Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Cabinet multimedia la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș

Un mandat și o misiune încheiate cu succes!

Cabinet multimedia la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș

În urma strădaniei de trei luni a doamnei director, prof. Adina-Ionela Cioloș și a dnei director adjunct, prof. Manuela Monea, care i-a fost alături, joi, 28 august 2014, a avut loc inaugurarea cabinetului multimedia de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș.

Această realizare poate fi considerată ca o încununare a eforturilor celor două doamne directori al căror mandat s-a încheiat  la data de 31.08.2014. Cu această investiție, o adevărată „piatră de hotar", domniile lor țin să deschidă o ușă spre un proces instructiv - educativ modern în beneficiul resursei umane din această unitate prestigioasă de învățământ. 
La festivitatea de inaugurare au răspuns invitației doamnei director primarul Municipiului Beiuș, dl prof. Adrian Domocoș, președintele Comitetului de părinți, domnul Adrian Ciorna, reprezentantul Primarului Municipiului Beiuș în Consiliul de administrație, dl prof. Ioan Dărăbăneanu, cadre didactice, precum și personalul nedidactic și auxiliar din școală.
Cuvântul de deschidere i-a revenit doamnei director Adina Cioloș care a adus mulțumiri celor prezenți, dar mai ales domnului primar și Consiliului Local care a alocat fondurile necesare realizării acestui cabinetul multimedia  care aliniază Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" școlilor care își desfășoară activitatea la înalte standarde europene. De asemenea, doamna director a mulțumit celor care au sprijinit-o atât în acest demers, cât și în toți anii în care a asigurat conducerea acestei școli.
Buna colaborarea dintre școală și primărie a fost reliefată și de domnul primar, care le-a mulțumit doamnelor directori, domnia sa afirmând că școlilor din Beiuș li s-au alocat fonduri pentru a se efectua lucrări care să asigure desfășurarea unui proces instructiv - educativ în condiții optime, cabinetul la a cărui inaugurare a participat asigurând acest lucru atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Pe lângă acest cabinet multimedia, domnul primar apreciază și celelalte lucrări care s-au derulat în școală pe parcursul vacanței de vară pentru a asigura un început de an școlar cât mai bun.
La aprecierile făcute de domnul primar a subscris și președintele Comitetului de părinți pe școală, domnul Adrian Ciorna,  care a ținut să precizeze faptul că Asociația de părinți va asigura achiziționarea unui sistem de supraveghere pentru ca finalitățile lucrărilor derulate în această perioadă să poate fi monitorizate mai ușor.
Domnul prof. Ioan Dărăbăneanu a transmis în cuvinte puține, însă bogate ca sens și conținut, ceea ce a simțit dumnealui în acele momente. Domnia sa a afirmat că doamna director, prof. Adina-Ionela Cioloș, este cel de-al șaptelea director al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu" cu care colaborează, iar din punct de vedere biblic numărul șapte este numărul perfecțiunii, al unității, este ziua Domnului, această paralelă vrând să demonstreze calitatea conducerii acestei instituții de învățământ în opinia domnului profesor și nu numai.  
În urma tăierii panglicii de către domnul primar și doamna director, cei prezenți au fost invitați să pășească pragul cabinetului, iar la inițiativa doamnei director a fost păstrat un moment de reculegere pentru cel care a fost director adjunct, prof. Ioan Mikloș. Au fost prezentate apoi dotările cabinetului multimedia. Doamna director a propus responsabilii acestui cabinet: domnișoara profesor Florina Cloanda și domnul profesor Cătălin Bar, motivând alegerea făcută: „sunt cadre didactice cu simț de răspundere, implicate în viața școlii, care au răspuns de fiecare dată afirmativ la solicitările conducerii unității, în plus domnișoara Cloanda deține și cunoștințe de specialitate în operarea cu programul AEL, iar domnul profesor Bar, cunoștințe pe partea de soft".
Cu siguranță că strădania și reușitele doamnelor directori sunt apreciate de colegii care au răspuns invitației și de cei care, din motive bine întemeiate, n-au putut fi prezenți. În numele cadrelor didactice, dar nu numai, doamna învățătoare Kovacs Catrina a transmis următorul mesaj: „Vă mulțumim,  doamnă director  Adina  Cioloș,  pentru  invitație!  Ne bucurăm mult  că  ați reușit  să îmbogățiți  baza materială  a   școlii   și  cu acest  cabinet care  va  fi mândria școlii, fiind binevenit  în  procesul  instructiv-educativ. Cei  ce  vor  beneficia  în primul  rând   de el vor  fi elevii  noștri  și,  totodată,  cadrele  didactice, care  vor avea posibilitatea să lucreze la standardele  care se impun  acum într-o societate  modernă. Apreciem mult sacrificiul  de care  ați dat dovadă  și  în această  vacanță, fiind   prezentă zilnic la  școală, cu excepția  câtorva  zile  de  concediu. La  fel, apreciem  și dăruirea doamnei director adjunct, Manuela Monea, care și-a petrecut  aproape  toată vacanța  în  școală, și nu în ultimul rând,  mulțumim conducerii Municipiului  Beiuș  care  a  făcut posibilă această  lucrare  de  amploare  în unitate prin investițiile financiare făcute.
Vă  dorim  multă  sănătate, împliniri pe plan profesional și o  viață  fericită! Dumnezeu  să  vă  fie  călăuză  la  fiecare pas!"
Prof. Forina Cloanda
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cabinet multimedia la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 18:16:46 Ora de vară a Europei de Est