Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

O nouă călătorie în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2014!

În 26 septembrie

O nouă călătorie în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2014!

Pe 26 septembrie, Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei.

Cercetători, ingineri, exploratori și inventatori îți dau întâlnire în campusurile universitare sau zonele centrale ale orașelor: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați, Brașov, Suceava, Bacău, Arad, Sibiu, Piatra Neamț, Tulcea, Oradea și Târgu Jiu. Alături de ei vei lua parte la experimente inedite, conferințe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. Programul pentru fiecare oraș poate fi consultat pe www.noapteacercetatorilor.eu.  
Călătoria în lumea științei  începe devreme, la ora 17.00, în toate orașele menționate. Drone, roboți, spectacole cu lasere, iluzii optice, levitație, metale lichide, observații astronomice sau prin microscop, călătorii virtuale prin Sistemul Solar și alte experimente inedite îi așteaptă pe vizitatori.
În unele locații există o zonă destinată celor mici, plină de jocuri care să le stimuleze creativitatea și gândirea critică, dar și să-i bine dispună. Pentru cei mai mari, am pregătit dezbateri și conferințe pe teme de interes la ora actuală în cercetare. Pentru a nu rata șansa de a sta față în față cu cei mai renumiți cercetători români și a lua parte la activitățile pregătite de aceștia se recomandă rezervarea unui loc pe www.noapteacercetatorilor.eu din timp.
Organizatorii ediției din 2014 îi provoacă totodată pe curajoși să își testeze inovația și creativitatea în universul științific, prin participarea la cele două concursuri organizate înainte de eveniment:
Concursul de videoclipuri „Vreau să fiu cercetător", dedicat pasionaților de știință, indiferent de vârstă. Înscrierile se pot face până miercuri, 17 septembrie 2014, prin încărcarea pe YouTube/Vimeo a unui material video care prezintă în maxim 2 minute concepția personală cu privire la activitatea de cercetare. Mai multe detalii aici.
Competiția de desene „Cercetătorii și laboratoarele lor" la care se poate înscrie orice elev sau grup de maxim 5 elevi, precum și orice persoană pasionată de știință care însă nu desfășoară activitate de cercetare, până pe 19 septembrie 2014 inclusiv. Mai multe detalii aici.
Premiile se vor decerna în seara de 26 septembrie, când vor avea loc și o tombolă pentru participanți, precum și alte concursuri cu premii instant.
În fiecare oraș veți găsi și o zonă dedicată Uniunii Europene, unde sunt pregătite concursuri de cunoștințe generale, o tombolă cu premii și alte surprize.
Ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor propune două abordări complementare propuse de două echipe organizatoare:
#Researchers4Humanity pe scurt #R4H propune o nouă abordare a interacțiunii dintre publicul larg și lumea cercetătorilor prin activități și informații legate de modul în care cercetarea științifică contribuie la progresului umanității.
#doyouspeakscience reamintește faptul că știința unește oamenii dincolo de granițele lingvistice sau geografice și organizează activități pentru a dezvălui știința care ne înconjoară într-un limbaj pe înțelesul tuturor.
Despre Noaptea Cercetătorilor
Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 și a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului șansa de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.
Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o mare varietate de activități științifice și educative.
Această ediție Noaptea Cercetătorilor este organizată în România, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale de către cele două echipe:
#Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport.
#doyouspeakscience - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul de Fizică Atomică, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" și Institutul de Științe Spațiale, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.
În fiecare oraș, evenimentul este organizat în parteneriat cu jucători importanți din cercetare, precum Asociația Cygnus (Suceava), Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Transilvania Brașov.
Pentru mai multe informații vizitați www.noapteacercetatorilor.eu și www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.
Pentru înscrierea la concursuri accesați http://noapteacercetatorilor.eu/concursuri/
Daniela Asaftei
 
Programul evenimentului de la Oradea
 


1700-1730
Deschiderea oficială
1700-2200
Primirea și înregistrarea participanților la Info Point și Stand UE
1730-2200
Prezentări interactive standuri
 
  • Prezentarea rezultatelor cercetării obținute în cadrul activităților științifice derulate la nivelul facultăților Universității din Oradea
 
  • Prezentarea activității relevante în domeniul cercetării și a proiectelor de cercetare a instituțiilor publice
o   Primăria Municipiului Oradea
o   - Inspectoratul Județean de Poliție Bihor
o   Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD)
o   Muzeul Þării Crișurilor Oradea
o   Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor
 
  • Prezentarea activității de cercetare a companiilor private
o   Transgex SA
o   SC Plexus
o   SC Connect Group
o   SC Decor Mania SRL
o   SC Gan Trading SRL
o   SAC Damir Com SRL
o   ICIA - Cluj Napoca
o   Incubatorul de afaceri - Brașov
  1800
Visiting Tour
 
o   Smart Building
o   Centrala electrică
o   Centrala fotovoltaică
o   Punctul termic și pompele de căldură
1900-2100
SCI FUN
o   Jocuri interactive
o   Ghicitori
o   Concursuri pe teme de cercetare
o   Astro Club Meridian Zero - telescop[în funcție de condițiile meteorologice]
  2130
Tombolă - Extragerea câștigătorilor
 
 

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 03:24:58 Ora de vară a Europei de Est