Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 august 2024

Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești ce vizează drepturile salariale ale bugetarilor și ale angajaților din Învățământ se suspendă, conform prevederilor OUG nr. 62 din 13 iunie 2024, semnalează într-un newsletter sindicatele FSLI ale profesorilor / Nicio reacție publică a acestora până acum


Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale ale personalului din sectorul bugetar (în general) și ale personalul din învățământul preuniversitar (în special) se suspendă, potrivit unei informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Este vorba de prevederile ordonanței de urgență nr. 62/2024 din 13 iunie 2024.
„De la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 62/2024 – 14 iunie 2024, ca efect al acesteia, toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale/de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar – în general – și ale salariaților din sectorul de negociere colectivă învățământ preuniversitar – în special – se suspendă, prin efectul legii, independent de ceea ce consideră judecătorii investiți cu soluționarea dosarelor”, se arată în informarea FSLI.


Conform sursei citate, în urma argumentelor înaintate de federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, în ședința din data de 13 iunie 2024, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat nefavorabil proiectul de OUG privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.

În document apare că sindicatele profesorilor au sesizat Avocatul Poporului și au solicitat sesizarea Curții Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 1 alin. (1), art. 2 alin. (1)-(3) și art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2024.

Kozak Armond Attila, locul I, la Reșița

Debut cu dreptul în Campionatul național de karting

Kozak Armond Attila, locul I, la Reșița

La primul său concurs, Kozak Armond Attila a ocupat prima treaptă a podiumului, la clasa cadett, 80 cmc, în cadrul Campionatului național de karting rezervat palatelor și cluburilor copiilor, competiție desfășurată la Reșița, la sfârșitul lunii martie.

Kozak Armond Attila este elev, în clasa a V-a D, la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea. Văzându-l atât de pasionat de cursele automobilistice, tatăl l-a înscris pe Armond, la începutul anului (2008), la cercul de karting de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, unde și-a început ucenicia în karting avându-l ca antrenor pe dl Dan Ciuhandru.
Micul pilot s-a împrietenit repede cu antrenorul și motorul, iar tatăl s-a arătat bucuros de alegerea făcută, văzându-l cum vorbește, cu pasiune, de cele dintâi lecții de karting.
La sfârșitul lunii martie (în 28-30 martie 2008), avea să iasă în cursă, participând, oficial, la prima sa competiție națională de karting, un debut cu dreptul în Campionatul național de karting, Armond obținând prima sa victorie, chiar la prima participare. Locul I ocupat de micul pilot din Biharia la întrecerea națională de la Reșița a însemnat extrem de mult pentru moralul său, la început de drum, cu atât mai mult cu cât la Reșița, în unul dintre centrele cu tradiție în motoarele românești de curse, au concurat 180 de piloți, fete și băieți, reprezentând 26 de echipe din țară. La clasa cadett, 80 cmc, Kozak Armond Attila s-a clasat pe primul loc, un motiv de fericire și satisfacție, atât pentru el, cât și pentru tatăl său, care îi prevede un viitor strălucit.
Din nou pe podium, și la Bistrița
Cu aripile crescute, Armond a participat și la concursul interjudețean de karting organizat, de 1 Mai, la Bistrița, competiție la care au participat piloți din 11 centre din țară (cluburi și palate ale copiilor).
Pornind de pe ultima grilă de start, Armond a terminat cursa pe locul II la 80 cmc, iar din cauza unei defecțiuni tehnice, la 60 cmc, a sosit al treilea. Așadar, și la Bistrița, Kozak Armond Attila a urcat în două rânduri pe podiumul de premiere.
Sâmbătă (10 mai), micul pilot din Biharia va concura la Chișineu Criș (județul Arad).
Armond, să-i întreci pe toți! (Ov. Dan)

Trimite email
joi, 12 septembrie 2024, 11:10:25 Ora de vară a Europei de Est