Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 ianuarie 2023

Scrisoare deschisă semnată de 29 de licee pedagogice către Președinte, Parlament și Ministerul Educației să nu desființeze specializarea de învățător de la aceste școli

O scrisoare deschisă semnată de 29 de licee pedagogice este adresată președintelui României, Parlamentului și Ministerului Educației, astfel încât să nu se deființeze specializarea de învățător. Săptămâna trecută, Edupedu.ro a scris că liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar.
„Având în vedere informațiile apărute în mass-media legate de proiectul de Lege al învățământului preuniversitar, conform cărora liceele și colegiile pedagogice nu vor mai avea specializarea de învățător, cadrele didactice din întregul sistem de învățământ pedagogic își exprimă dezaprobarea față de această decizie, care afectează grav baza formării dascălilor din România”, se arată în textul scrisorii.
În document sunt menționate rezultatele deosebite pe care le-au obținut la titularizare absolvenții liceelor pedagogice: „Absolvenții liceelor pedagogice au obținut rezultate deosebite la examenul național de titularizare în învățământul preșcolar și primar, iar în instituțiile de învățământ unde au fost încadrați au primit aprecieri prin care se confirmă temeinicia pregătirii psihopedagogice”.

Citiți în continuare ...Stirea din 13 ianuarie!!!

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 ianuarie 2023
Să te crucești!!!

Liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora, potrivit proiectului de Lege al învățământului preuniversitar – surse

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea de educator-învățător, ci doar pe cea de educator-puericultor, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar obținut pe surse de Edupedu.ro. Acest lucru înseamnă că liceenii formați în liceele pedagogice vor putea preda doar copiilor din creșe și grădinițe. Până acum, liceele pedagogice aveau și specializarea de educator-învățător.
Amintim că proiectele de legi ale educației în varianta ministrului Ligia Deca, obținute pe surse de EduPedu.ro, nu au fost încă făcute publice, dar sunt finalizate de Ministerul Educației (ME), după ce au fost verificate amendamentele primite în perioada de dezbatere publică, de la lansarea variantelor Cîmpeanu, în iulie 2022.
Urmează ca experții din partidele din coaliția de guvernământ să lucreze cu ME la noile legi până la 1 februarie 2023. Apoi, proiectele ar urma să treacă prin Guvern până la 15 februarie, iar Parlamentul să aprobe legile Educației Deca până pe 15 martie. Toate noutățile pe care le aduc acestea pot fi citite aici.
La articolul 52, alin. (2) stabilește că liceele pedagogice vor avea specializările de educator-puericultor și instructor de educație extrașcolară: „(2) Unităţile de învăţământ în care se organizează învăţământ pedagogic preuniversitar sunt unităţi de învăţământ liceal, care au capacitatea de a organiza procesul de predare-învăţare-evaluare şi practica pedagogică, pentru specializările din cadrul filierei vocaţionale: educator-puericultor, instructor de educaţie extraşcolară”.
La alin. 3 de la articolul de mai sus apare că „prin absolvirea cu diplomă a specializării educator-puericultor din cadrul filierei vocaţionale, profil pedagogic, se consideră îndeplinite condiţiile de formare psihopedagogică şi de calificare necesare ocupării funcţiei didactice de educator-puericultor, educator educaţie timpurie, educatoare/educator”.
De menționat este că, potrivit proiectului de lege Deca, elevii care la data adoptării proiectului de lege erau înscriși în licee pedagogice și aveau specializarea de învățători vor putea fi încadrați pe postul de învățător/învățătoare în învățământul primar.
Art. 244 alin. (25) din proiectul Deca: „Elevii care la data adoptării prezentei legi erau înscrişi în cadrul liceelor pedagogice, specializarea învăţător/învăţătoare precum şi absolvenţii acestei specializări prin excepţie de la prevederile art. 171, alin. (1), litera e) pot fi încadraţi pe postul de învăţător/învăţătoare în învăţământul primar”.
La capitolul formarea inițială a personalului didactic de predare apare că în liceele pedagogice pot fi formați atât educatori-puericultori pentru creșe, cât și educatori pentru grădinițe. Tot aici este menționat învățământul primar pentru educator/educatoare, dar probabil este o greșeală.
„Prin excepţie de la prevederile alin. (6), formarea personalului din educaţia antepreşcolară pentru funcţia de educator-puericultor, a celui din învăţământul preşcolar şi primar pentru funcţiile de educatoare/educator se realizează prin unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil pedagogic, iar a maiştrilor-instructori şi a antrenorilor, prin unităţi de învăţământ terţiar nonuniversitar. Pentru absolvenţii liceelor pedagogice şi colegiilor universitare de institutori se consideră îndeplinită condiţia de formare psihopedagogică de nivel I”, conform art. 165. alin. (10).
Condițiile de ocupare pentru funcțiile didactice
Absolvenții liceului pedagogic, cu specializarea învățător, vor putea fi angajați în școli. Pentru funcțiile de educator-puericultor, educator/educatoare și învățător/învățătoare trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții, potrivit art. 171 alin. (1) din proiectul de lege consultat de EduPedu.ro:
„a) pentru ocuparea funcţiilor didactice de educator-puericultor, educator/educatoare, absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic sau a unei şcoli echivalente, cu specializarea corespunzătoare fiecărei funcţii didactice;” – vezi mai jos, în articol, ce excepții au fost introduse până în 2025;
„d) pentru ocuparea funcţiei de profesor pentru învăţământ preşcolar – absolvirea cu diplomă de licenţă a specializării „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” sau absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic cu specializările „educatoare” şi „educatoare/învăţător” ori a colegiului universitar de institutori sau a altor şcoli echivalente şi absolvirea unei instituţii de învăţământ superior cu diplomă de licenţă;”
„e) pentru ocuparea funcţiei de profesor pentru învăţământ primar – absolvirea cu diplomă de licenţă a specializării „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” sau absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic cu specializările „învăţător” şi „educatoare/învăţător” ori a colegiului universitar de institutori sau a altor şcoli echivalente şi absolvirea unei instituţii de învăţământ superior cu diplomă de licenţă;”
j) pentru ocuparea funcţiilor didactice de învăţător/învăţătoare, absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic sau a unei şcoli echivalente, cu specializarea învăţător sau învăţătoare.”
La creșă vor putea fi angajați pe funcția de educator-puericultor și absolvenţi ai liceului pedagogic sau ai unei şcoli echivalente, cu specializarea educatoare sau învăţătoare, care au urmat sau vor urma până la 1 septembrie 2025 cursuri de educaţie timpurie în cadrul proiectelor derulate de Ministerul Educaţiei cu terţi, precum și absolvenţi cu diplomă de licenţă, specializarea pedagogia învăţământului preşcolar şi primar, având aceeași condiție.
În proiectul fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, învățătorii puteau fi formați în liceele pedagogice, conform art. 130 alin. (4): „Prin excepţie de la prevederile alin. (2), formarea personalului din educaţia antepreşcolară pentru funcţia de educator-puericultor, a celui din învăţământul preşcolar şi primar pentru funcţiile de educatoare/educator şi învăţătoare/învăţător se realizează prin liceele pedagogice, iar a maiştrilorinstructori şi a antrenorilor, prin unităţi de învăţământ terţiar nonuniversitar.”...

Oră de bilanț la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu

Medalii, premii și mențiuni obținute la olimpiade și concursuri școlare și extrașcolare

Oră de bilanț la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu

Ca la fiecare sfârșit de an școlar, facem un bilanț a ceea ce am reușit să realizăm din ceea ce ne-am propus. Și-n acest an școlar elevii noștri, îndrumați de un colectiv de cadre didactice bine pregătite, a adus cinste școlii noastre prin rezultatele obținute.

Este cunoscut faptul că, după multă muncă vine și răsplata. Răsplata noastră, a dascălilor, constă în rezultatele elevilor, în reușita copiilor pe care îi educăm și îi îndrumăm.
Honoré de Balzac spunea: „Învățătura trebuie transformată în fapte; altfel se șterge".
Noi, am pus pe hârtie faptele, respectiv rezultatele notabile ale elevilor noștri, pentru a rămâne mărturie peste ani.
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ
Evaluare în Educație - Limba Română, etapa a II-a
Locul I - 100 puncte - medalie de aur
Lucuța Luca, clasa I A, Szilveszter Paul, clasa a II-a B, Incer Maia, clasa a VI-a B
Locul al II-lea - 99 puncte - medalie de argint
Buz Alexia, clasa I A, Roman Paul Romulus, clasa a IV-a B
Locul al III-lea - 98 puncte - medalie de bronz
Truța Andrada, clasa I A, Barna Eduard, clasa a V-a A, Blaga Anemona, clasa a VI-a B, Podilă Teodora, clasa a VII-a C
Olimpiada de Limbă, Comunicare și Literatura Română, etapa județeană
Mențiune: Bara Maria, clasa a VI-a B
Olimpiada de Lingvistică
Mențiuni: Barna Eduard, clasa a V-a A, Brad David, clasa a V-a A, Țiț Dragoș, clasa a V-a A
Comper - Comunicare, etapa II
Premiul I:  91 - 100 puncte
CP A: Bonchiș Andrei Vlad, Cata Ștefania Ioana, Curta Carla Roberta, Ghenț Ioan Alexandru, Pordea Teodora Maria, Stanciu Sorin Gabriel, Straca Dumitru Mihail, Tanasov Anastasia, Orha Camelia Florina
CP B: Bornuz Alexandru, Bozga Alexandra, Chebeleu Denis, Chira Eduard, Cuc Ionela-Alisia, Fuciu Luca, Hus Sergiu, Jolța Miriam, Kiss Robert, Mihale Anamaria, Morar Darian, Peter Ștefan, Pintin Carina, Plăieșu Alexia, Sere Alisia, Stanciu Diana, Zsura David
Clasa I A: Mortan Răzvan,  Banda Ana-Maria, Buz Alexia, Hora David, Lucuța Luca-Radu, Truța Andrada
Clasa I B: Brumă Natalia, Avram Oriana, Vandici Patricia, Țiboc Louana, Sferle Ramona, Pavel Georgiana Camelia, File Paul, Lezeu Anamaria
Clasa a II-a B: Bota Luca, Degău Cristian, Kiss Krisztian, Szilvester Paul
Clasa a II-a C: Tempelean Rebeca Maria, Fășie Raul, Pălcuțiu Angelina, Zahan Iasmina, Ciorna Elena, Hus Sorana, Popa Mario, Macovei Alexandra
Clasa a IV-a B: Videcs Anda, Roman Paul
Premiul al II-lea: 81 - 90 puncte
CP A: Ardelean Dragoș Ioan, Cornea Bogdănel Florin, Horvath Kristina Debora, Iovan Alexandra, Magda Andreea Miruna
CP B: Adochiței Alexandru, Ignat Răzvan, Mașcaș Sebastian, Trînc Beatriz
Clasa I A: Tal Paul, Matiu Oana, Vura Robert
Clasa I B: Andrău Antonio, Andrău David, Solonca Alexandra
Clasa a II-a B: Banda Vanessa, Boț Raluca, Martin Ștefan, Nicoraș Andrei, Tirla Răzvan, Urs Vanessa
 Clasa  a II-a C: Borha Bianca,  Groza Romeo, Mladin Alexandra, Pașcondea Ariadna, Licuriceanu Lucas, Boruț Anamaria, Roman Eduard, Oraș Dalia, Oraș Daria, Laboș Vlad
Clasa a IV-a B: Rostaș Miruna, Coste Raluca
Clasa a VII-a C: Criste Henrieta Cristina, Podilă Teodora, Boroș Johanna
Premiul al III-lea: 71 - 80 puncte
CPA: Buda Denis Andrei, Ciobota Andreea Ștefania, Ciupa Andei, Popa-Iacob Sonia, Rada Luca Ștefan
CPB: Borza Daciana
Clasa I A: Duma Andrei, Nicorici Luca
Clasa a IV-a B: Olah Codruț, Zauner Gabriel
Clasa a VII-a C: Bocoiu Andrada, Gabor Anamaria, Barabasz Natalia, Szarvadi Beatrix, Hinț Marius, Burtic Denisa, Torok Gustav
Mențiuni: 60 - 70 puncte
Clasa I A: Drăgoi Bianca, Mortan George,  Dritan Bogdan, Lingurar Valentin, Ciorna Raul
Clasa a IV-a B: Tomescu Cristian
Clasa a II-a B: Olteanu Fabian
Clasa a VII-a C: Pașca Robert, Sârb Alin
Comper - Comunicare, Etapa națională
Premiul I
Clasa I A: Mortan Răzvan
Clasa a II-a C: Ciorna Elena, Fășie Raul, Pălcuțiu Angelina, Zahan Iasmina
Premiul al II-lea
Clasa a II-a C: Hus Sorana
Clasa a VII-a C: Podilă Teodora
Mențiune
Clasa a VII-a C: Criste Henrieta, Boroș Johanna
Concursul Național ortografie.comunicare.ro
Premiul I
Clasa a II-a B: Bota Luca, Szilvester Paul
Clasa a II-a C: Pălcuțiu Angelina, Hus Sorana, Zahan Iasmina, Fășie Raul, Ciorna Elena
Clasa a III-a B: Terebenț Roxana, Popa Iulia 
Clasa a IV-a B: Roman Paul Romulus
Premiul al II-lea
Clasa a II-a B: Banda Vanessa,
Clasa a II-a C: Macovei Alexandra, Mladin Alexandra
Clasa a III-a A: Ciorna Alexandra Miruna
Clasa a III-a B: Ciocan Ariana
Premiul al III-lea
Clasa a II-a B: Bara Ioan, Degău Cristian, Kiss Krisztian
Clasa a III-a A: Horge Teodora
Clasa a III-a B: Știube Denis, Forogău Teodora, Boldor Alexia
Mențiuni
Clasa a II-a B: Nicoraș Andrei
Clasa a III-a A: Iga Viviana Miruna
Clasa a VI-a A: Tripon Daniela, Mara Teodora, Pirtea Nicoleta, Ganea Teofil, Bolcaș Daniel
Concurs de lectură Poveștile cangurului
Excelent
CP A: Bonchiș Andrei Vlad, Cata Ștefania Ioana, Curta Carla Roberta, Ghenț Ioan Alexandru, Pordea Teodora Maria, Stanciu Sorin Gabriel, Straca Dumitru Mihail, Tanasov Anastasia, Ardelean Dragoș Ioan, Cornea Bogdănel, Iovan Alexandra, Magda Andreea Miruna, Pordea Teodora Maria, Crăciun Darius Ionuț, Balint Jurcă Andreea, Brădău Anamaria, Buda Denis Andrei, Bărcaș Sofia Andreea, Crăciun Darius, Horvath Krisztina, Laza Alexia, Orha Camelia, Popa Iacob Sonia, Rada Luca
Clasa a II-a B: Bara Ioan, Bota Luca, Degău Cristian, Kiss Krisztian, Nicoraș Andrei, Olteanu Fabian, Tirla Răzvan, Szilvester Paul
Clasa a II-a C: Pălcuțiu Angelina, Pașcondea Ariadna, Fășie Raul
SM: Locse Mark, Miklo Andrea
Foarte bine:
Clasa a III-a B: Tăutu Daria
Clasa a III-a C: Liber Alexandra Valentina
SM: Pop Maia Antonia, Sucs-Nagy Henrieta, Olah Johanna, Krișto Robert Rareș
Concurs Național de Limba română EUCLID, etapa a II-a
Premiul I
Clasa I A: Buz Alexia, Lucuța Luca, Mortan Răzvan, Hora David, Banda Ana-Maria, Tal Paul
Clasa I B: Vandici Patricia, Țiboc Luana, Avram Oriana, Andrău Antonio, Andrău David, Solonca Alexandra
Clasa a IV-a A: Boroș Nora, Farcaș Anna
Premiul al II-lea
Clasa a IV-a A: Laza Darius, Laza Anda
Premiul al III-lea
Clasa a IV-a A: Ciorna Emilia, Truță Giulia
Clasa a IV-a B: Coste Raluca
Mențiune
Clasa I B: Jurcă Daria
Elevi calificați pentru etapa finală a Concursului Național EUCLID
Clasa a II-a C: Ciorna Elena, Fășie Raul, Hus Sorana, Pălcuțiu Angelina, Zahan Iasmina, Popa Mario - 300 puncte, Mladin Alexandra - 294 puncte, Pop-Durina Alexandra - 290 puncte
Concurs internațional de creație literară Martor la tradiții
Premiul I: Ianoș Florin, clasa a III-a C
Concurs de creație literară Cartea, prietenii copilului
Premiul I: Liber Alexandra Valentina, clasa a III-a C
Premiul al II-lea: Podilă Teodora, Boroș Johanna - clasa a VII-a C
Premiul al III-lea: Gabor Anamaria - clasa a VII-a C
MATEMATICĂ
Olimpiada de matematică, etapa județeană
Mențiune: Pele Larisa, clasa a V-a A
Concursul de matematică Ștefan Musta
Premiul I: Țiț Dragoș, clasa a V-a A, Magda Georgia clasa a VIII-a C
Premiul al II-lea: Irimie Daria, clasa a V-a A
Premiul al III-lea: Brădău Florin, clasa a V-a A
Mențiune: Barna Eduard, Tiba Octavia - clasa a V-a A
Concursul de matematică Gordius
Locul IV și premiu la etapa finală: Pele Larisa, clasa a V-a A
Concurs național Magia numerelor
Mențiune: Roman Paul Romulus, clasa a IV-a B
Comper - Mate 2000, etapa I
Premiul I: 91 - 100 puncte
CP A: Bonchiș Andrei Vlad, Cata Ștefania Ioana, Ghenț Alexandru, Horvath Kristina, Straca Dumitru Mihail, Tanasov Anastasia, Pordea Teodora Maria, Orha Camelia Florina, Cornea Bogdănel Florin
CP B: Bozga Alexandra, Chebeleu Denis, Chira Eduard, Fuciu Luca, Hus Sergiu, Jolța Miriam, Kiss Robert, Mihale Anamaria, Peter Ștefan, Pintin Carina, Sere Alisia
Clasa I A: Hora David, Buz Alexia, Nicorici Luca, Truța Andrada, Vura Robert
Clasa I B: Sferle Ramona
Clasa a II-a B: Bota Luca, Degău Cristian, Kiss Krisztian, Szilvester Paul
Clasa a II-a C: Groza Romeo, Ciorna Elena, Hus Sorana, Fășie Raul 
Premiul al II-lea: 81 - 90 puncte
CP A: Curta Carla Roberta, Popa-Iacob Sonia, Magda Andreea Miruna, Ardelean Dragoș Ioan
CP B: Adochiței Alexandru, Balasz Andrada, Ignat Răzvan,
Clasa I A: Matiu Oana, Tal Paul
Clasa a II-a B: Bara Ioan, Nicoraș Andrei
Clasa a II-a C: Mladin Alexandra, Pașcondea Ariadna, Licuriceanu Lucas, Mitran Casian, Popa Mario, Tempelean Rebeca, Zahan Iasmina, Pălcuțiu Angelina, Macovei Alexandra
Clasa a IV-a B: Rostaș Miruna, Coste Raluca, Tomescu Cristian
Premiul al III-lea: 71 - 80 puncte
CP A: Balint Jurcă Andreea Roberta, Ciupa Andrei, Iovan Alexandra
CP B: Bornuz Alexandru, Mașcaș Sebastian, Stanciu Diana, Zsura David           
Clasa I A: Banda Ana-Maria, Lucuța Luca-Radu, Mortan Răzvan
Clasa a II-a B: Martin Ștefan
Clasa a IV-a B: Videcs Anda
Mențiuni: 60 - 70 puncte
CP B: Trînc Beatriz, Cuc Ionela-Alisia
Clasa I A: Drăgoi Bianca, Duma Andrei, Gabor Anton, Boloș Robert, Matei Rareș,  Mortan George, Păcurar Damian, Drițan Bogdan
Clasa a IV-a B: Olah David Codruț, Roman Paul, Zauner Gabriel, Coste Raluca
Cangurașul Matematician
Excelent
CP A: Bonchiș Andrei Vlad, Cata Ștefania Ioana, Curta Carla Roberta, Ghenț Ioan Alexandru, Pordea Teodora Maria, Stanciu Sorin Gabriel, Straca Dumitru Mihail, Tanasov Anastasia, Ardelean Dragoș Ioan, Cornea Bogdănel, Iovan Alexandra, Magda Andreea Miruna, Pordea Teodora Maria, Crăciun Darius Ionuț
CP B: Plăieșu Alexia, Chira Eduard
Clasa I A: Hora David, Matiu Ioana, Tal Paul, Buz Alexia, Lucuța Luca, Mortan George, Mortan Răzvan, Gabor Anton, Truța Andrada
Clasa I B: Pavel Georgiana, File Paul, Sferle Ramona
Clasa a II-a B: Bara Ioan, Bota Luca, Degău Cristian, Nicoraș Andrei, Szilvester Paul
Clasa a II-a C: Ciorna Elena, Fășie Raul
Clasa a III-a C: Ianoș Florin Gabriel, Liber Alexandra Valentina
SM: Szarvadi Arnold, Locse Mark, Olah Johanna
Foarte bine
CPA: Brădău Anamaria, Buda Denis, Ciobota Andreea, Ciupa Andrei, Rada Luca, Tanasov Anastasia
Clasa I A: Banda Ana-Maria, Nicorici Luca, Mada Alexandra
Clasa I B: Vandici Patricia, Țiboc Luana, Avram Oriana, Ganea Camelia, Solonca Alexandra, Jurcă Daria
Clasa a II-a B: Banda Vanesa, Kiss Kisztian, Olteanu Fabian
Clasa a II-a C: Macovei Alexandra, Borha Bianca, Oraș Daria, Pașcondea Ariadna
Clasa a III-a A: Iga Viviana Miruna, Ardelean Ioana, Horge Teodora
SM: Lorincz Boglarka, Pop Maia Antonia, Krișto Robert Rareș
Bine
Clasa a III-a A: Ciorna Alexandra, Rada Cărăbaș Ciprian
Clasa a III-a C: Lucuța Iulian Ștefan, Boroș Bulc Beniamin
Concurs național de matematică aplicată Cangurașul explorator
Excelent
CPB: Fuciu Luca, Kozma Alexandru, Chira Eduard, Kiss Robert, Sere Alisia
Clasa I B: Vandici Patricia, Andrău Antonio, Andrău David
Clasa a II-a C: Hus Sorana, Macovei Alexandra, Fășie Raul, Popa Mario, Pălcuțiu Angelina, Pașcondea Ariadna, Boruț Anamaria, Roman Eduard, Mladin Alexandra, Ciorna Elena, Laboș Vlad
Clasa a III-a A: Ardelean Ioana, Horge Teodora
Clasa a III-a B: Tăutu Daria
Clasa a IV-a A: Truță Giulia, Dan Burescu Maria, Farcaș Anna, Ciorna Emilia
Clasa a IV-a B: Roman Paul Romulus, Videcs Anda
Foarte bine
Clasa a II-a C: Pop-Durina Alexandra, Oraș Daria, Mitran Casian, Flore Iuliana
Clasa a III-a B: Burtic Adela, Goicovici David, Ivan Anamaria
Clasa a III-a C: Liber Alexandra Valentina
Concurs Național de Matematică EUCLID, etapa a II-a
Premiul I
Clasa I A: Hora David
Clasa I B: Avram Oriana, Brumă Natalia
Clasa a IV-a A: Laza Anda
Premiul al II-lea
Clasa a IV-a A: Boroș Nora
Etapa a III-a
Premiul I
Clasa a IV-a A: Boroș Nora, Farcaș Anna, Dan Burescu Maria
Premiul al II-lea
Clasa a IV-a A: Laza Darius, Truță Giulia
Premiul al III-lea
Clasa a IV-a A: Ciorna Emilia
RELIGIE
Olimpiada de Religie - etapa județeană
Premiul I: Bara Maria, clasa a VI-B, Hele Viorel, clasa a VII-a B
Mențiune: Brad Ștefan, clasa a V-a A, Țig Adelin, clasa a VII-a B
Concursul Micul creștin
Premiul I
Clasa  a II-a C: Pălcuțiu Angelina, Licuriceanu Lucas, Hus Sorana, Dumea Giulia
Clasa a II-a B: Bota Luca
Mențiune
Clasa a III-a C: Liber Alexandra Valentina
Premiul special al juriului
Clasa a III-a C:  Boroș-Bulc Beniamin
Concurs de creație literară și artistico-plastică „Dulce Românie, suflet românesc"
Premiul I
CP A: Bonchiș Vlad, Iovan Alexandra, Tanasov Anastasia, Pordea Teodora, Ardelean Dragoș, Cata Ștefania Ioana
CP B: Fuciu Luca, Sere Alisia, Plăieșu Alexia, Zsura David
Clasa I A: Matiu Ioana, Lucuța Luca
Clasa a II-a B: Bara Ioan, Boț Raluca, Kiss Krisztian
Clasa a II-a C: Pălcuțiu Angelina, Dumea Giulia
Clasa a IV-a B: Roman Paul Romulus
Premiul al II-lea
Clasa a II-a C: Fășie Raul
Premiul al III-lea
Clasa a II-a C: Borha Bianca, Zahan Iasmina
Concurs național de creație literară și plastică „Visul meu de copil"
Premiul I
Clasa a II-a B: Boș Raluca,
Premiul al III-lea
CP A: Bărcaș Sofia
CP B: Stanciu Diana
Clasa I A: Hora David
Clasa a II-a B: Lezeu Daria
Mențiuni
CP B: Peter Ștefan, Mihale Anamaria
Clasa I B: Pavel Georgiana
Clasa a II-a C: Macovei Alexandra
Concursul Național de creație literară și plastică „Poezia anotimpurilor"
Premiul I
Clasa a II-a C: Pălcuțiu Angelina, Fășie Raul - creație literară, Ciorna Elena, Hus Sorana - creație plastică
Concurs Național  „În lumea legendelor"
Etapa județeană: premiul I - Mladonickzy Ervin, clasa a III-a, SM
Etapa națională: mențiune - Mladonickzy Ervin, clasa a III-a, SM
Concurs de cultură generală Kurutty
Etapa pe zonă: premiul I - echipa Barangolók, premiul II - echipa Rügyek
Concurs național de recitare „Kányádi Sándor"
Etapa pe zonă și etapa pe județ - SM (secția maghiară)
EDUCAȚIE MUZICALĂ
Olimpiada de MUZICĂ, etapa județeană
Premiul I - Ansamblul „Cununița", Manea Adela, clasa a VI-a B, Morna Rafael, clasa a VIII-a C                                            
Premiul al II-lea - Burescu Tania, clasa a VI-a C
Premiul al III-lea - Bocoiu Andrada, clasa a VII-a C, Lăzău Miruna, clasa a VIII-a D, Jurca Tania, clasa a VII-a B
Festival - concurs „Oul de Paști"
Premiul I: Grup vocal „Cununița"
Festival-concurs „Tradiții și obiceiuri populare românești"
Premiul I: Secțiunea obiceiuri populare Ansamblul școlii „Cununița"
Premiul I: grup vocal Ansamblul școlii „Cununița"
EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
Olimpiada Națională a SPORTULUI ȘCOLAR
Etapa județeană - cros: mențiune
Etapa locală - fotbal  - cls.I-IV și V-VIII- mențiune
Etapa locală - handbal - fete - locul II,  băieți - locul I
Campionatul național de copii - triatlon în sală, București- locul I- Dringo Mihăiță, clasa a VI-a C
Concurs județean - tenis de câmp - Cupa Voința - locul II - Incer Maia, clasa a VI-a B, locul III - Popa Miruna, clasa a III-a A
Campionatul național de karate - GHIMBAV- locul III - Cata Ioana - CPA
Locul III- echipa de sincron a școlii (Tiponuț Gabriel - clasa a III-a  A și Știube Denis - clasa a III-a B)
Concurs Național de EDUCAȚIE ECOLOGICĂ și colectare selectivă
Școala Zero Waste, ediția 2014, s-a obținut o mențiune și două premii de stimulare pentru primii trei elevi clasați pe școală
Vă doresc tuturor, elevi și colegi, o vacanță binemeritată!
Director,
profesor Adina-Ionela CIOLOȘ

Trimite email

joi, 2 februarie 2023

Poza zilei

Giulia, La mulți ani!

Sărbătoritul zilei de astăzi, 1 februarie 2023, este Kralik Giulia Ștefania.
Giulia-Ștefania împlinește, astăzi, 11 ani, iar colegii ei de clasă (din clasa a IV-a C, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan") și domnul învățător, prof. Lazăr Cătălin, îi urează un sincer La mulți ani!
La mulți-mulți ani, Giulia, și din partea noastră!