Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Kozak Armond Attila, locul I, la Reșița

Debut cu dreptul în Campionatul național de karting

Kozak Armond Attila, locul I, la Reșița

La primul său concurs, Kozak Armond Attila a ocupat prima treaptă a podiumului, la clasa cadett, 80 cmc, în cadrul Campionatului național de karting rezervat palatelor și cluburilor copiilor, competiție desfășurată la Reșița, la sfârșitul lunii martie.

Kozak Armond Attila este elev, în clasa a V-a D, la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea. Văzându-l atât de pasionat de cursele automobilistice, tatăl l-a înscris pe Armond, la începutul anului (2008), la cercul de karting de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, unde și-a început ucenicia în karting avându-l ca antrenor pe dl Dan Ciuhandru.
Micul pilot s-a împrietenit repede cu antrenorul și motorul, iar tatăl s-a arătat bucuros de alegerea făcută, văzându-l cum vorbește, cu pasiune, de cele dintâi lecții de karting.
La sfârșitul lunii martie (în 28-30 martie 2008), avea să iasă în cursă, participând, oficial, la prima sa competiție națională de karting, un debut cu dreptul în Campionatul național de karting, Armond obținând prima sa victorie, chiar la prima participare. Locul I ocupat de micul pilot din Biharia la întrecerea națională de la Reșița a însemnat extrem de mult pentru moralul său, la început de drum, cu atât mai mult cu cât la Reșița, în unul dintre centrele cu tradiție în motoarele românești de curse, au concurat 180 de piloți, fete și băieți, reprezentând 26 de echipe din țară. La clasa cadett, 80 cmc, Kozak Armond Attila s-a clasat pe primul loc, un motiv de fericire și satisfacție, atât pentru el, cât și pentru tatăl său, care îi prevede un viitor strălucit.
Din nou pe podium, și la Bistrița
Cu aripile crescute, Armond a participat și la concursul interjudețean de karting organizat, de 1 Mai, la Bistrița, competiție la care au participat piloți din 11 centre din țară (cluburi și palate ale copiilor).
Pornind de pe ultima grilă de start, Armond a terminat cursa pe locul II la 80 cmc, iar din cauza unei defecțiuni tehnice, la 60 cmc, a sosit al treilea. Așadar, și la Bistrița, Kozak Armond Attila a urcat în două rânduri pe podiumul de premiere.
Sâmbătă (10 mai), micul pilot din Biharia va concura la Chișineu Criș (județul Arad).
Armond, să-i întreci pe toți! (Ov. Dan)

Trimite email

vineri, 3 decembrie 2021