți

Vineri, la bilanțul de final, la Școala „Dacia

Cinci premii de excelență și 872 de premianți

Fiind prins într-o comisie ARACIP, directorul Școlii Gimnaziale „Dacia", dl prof. dr. Florian Hava, nu a putut participa vineri, 13 iunie 2014, la ultimul sunet de clopoțel al claselor a VIII-a, ceremonia fiind condusă de directorul adjunct, doamna prof. Lăcrimioara Cabai.

„Bătrânul timp cu barbă albă lovește cu precizie gongul. Abia acum, la sfârșit înțelegem de ce. În această zi și totodată în același timp se celebrează simbolic un sfârșit și un început de drum.
În adierea blândă a vântului plutesc ușor petalele copilăriei. Pe ele este scrisă fiecare clasă a VIII-a de la Școala Gimnazială „Dacia" Oradea... Cărarea pe care veți merge, dragi absolvenți, să fie încununată de succese. Să țineți minte că adevărata reușită izvorăște din succesele obținute din lucruri mărunte și din a da mereu aproapelui tău tot ce e mai bun în tine.
Puterea și prezența voastră în lume se dovedesc prin încercările de-a vă afirma cugetul și voința nestrămutată împotriva tuturor obstacolelor:
Răbdând veți simți că fiecare clipă e prețioasă...
Iertând veți simți că rănile inimii pot fi vindecate...
Ascultând veți simți că orice om are în inimă uneori durere...
Zâmbind printre lacrimi veți simți că durerea este mai mică...
Dăruind veți simți că singurătatea e mai puțin dureroasă...
Iubind, veți simți că  viața trăită pentru alții este o binecuvântare a adevăratei vieți.
De aceea, vă recomand să fiți călăuziți în viață de trei valori eterne absolute și fundamentale, precizate încă din antichitate (de către Platon), dar mai actuale astăzi ca oricând: Iubirea, Adevărul, Binele", a precizat directorul adjunct, doamna prof. Lăcrimioara Cabai.
Cinci premii de excelență, pentru media 10
Emoțiile de final trăite în ultimul careu magic din curtea școlii de absolvenții claselor a VIII-a au fost amplificate în momentul premierii, în aplauzele colegilor și părinților. Cinci elevi din clasele a VIII-a  au încheiat ciclul gimnazial cu media generală 10 în toți cei patru ani de școală. E vorba de Casandra Mușet, din a VIII-a A, Sarkoszi Melinda, din B, Alexandra Haita și Andreea Pașc, din C și Cristina Micula, din a VIII-a D.
Tolba cu medalii, trofee, cupe, premii și mențiuni cucerite de elevii Școlii Gimnaziale „Dacia" este și în acest an școlar de invidiat: mai mult de jumătate dintre cei care au participat la concursuri și olimpiade au fost răsplătiți cu premii și mențiuni; din 1.150 de participanți la concursuri școlare, 872 au obținut premii și mențiuni, iar din cei 97 de olimpici, 56 au fost laureați.
Cele mai multe izbânzi s-au înregistrat la concursurile naționale: Cangurașul matematic (140), Evaluare în Educație la Matematică (123), Evaluare în Educație la Limba română (120), Euroșcolarul (111), Fii inteligent (92), Comunicare și ortografie (92), Smart (68), Lumina Math (47) Cangurașul Explorator (34) și Math Experience (19); cei 56 de olimpici au obținut la etapa județeană 6 premii I, 5 premii II, 3 premii III și 42 de mențiuni.
Anca Itu (VII A) a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de lingvistică, participând și la etapa națională; Maria Cicortaș (VIII C) - premiul I la Olimpiada de religie, la etapa județeană, cu participare la națională; Ilie Dindelegan (VI C) - premiul I la Olimpiada de astronomie, la etapa județeană și mențiune la națională; Sebastian Oana (VII A) - premiul I la Olimpiada de astronomie, etapa județeană, cu participare le națională; Melisa Mezei (VI B) - premiul I la Olimpiada de limbă, literatură și comunicare, etapa județeană, cu participare la națională; Alexandra Mureșan (VII E) - premiul II la Olimpiada de limbă, literatură și comunicare, precum și premiul special (pentru critică literară) la etapa națională a Concursului național „Ionel Teodoreanu", de la Iași; Anisia Maci (VI C) - premiul I pe țară la Concursul internațional „Unitate și diversitate în UE", secțiunea creație literară - eseu; Alexandra Ciurba (V B) și Roberta Ile - Crișan (VI C) - premiul I pe țară la Concursul internațional „Unitate și diversitate în UE", secțiunea PowerPoint; Matei Pașc  (IV A) - premiul I pe țară la Cangurul matematic, premiat cu o excursie în Grecia; Patrik Gânță (IV D) - premiul al II-lea pe țară la Cangurul matematic, obținând o tabără gratuită în județul Hunedoara; Iulia Zaha (VIII A) - certificare competențe lingvistice la limba engleză; Oana Nedelcu, Alexandra Ciurba, Ioana Baciu, Antonia Bărbățan, Andra Sav, Anca Itu, Maria Danca, Daiana Hojbotă, Tudor Cuc și Cristian Galchiș - mențiuni la Olimpiada de limbă, literatură și comunicare, etapa județeană; George Bughiu, Vladimir Cuc și Călin Mălan  - premii la etapa județeană a concursului Gordius, precum și o mențiune la etapa națională. Am dat și câteva nume de elevi care fac cinste Școlii Gimnaziale „Dacia".
A fost odată ca niciodată!
Așa și-au început discursul Andreea Pașc și Cristina Micula („medaliatele cu aur" - media generală 10 în clasele de gimnaziu) la predarea cheii.
„Noi nu am avut de înfruntat nici zmei și nici balauri. Singura luptă pe care noi a trebuit să o ducem în toți acești ani a fost lupta cu noi înșine. Ajutoarele care ne-au stat la scrierea cărții nu au fost nici Sfânta Vineri și nici vreun cal năzdrăvan, ci părinții. Ei au fost cei care ne-au sprijinit c
Nd ne-a fost greu, cei care ne-au ajutat la nevoie. Fără ei, noi nu am fi ajuns ceea ce suntem azi, iar pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, dorim acum să le adresăm un sincer Vă mulțumim..."
Cheia a fost predată de Andreea, Cristina și  Iulian Pavăl reprezentanților claselor a VII-a: Anca Itu, Alexandra Mureșan și Dragoș Popa.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cinci premii de excelență și 872 de premianți. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019