Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a IV-a ediție a concursului școlar județean „Învață bine

Noutăți privind

Cea de-a IV-a ediție a concursului școlar județean „Învață bine

Asociația Piticot organizează, în parteneriat cu Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cea de-a IV-a ediție a concursului școlar județean „Învață bine", rezervat elevilor din clasele V-VIII din județul Bihor.

Și la această ediție premiile sunt cât se poate de tentante: premiul I - aparat foto, premiul al II-ea - glob pământesc iluminat, iar premiul al III-lea - Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române; câte opt premii din fiecare, fiind vorba despre opt discipline de concurs: matematică, română, engleză, istorie, geografie, biologie, fizică și chimie. Premiile I,II și III vor fi însoțite de câte o medalie corespunzătoare; toți cei care vor obține minimum 5 la disciplina de concurs vor fi răsplătiți cu diplome de participare.
Perioada de înscriere la concurs este 15 septembrie - 12 octombrie 2014, iar concursul se va desfășura în 23 octombrie.
Condiții... „bombă"!
De-acum un elev nu se va mai putea înscrie decât la o singură disciplină de concurs. Și mai sunt trei condiții care vă vor dezarma și dezamăgi (probabil): concurentul trebuie să fi obținut la învățătură, în anul anterior, la disciplina de concurs pentru care a optat cel puțin media 9, respectiv calificativul FB în cazul elevilor din clasa a V-a; să fi obținut media generală cel puțin 9 sau calificativul FB în clasa anterioară, precum și media 10 la purtare sau calificativul FB.
Înscrierea se va face la profesorul coordonator din școală.
Această ediție a concursului este susținută financiar prin Proiectul Nr. 11 din 25.07.2014, finanțat prin Programul anual de finanțări nerambursabile județene al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor.
Schimbările survenite la cea de-a IV-a ediție a concursului școlar județean Învață bine" ne-au fost prezentate vineri, 12 septembrie 2014, de către Denisa Hora, director organizare evenimente al Asociației Piticot, la conferința de presă organizată la CN „Iosif Vulcan". Denisa a fost însoțită de dna prof. Dana Mihincău, profesor coordonator la colegiul gazdă și de eleva Ileana Pop, premiantă la mate și geografie la ediția a II-a, la geografie și chimie la ediția a III-a, care se arată încântată de acest concurs pe care îl consideră mai interesant decât altele „pentru că la acest concurs se dau și premii, nu doar diplome, iar subiectele sunt de tip grilă..."
Organizatorul principal și sufletul acestei competiții, Denisa Hora, a ținut să ne prezinte membrii echipei de proiect (manager de proiect - Lavinia CATRINAR, director organizări evenimente - Denisa HORA, manager Marketing - Iulia OPREAN - voluntar, Anca MORAR - asistent director), precum și partenerii proiectului (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog - Bihor, Dragon Star Curier, Ovidan.ro, Oradea Online, Public Euroconsulting, Oradea Hub, Party Oradea, Crișana, Prietenii Veseliei, Hotel Ramada,  Professional Advertising & Events și Izvorul Minunilor), dorind astfel să le mulțumească tuturor și pe această cale pentru sprijinul acordat, fără a-i uita pe profesorii coordonatori, profesorii evaluatori, pe toți voluntarii studenți și voluntarii din centrele de concurs.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:00:23 Ora de vară a Europei de Est