Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Goga” pentru Alida

Proiect caritabil

„Goga” pentru Alida

Joi, 19 iunie 2014, a fost o zi specială pentru copiii din învățământul primar de la Colegiul Național „Octavian Goga”, Marghita.

A fost momentul în care au văzut rezultatele muncii lor din ultimul an la clasă. Astfel că micii noștri elevi, însoțiți de un însemnat alai (mămici, tați, bunici etc.) și-au primit premiile pentru rezultatele foarte bune la învățătură, într-o elaborată ceremonie de premiere organizată pe scena parcului din centrul orașului Marghita. Această ocazie de sărbătoare și locația desfășurării ei ne-a înlesnit lansarea probabil a celui mai intens proiect de la Colegiul Național „Octavian Goga”. Este un proiect caritabil născut la ideea dlui director Marcel Emil Sas Adăscăliții pentru a ajuta la recuperarea unei absolvente, șefă de promoție  a colegiului nostru în urma unui transplant medular în Franța. Fiind conștienți de starea fostei noastre eleve, ideea a rezonat foarte puternic în școala noastră. Într-un timp foarte scurt, un grup însemnat de profesori coordonatori (dir. Marcel Emil Sas Adăscăliții, prof. Bențe Ioana, Bârza Manuela, Bota Cristian, Costelaș Cristian, Costelaș Paula, Cosma Elisabeta, directorul Casei de Cultură – dna prof. Demeter Veronica, prof. Gut Mirela, Liț Mirela, Pop Paula, Porțan Monica, Roman Elena, Sas Adăscăliții Ioana, Stoianovici Simona, Turc Florentina), secretar Șumălan Mariana, împreună cu elevii Cioltean Răzvan, Kiss Paula - președinte Interact - cu întreaga echipă Interact, Oros Lorena, Pop Sergiu și în parteneriat cu Primăria, Poliția și Jandarmeria municipiului Marghita au dezvoltat o activitate complexă pe mai multe domenii care a motivat participarea financiară a spectatorilor. Astfel s-a organizat o tombolă pentru copii și una pentru adulți din lucrurile donate de profesorii și elevii școlii noastre. S-au amenajat diverse ateliere de creație (pictură pe față, portrete și caricaturi, desene pentru cei mici, lucru manual), ateliere sportive (Fii majoretă pentru o zi!),plimbări cu ponei, s-au comercializat produse alimentare făcute de către elevi (brioșe, gogoși, limonadă etc.), toate acestea într-o atmosferă specială creată în jurul Alidei prin recitarea unor texte ale fetei, mărturii ale unor persoane trecute prin suferință, cântece ale elevilor liceului, dansuri populare sau moderne, precum și recitalul consacratului interpret Cornel Borza.
Te așteptăm acasă, Alida!
Proiectul a fost unul foarte energic, de o intensitate și amploare mare, creat și aplicat foarte rapid, dar cu rezultate enorme, peste așteptările noastre. Având în vedere suma adunată (11. 600 lei) trebuie să apreciem generozitatea cetățenilor Marghitei care s-au știut mobiliza în momente dificile. Pentru noi, personalul de la C.N. „O. Goga” a fost un moment intens, viu, care ne-a îmbogățit prin multitudinea activităților, prin frumusețea colaborării, prin spiritul prietenesc și umanitar în care s-a desfășurat. Dincolo de toate: Te așteptăm acasă, Alida!
prof. Bota Cristian & Stoianovici Simona
Nota 10!
Nota 10, cu felicitări, pentru colectivul de cadre didactice, elevi și părinți de la "Octavian Goga" Marghita, în frunte cu dl director Sas Emil! - Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Goga” pentru Alida.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019