Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Viața și sănătatea, promovate de CFSD BIHOR

Campania „Prezent și viitor pentru sănătatea ta

Viața și sănătatea, promovate de CFSD BIHOR

În ultimele două săptămâni, Clubul Femeilor Social-Democrate Bihor, sprijinit de organizația județeană și municipală ale PSD, a întreprins o serie de acțiuni prin care se continuă campaniile „Fii erou, dăruiește viață!", respectiv „Prezent și viitor pentru sănătatea ta".

Astfel, vineri și sâmbătă, în cadrul nobilei campanii „Prezent și viitor pentru sănătatea ta", zeci de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea pentru a dona sânge, răspunzând astfel îndemnului CFSD Bihor, dar și celui lansat de Ministrul Sănătății, în contextul în care la nivel național și local, criza de sânge este puternic resimțită.
Vicepreședintele CFSD Bihor, doamna  Erica  Mang, având și calitatea de donator, pentru a doua oară în cadrul campaniei, se declară mulțumită de continuitatea și impactul de care se bucură în rândul cetățenilor această campanie, declanșată în luna aprilie, în Oradea și continuată în județ, la Aleșd. Rolul campaniei este nu numai acela de a suplini deficitul de sânge, dar și de a conștientiza populația asupra necesității donării, precum și de beneficiile acestui act asupra sănătății donatorului.
Domnul  Ovidiu Mureșan, viceprimarul municipiului Oradea, a ținut să precizeze că a răspuns apelului umanitar, cu gândul la cei aflați în suferință, cunoscut fiind faptul că, în perioada de vară, numărul donatorilor scade cu aproximativ 20-25%, datorită sezonului de concedii și intensificării lucrărilor în construcții și agricultură. Totodată, s-a arătat impresionat de efortul mobilizator al colegilor din PSD și CFSD pentru reușita acestui demers umanitar,  declarându-se mândru de solidaritatea orădenilor, pe care îi reprezintă în calitate de viceprimar.
Tot din suita de acțiuni a CFSD Bihor, sâmbătă, în localitatea Bratca, s-a desfășurat o noua etapă din cadrul campaniei „Prezent și viitor pentru sănătatea ta". Astfel, celor peste 100 de persoane prezente, le-au fost testate gratuit: tensiunea, glicemia, indicele masei corporale și riscul de osteoporoză, investigațiile întreprinse fiind nu numai o modalitate de verificare a stării de sănătate, ci s-au dovedit a fi de intervenție salutară, în câteva situații: 10 persoane identificate cu valori glicemice peste limita normalului au fost îndrumate spre consult de specialitate, 15 persoane care neștiindu-se cu tensiune arterială au fost depistate cu valori peste limita normalului, iar 52 de femei au fost îndrumate spre consult de specialitate pentru confirmarea diagnosticului de osteoporoză. S-a intervenit la un caz, care prezenta tensiunea arterială 180/100 și glicemia 280 mg (mult peste limita normală), caz care ar fi putut să intre în comă, dacă nu se intervenea cu promptitudine, ne-a informat dna doctor Mariana Cevei.
În cadrul acestei campanii, demarată în 19 iulie a.c.la Ștrandul Venus din 1 Mai și continuată în multe alte locații din: Oradea, Băile Felix, Beiuș, Aleșd, peste 2.000 de cetățeni au avut posibilitatea de a-și testa în mod gratuit: tensiunea, glicemia, indicele masei corporale și riscul de osteoporoză. 
„Cu astfel de campanii, dorim să contribuim la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, prin conștientizarea factorilor de risc, a necesității controlului medical periodic și a autocontrolului asupra vieții personale, dar și să ridicăm nivelul de informare cu privire la donarea de sânge, care în România se află încă mult sub media europeană", a declarat doamna Lilla Debelka, președintele CFSD Bihor.
În acest context, doamna deputat Sonia Drăghici, vicepreședinte CFSD Bihor, a precizat că sângele are o importanță vitală în îndeplinirea unui act medical de calitate, atât în forma sa integrală, cât mai nou și prin derivatele sale de o importanța terapeutică din ce în ce mai mare, datorită acțiunilor substitutive, hemostatice, antiinfecțioase.
Doamna președinte CFSD Bihor, Lilla Debelka, mulțumește tuturor celor care au contribuit la reușita acțiunilor întreprinse: medici, asistente, studenți la medicină, membre ale clubului, colegi din PSD, organizația județeană și municipală Oradea și în mod special dlui dr. Rafik Khal, precum și angajaților Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea.
Monica Popovici,
reprezentant relații cu presa, CFSD Bihor
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Viața și sănătatea, promovate de CFSD BIHOR.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 01:27:34 Ora de vară a Europei de Est